Direct contact

Wij beantwoorden graag al uw incasso vragen

Bel me terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Incassobureau Zoetermeer

Heeft u voor een klantvriendelijk en sociaal maatschappelijk incassobureau Zoetermeer afgezocht?

Mens Incasso is het incassobureau in Zoetermeer dat zowel u, als uw klant vooruit helpt.
N

Landelijke dekking

N

Specialist in minnelijke incasso

N

Klantbehoud

Over Mens Incasso

Mens Incasso is één van de grondleggers van sociaal maatschappelijke incassobureaus in Nederland. Wij zien als incassobureau Zoetermeer als een belangrijke stad om onze incassomethode aan te bieden. Met onze methode dragen wij niet alleen zorg voor het incasseren van openstaande facturen, maar bieden wij hulp op maat aan uw klanten die betalingsachterstanden ondervinden. Hierbij werken wij samen met tal van organisaties die zich gespecialiseerd hebben in het oplossen van schuldproblemen.

Deze methode is ontstaan doordat oprichter van Mens Incasso, Floris Simons, jaren geleden zelf in de schulden belandde. De behandeling door incassobureaus die op zijn pad kwamen droegen niet bij aan het vinden van een oplossing. In tegendeel, ze werkte deze veelal tegen. Na het afhandelen van zijn schulden heeft hij besloten een tegengeluid te laten luiden ten opzichte van de bestaande incassomarkt. In 2015 werd Mens Incasso gelanceerd. Sinds 2017 is Mens Incasso als incassobureau actief in Zoetermeer en omstreken.

Mens Incasso streeft er naar alle betrokken partijen bij incassozaken te ondersteunen. Door een passende oplossing te zoeken die beide partijen schikt de relatie te behouden en te verbeteren.

Floris Simons

Floris Simons

Oprichter

“Het inschakelen van een incassobureau hoeft niet ten koste te gaan van de relatie met uw klant. Bij ons is het incasseren van uw openstaande factuur net zo belangrijk als het juist behandelen van uw klant, zodat u in de toekomst met een gerust hart weer zaken kan doen.”

Waar wij als incassobureau
Zoetermeer mee ondersteunen

Wij ondersteunen als incassobureau Zoetermeer, haar ondernemers en diens klanten bij incassozaken en schuldproblemen. Met onze sociaal maatschappelijke aanpak ondersteunen we alle betrokken partijen. Wij incasseren de openstaande factuur door uw klant te helpen. Door onze klantvriendelijke benadering creëren we welwillendheid bij uw klant en pakken we problemen bij de kern aan. Wij kijken niet alleen naar de openstaande factuur, maar naar de algehele gesteldheid van uw klant. Waar nodig adviseren en begeleiden we uw klant naar een financieel gezonde toekomst. Zo voorkomen we dat uw klant in herhaling valt.

Oprichter Mens Incasso bij TEDxDordrecht

TEDx heeft in 2016 Floris Simons, oprichter van Mens Incasso, gevraagd om zijn verhaal te doen tijdens het TEDx-evenement. In zijn verhaal vertelt hij zijn verleden en hoe hij werd behandeld door incassobureaus. Ook deelt hij zijn visie over hoe de incassomarkt meer zal moeten bijdragen aan schuldproblemen in het algemeen.

Incassodiensten van Mens Incasso

Bij Mens Incasso kunt u terecht voor zowel pre-, minnelijk als gerechtelijke incasso. Hetgeen wat ons onderscheidt van andere bureaus is dat wij zowel voor u, als uw klant klaar staan.

Pre-Incasso

Pre-incasso is het middel om uw klant een duidelijke laatste waarschuwing te geven. Wij schrijven uw klant aan, waarbij u zelf verdere communicatie behoudt. Pre-incasso dient er voor uw klant een laatste mogelijkheid te geven het onderling te regelen. Daarbij wordt u klant gewaarschuwd voor een incassoprocedure wanneer betaling op respons uitblijft.
Mocht betaling en reactie uitblijven, dan starten wij na het verstrijken van het gestelde termijn een minnelijke incassoprocedure.

Minnelijke incasso

Bij een minnelijke incasso draagt u de facturen aan ons over. Wij starten dezelfde dag een dossier. Vervolgens wordt u klant aangeschreven. Daarnaast zoeken we contact om met uw klant tot een passende oplossing te komen. Kosten voor minnelijke incasso worden bij uw klant in rekening gebracht. Zodra wij het bedrag succesvol hebben geïncasseerd wordt het factuur bedrag dezelfde dag nog naar u overgeboekt.
Mocht uw klant niet willen meewerken in een minnelijke incassoprocedure, dan is het starten van een gerechtelijke incasso een mogelijkheid.

Gerechtelijke incasso

Bij gerechtelijke incasso dragen wij het dossier over aan een gerechtsdeurwaarder. Vervolgens wordt uw klant gedagvaard. Uw klant zal zich voor de rechter moeten verantwoorden. Na het uitkomen van het vonnis wordt u klant nog in de mogelijkheid gesteld om de betaling te voldoen. Wilt uw klant hier niet in mee werken, dan wordt er over gegaan op beslaglegging.
Gerechtelijke incasso’s brengen kosten en risico’s met zich mee. Wij zullen deze vooraf uitgebreid met uw bespreken, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Wat zijn de kosten

Pre-incasso

Voor het versturen van een pre-incassobrief brengen wij € 14,95 excl. btw bij u in rekening.
Eenmalig wordt uw klant aangeschreven over te gaan tot betaling en gewaarschuwd voor een incassoprocedure.

