085 - 06 06 668 [email protected]

Werkwijze

Incasseren met klantbehoud als doel.

Zowel u als opdrachtgever als uw debiteur zijn klant bij Mens Incasso. Onze specialisten ondersteunen u niet alleen met ondernemen als het gaat om creditmanagement, maar zorgen er ook voor dat uw debiteur eerlijk advies krijgt bij incassozaken. Mens Incasso onderscheidt zich van andere organisaties door een innovatieve en menselijke benadering van incassozaken. Uw klanten zijn voor u belangrijk en voor ons dus ook. Omdat iedere klant voor u uniek is benaderen wij ze dan ook zo en is onze service gericht op het in stand houden van de klantrelaties. Uw klant moet blij zijn dat hij nog steeds klant bij u is.

Klantvriendelijk

Een incassobureau als verlengstuk van uw organisatie

Een onbetaalde factuur is vervelend voor zowel crediteur als debiteur. De tijd en het geld dat een crediteur moet spenderen om zijn geld te krijgen wekt veelal frustratie op. Het uitbesteden van het incasseren is dan ook een veel voorkomende oplossing. Echter wordt hierbij veelal geen rekening gehouden met de situatie van de debiteur. De debiteur, een klant, soms al jaren, kan door omstandigheden in financiële problemen zijn geraakt. Dit neemt niet weg dat door de juiste hulp, begeleiding en advies een debiteur een gezonde financiële toekomst tegemoet kan gaan. Het is dan ook zonde om een klant voor het leven te verliezen door een tijdelijke situatie welke op te lossen is.

Incassobureau Mens Incasso behandelt uw klant als haar eigen. Onze intentie is om gezamenlijk met de debiteur te kijken naar de situatie en te werken aan verbetering. Ons uitgebreide netwerk aan hulpbediende en begeleidende bedrijven en instellingen kunnen in veel gevallen de juiste ondersteuning aan de debiteur bieden om een financieel gezonde toekomst te creëren.
Een juiste hulp aan debiteuren levert een klant voor het leven op, wie wil dat nu niet?!

Direct hulp nodig? Neem contact met ons op

Menselijk

Wij behandelen de debiteur, zoals u zelf ook behandeld zou willen worden

Een juiste behandeling van de debiteur staat hoog in het vaandel bij incassobureau Mens Incasso. Zo zijn respect, eerlijkheid, helderheid en oplossingsgericht benaderen kernelementen in onze aanpak richting debiteuren. Door respect te hebben voor de situatie van debiteuren zijn zij over het algemeen bereid tot medewerking, wat het vinden van een oplossing voor beide partijen vergemakkelijkt. Daarbij zijn wij eerlijk en helder in onze communicatie en doen dit dat ook op een manier die iedereen begrijpt. Duidelijke afspraken met duidelijke voorwaarden. Deze manier van communiceren wordt ook gevraagd van debiteuren om eventuele veranderingen in de situatie zo goed en snel mogelijk op te kunnen vangen. 

Lage kosten voor meewerkende debiteuren

Wij hanteren een uniek incassokosten systeem, waarbij welwillende debiteuren zo min mogelijk financieel benadeeld worden. Een debiteur die meewerkt aan een oplossing, snel reageert en afspraken nakomt wordt minimaal belast. Debiteuren die niet reageren, niet willen meewerken en niet geholpen willen worden, worden naarmate het langer duurt zwaarder financieel belast. Hoe meer werk wij als incassobureau er aan hebben, hoe hoger de kosten voor de debiteur. Een eerlijk systeem waarbij verhoging van kosten stopt bij het vinden van een oplossing.

Mens Incasso werkt samen

Incassobureau Mens Incasso ondersteunt hulpbehoevende debiteuren. Hierbij maken wij gebruik van een breed netwerk van (budget)coaches, bewindvoerders, schuldhulpmaatjes, adviesbureaus en andere ondersteunende instanties die kunnen bijdragen aan het oplossen van financiële problemen bij debiteuren.
Daarnaast werken wij nauw samen met advocaten en gerechtsdeurwaarders om waar nodig gerechtelijke procedures te starten bij debiteuren die niet willen meewerken. Dit proberen wij te allen tijde te voorkomen, echter zijn dit in enkele gevallen stappen die ondernomen moeten worden.

Wij staan voor u klaar

Naast het feit dat wij als incassobureau uw openstaande facturen incasseren en tijdens dit proces uw debiteur een helpende hand toereiken, kijken wij ook naar het proces wat hieraan vooraf gaat. Als nieuwe klant bij Mens Incasso wordt uw facturerings- en herinneringsproces onder de loep genomen en, waar nodig, vrijblijvend advies gegeven om dit te verbeteren. Daarnaast staan wij altijd klaar om u te adviseren in uw dagelijkse bezigheden. Hoe om te gaan met debiteuren, te onderhandelen bij geschillen en verbeteren van uw debiteurenbeleid.
Heeft u zelf een vraag of advies nodig over hoe te handelen? Wij bij Mens Incasso denken graag met u mee en brengen altijd vrijblijvend en kostenloos een advies uit.