Over Mens Incasso

Wat doet Mens Incasso

Mens Incasso is een incassobureau, maar dan net even anders. Waar incassobureaus veelal worden beschouwd als onvriendelijk, ietwat agressief en alles behalve meelevend, noch meedenkend, zijn wij juist het tegenovergestelde.
Wij geloven in een oplossing die stand houd voor de lange termijn, waarbij we zowel u, als uw klant verder kunnen helpen. Met onze sociaal maatschappelijke aanpak bij incassozaken pakken we problemen bij de kern aan. Hierbij kijken we met uw klant hoe de betalingsachterstand is ontstaan en hoe dit in de toekomst kan worden voorkomen. Hiermee voorkomen we dat uw klant in herhaling valt, zodat u weer met een gerust hart zaken kan doen.

Wie, de initiatiefnemer

Mens Incasso is in 2014 opgericht door Floris Simons. Na jarenlang actief te zijn geweest als ondernemer in andere branches heeft hij de overstap naar de incassomarkt gemaakt. Dit besluit was wel overwogen, nadat hij 2011 een bedrijf noodgedwongen heeft moeten sluiten. Deze sluiting had schulden tot gevolg en daardoor kwam hij op een negatieve manier in aanraking met de incassobranche.
Na zijn schulden te boven te zijn gekomen, bleef de manier waarop hij was behandeld door incassobureaus en gerechtsdeurwaarders als een nare nasmaak hangen. Dit heeft er toe geleid een incassobureau op te richten dat verder kijkt dan de openstaande factuur, dat streeft naar een oplossing dat op lange termijn standhoud. Een incassobureau met aan andere aanpak, waarbij het doel is om alle betrokken partijen vooruit te helpen.

Waarom Mens Incasso

In de meeste gevallen blijven facturen onbetaald niet uit onwil, maar uit onmacht. Hierdoor kunnen zowel ondernemers als particulieren in een neerwaartse spiraal komen welke verstrekkende gevolgen kunnen hebben. Facturen blijven onbetaald, gaten worden met gaten gevuld, communicatie verminderd of stokt, allemaal gevolgen van onmacht.
Mens Incasso is in het leven geroepen om deze spiraal vroegtijdig te doorbreken. Juist door hulp te bieden aan ondernemers en particulieren die in een dergelijke situatie verkeren of dreigen daarin te komen, voorkomen we erger. Wij gaan met hen het gesprek aan om te inventariseren waar de oorsprong ligt en adviseren en begeleiden hen om hier uit te komen.

Voor wie is Mens Incasso

Mens Incasso richt zich op business-2-business midden- en kleinbedrijf en ZZP’ers. Deze keuze is gemaakt om een zo groot mogelijke impact te hebben op de samenleving. Een klant die niet betaalt kan mogelijk al in een neerwaartse spiraal beland zijn. Door deze zo vroeg mogelijk te doorbreken voorkomen we erger. Hiermee houden we bedrijven in leven en daarmee de mensen die daarmee gemoeid gaan.
Uiteraard zijn business-2-consumer bedrijven ook altijd welkom bij Mens Incasso. Wij moedigen u aan om een bewuste keuze te maken als het gaat om incassozaken.

Onze kernwaarden

Betrokken

Mens Incasso kijkt verder dan de openstaande factuur. Wij kijken naar de oorzaak en gezamenlijk pakken we deze aan. Hiermee helpen we zowel u als uw klant en voorkomen we dat uw klant in herhaling valt.


Bewust

Niet iedereen kan of wilt geholpen worden om betalingsachterstanden te verhelpen. Wij zijn er van bewust dat dat er soms andere maatregelen getroffen moeten worden om resultaat te behalen.

Klantvriendelijk

Klantvriendelijkheid staat bij ons in een hoog vaandel. Dit om de relatie tussen en uw klant in stand te houden. Wij behandelen iedereen zoals wij zelf ook behandeld zouden willen worden.

Assertief

Wij zullen altijd iedereen, inclusief onszelf, met respect behandelen en in ieders eigen waarde laten. Dit om de relatie met iedereen met wie in contact komen optimaal te behouden.

Integer

Bij ons kunt u er van op aan dat u altijd een gegrond, eerlijk en oprecht antwoord krijgt, ook al is dat niet altijd het antwoord dat u zou willen. Dit om eventuele teleurstellingen in de toekomst te voorkomen.


Verbetering

Niks is perfect. Wij staan altijd open voor verbetering. Wij ontvangen met alle liefde alle feedback, positief en negatief. Zo kunnen wij verbeteren en verder vooruit.