085 - 06 06 668 info@mensincasso.nl

Over ons

Een incassobureau als verlengstuk van uw organisatie, klantvriendelijk incasseren met klantbehoud als doel

Wat doet Mens Incasso

Een oplossing die ieder schikt

Mens Incasso is een incassobureau, maar dan net even anders. Waar incassobureaus veelal worden beschouwd als onvriendelijk, ietwat agressief en alles behalve meelevend, noch meedenkend, zijn wij juist het tegenovergestelde.

Wij geloven in een oplossing die stand houd voor de lange termijn, waarbij we zowel u, als uw klant verder kunnen helpen. Met onze sociaal maatschappelijke aanpak bij incassozaken pakken we problemen bij de kern aan. Hierbij kijken we met uw klant hoe de betalingsachterstand is ontstaan en hoe dit in de toekomst kan worden voorkomen. Hiermee voorkomen we dat uw klant in herhaling valt, zodat u weer met een gerust hart zaken kan doen.

Wilt u vandaag nog een incassodossier starten?

Voor wie is Mens Incasso

Voor MKB B2B-bedrijven

Mens Incasso richt zich op business-2-business midden- en kleinbedrijf en ZZP’ers. Deze keuze is gemaakt om een zo groot mogelijke impact te hebben op de samenleving. Een klant die niet betaalt kan mogelijk al in een neerwaartse spiraal beland zijn. Door deze zo vroeg mogelijk te doorbreken voorkomen we erger. Hiermee houden we bedrijven in leven en daarmee de mensen die daarmee gemoeid gaan. Uiteraard zijn business-2-consumer bedrijven ook altijd welkom bij Mens Incasso. Wij moedigen u aan om een bewuste keuze te maken als het gaat om incassozaken.

Hulp nodig bij een onbetaalde factuur?

Waarom Mens Incasso

In de meeste gevallen blijven facturen onbetaald niet uit onwil, maar uit onmacht. Hierdoor kunnen zowel ondernemers als particulieren in een neerwaartse spiraal komen welke verstrekkende gevolgen kunnen hebben. Facturen blijven onbetaald, gaten worden met gaten gevuld, communicatie verminderd of stokt, allemaal gevolgen van onmacht.
Mens Incasso is in het leven geroepen om deze spiraal vroegtijdig te doorbreken. Juist door hulp te bieden aan ondernemers en particulieren die in een dergelijke situatie verkeren of dreigen daarin te komen, voorkomen we erger. Wij gaan met hen het gesprek aan om te inventariseren waar de oorsprong ligt en adviseren en begeleiden hen om hier uit te komen.

 

 

Wie, de initiatiefnemer

Mens Incasso is in 2014 opgericht door Floris Simons. Na jarenlang actief te zijn geweest als ondernemer in andere branches heeft hij de overstap naar de incassomarkt gemaakt. Dit besluit was wel overwogen, nadat hij 2011 een bedrijf noodgedwongen heeft moeten sluiten. Deze sluiting had schulden tot gevolg en daardoor kwam hij op een negatieve manier in aanraking met de incassobranche.
Na zijn schulden te boven te zijn gekomen, bleef de manier waarop hij was behandeld door incassobureaus en gerechtsdeurwaarders als een nare nasmaak hangen. Dit heeft er toe geleid een incassobureau op te richten dat verder kijkt dan de openstaande factuur, dat streeft naar een oplossing dat op lange termijn standhoud. Een incassobureau met aan andere aanpak, waarbij het doel is om alle betrokken partijen vooruit te helpen.