085 - 06 06 668 [email protected]

Minnelijke Incasso

Via minnelijke incasso incasseren wij uw factuur op gepaste wijze met klantbehoud als doel

Wilt u vandaag nog een minnelijke incassoprocedure starten?

Minnelijke incasso

Onze expertise

 Een minnelijke incasso is de gepaste manier om openstaande facturen waarvan de betalingstermijn is verstreken te incasseren. Mens Incasso heeft de middelen en de expertise om uw debiteur op een juiste manier te benaderen. Wij richten ons op het vinden van een oplossing die voor alle betrokken partijen geschikt is. Hierbij gaan wij opzoek naar de oorzaak en bieden wij hulp, advies én begeleiding aan debiteuren. Het uit handen geven van openstaande facturen middels een minnelijke incasso bespaart u tijd en geld, waardoor u zich kan bezighouden met de taken die voor u belangrijk zijn.

Wat is minnelijke incasso?

Uw factuur uit handen geven zonder dat u klantrelatie op het spel wordt gezet

Een minnelijke incasso is een klantvriendelijke manier om openstaande facturen te laten vorderen. U geeft de openstaande factuur volledig uit handen, waarbij wij op correcte wijze uw debiteur benaderen. Hierbij wordt geprobeerd de debiteur te bewegen de factuur te betalen zonder tussenkomst van de rechter.

Weten hoe het met kosten zit?

Waarom een minnelijke incasso?

Wij dragen zorg voor u incasso, zodat u tijd heeft voor wat belangrijk is

Bij Mens Incasso bent u aan het juiste adres als het gaat om minnelijke incasso. U als ondernemer wilt zich bezig houden met de zaken waar u zelf goed in bent. Achter een onbetaalde factuur aan jagen kan in veel gevallen voor frustratie zorgen. Daarnaast is het tijdsintensief en kost het u extra geld. Mens Incasso ontzorgt u in veel gevallen en biedt meer waarde als het gaat om klantbehoud. U kunt zich als ondernemer richten op het binnen halen van nieuwe klanten terwijl Mens Incasso zorgt dat de huidige klanten blij zijn dat ze nog steeds bij u klant zijn.

De uitkomst

Minnelijke incassowerkzaamheden hebben iedere keer een ander resultaat. Om u een beeld te geven wat de meest voorkomende uitkomsten zijn hebben we deze voor u op een rij gezet.

Directe betaling

Het komt voor dat een eerste incassobrief uw debiteur er toe doet zetten de openstaande factuur direct te betalen. Dit heeft voornamelijk te maken met de autoriteit die Mens Incasso als incassobureau uitstraalt. Dit zorgt ervoor dat uw debiteur prioriteiten stelt uw openstaande factuur zo snel mogelijk te betalen en verhoging van kosten te voorkomen.

Betalingsregeling

Sommige debiteuren hebben niet de mogelijkheid om het bedrag in 1 keer te voldoen. Dit kan een oorzaak hebben, waarbij wij uw debiteur hulp kunnen bieden. Wanneer een debiteur een betalingsregeling wilt aangaan, mogen zij zelf hiervoor een voorstel doen. Dit voorstel wordt na overleg met de opdrachtgever goed- of afgekeurd. Hierbij zullen wij als incassobureau u adviseren met betrekking tot schappelijkheid van het betalingsvoorstel.

Compromis

Het komt voor dat er een conflict is tussen de opdrachtgever en de debiteur. Dit kan zijn onstaan uit onenigheid over de kwaliteit, de levering, de service of tal van andere zaken. Mens Incasso onderhandelt hierbij tussen beide partijen. Indien de situatie dat wenst kunnen beide partijen water bij de wijn doen, om tot een oplossing te komen die voor beide partijen schikt.

Uw debiteur reageert niet…

Het komt voor dat een debiteur reageert. Hierbij zal er herhaaldelijk brieven worden gestuurd en dagelijks telefonisch contact gezocht worden met uw debiteur. Wanneer nodig zal er ook via andere wegen contact gezocht worden met uw debiteur. Wanneer enige vorm van respons uitblijft zal er na overleg met de opdrachtgever, het dossier worden overgedragen aan een samenwerkende gerechtsdeurwaarder. Hierbij wordt de volgende stap in een incassoprocedure gezet; gerechtelijke incasso.