Minnelijke incasso

Bij een minnelijke incasso zijn de kosten afhankelijk van de uitkomst van het dossier.

  • Mocht uw klant het factuurbedrag + incassokosten betalen, dan zitten er voor u geen kosten aan verbonden.
  • Mochten wij geen succes behalen met het dossier, dan zitten er geen kosten voor u aan verbonden.
  • Alleen bij onvolledige of kruisbetaling brengen wij tot maximaal 11,25% van geïncasseerde bedrag bij u in rekening, afhankelijk van de looptijd van het dossier en de hoogte van het geïncasseerde.

Gerechtelijke incasso

Kosten van gerechtelijke incasso zijn van veel factoren afhankelijk. Vooral af zullen wij uitgebreid mogelijke kosten en risico’s met u bespreken. Ongeacht de uitkomst worden gemaakte kosten 1-op-1 aan u doorgerekend.

Hoe dient u een vordering in

Iedere vordering heeft zijn eigen verhaal. Toch willen wij het u zo makkelijk mogelijk maken een dossier bij ons in te dienen. Mochten wij vragen hebben over een nieuw dossier, dan nemen we uiteraard contact met u op. Heeft uzelf vragen, u kunt altijd even bellen om de situatie met ons te bespreken.

Vordering indienen

Klik hier en ga direct naar vordering indienen

Vul de gegevens in

In slechts enkele minuten vult u de gegevens in die wij nodig hebben.

Upload de factuur

1 of meerdere facturen? Upload ze snel en gemakkelijk.

Wij doen de rest

Dezelfde dag nog gaan wij voor u aan de slag.

Wat wij voor uw klant doen

Uw klant ondervindt mogelijk meer problemen dan u bekent is. Mens Incasso stelt als doel om deze problemen bij de kern aan te pakken. Wij streven er naar om als incassobureau Zoetermeer, haar ondernemers, maar zeker ook diens klant te helpen. Dit doen wij door met uw klant te zoeken naar de oorzaak van de betalingsachterstand. Gezamenlijk pakken we deze met uw klant aan om zo herhaling te voorkomen. Waar nodig schakelen we ons netwerk in om uw klant van professionele hulp te voorzien.

Oorzaak

Iedere niet betaalde factuur heeft zijn eigen oorzaak. Samen met uw klant zoeken we naar deze oorzaak. Door middel van advies en begeleiding verhelpen we deze. Hiermee pakken we het probleem bij de kern aan. Zo geven we uw klant de mogelijkheid te herstellen. Zo incasseren we niet alleen, maar zorgen we er voor dat het in de toekomst niet nog een keer gebeurd.

Samenwerken

Om uw klant volledig te kunnen ondersteunen, werken we samen met organisaties en bedrijven. Van accountant tot adviesbureau, voor ieder probleem is er een oplossing. Wij inventariseren welke hulp uw klant nodig heeft en waar nodig verwijzen wij uw klant naar de meest geschikte partij.

Klantvriendelijk

Klantvriendelijkheid staat bij ons in een hoog vaandel. U heeft mogelijk er baat bij uw klant te behouden. Onze benadering is dan ook vriendelijk en oplossingsgericht. Waar nodig wordt u klant de hulp aangeboden die hen behoefd. Zo kunt u ook na een incassoprocedure gerust weer zaken doen met dezelfde klant.

Wat Mens Incasso uniek maakt

Mens Incasso is meer dan een incassobureau. Wij adviseren uw klant op het gebied van schuldproblematiek. Met onze unieke incassomethode streven we er naar om als incassobureau Zoetermeer en haar ondernemers dichter bij elkaar te brengen. Wij zorgen er voor dat uw factuur geïncasseerd word en dat uw relatie met uw klant verbeterd. Waar nodig brengen wij de hulp van derden om uw klant weer op de goede weg te helpen.

Een persoonlijke aanpak

Achter iedere onbetaalde factuur schuilt een klant. Een persoon met een verhaal, met problemen, met hoogte- en dieptepunten, net als iedereen. Een onbetaalde factuur is een gevolg van een achterliggend probleem. Met onze persoonlijke aanpak kijken wij samen met uw klant waar de oorsprong ligt. Door dit aan te pakken creëren we de mogelijkheden voor uw klant om weer vooruit te kijken en te gaan.

Klantvriendelijkheid staat voorop

Een goed gesprek brengt veel aan het licht. Onze benadering is klant vriendelijk en oplossingsgericht. Wij creëren welwillendheid bij uw klant om tot een oplossing te komen. Onze aanpak, waarbij adviseren en begeleidende overhand heeft, zorgt voor relatie met een toekomstperspectief.

Klantbehoud is ons streven

Een klant die een factuur niet betaalt is al vervelend genoeg. U heeft immers al moeten investeren om de klant binnen te halen. De meeste niet betalende klanten zijn wel welwillend, maar hebben niet de mogelijkheid de factuur te betalen. Dit betekent niet dat de relatie tot een einde hoeft te komen. Wij streven naar het klantbehoud van onze opdrachtgever, want wie weet is de klant die vandaag niet kan betalen, volgend jaar uw grootste afnemer.

Waarom wij als incassobureau Zoetermeer kiezen?

Omdat wij als incassobureau Zoetermeer en haar ondernemers graag helpen naar een oplossing die iedereen schikt.

Ons streven is om als incassobureau Zoetermeer, haar ondernemers en diens klanten een oplossing te bieden die alle betrokken partijen schikt. Hierbij staat het behouden van uw klantrelatie in een hoog vaandel. Dit doen wij door uw klant op een vriendelijke manier bewust te maken van zijn probleem. Gezamenlijk zoeken we naar een passende oplossing.

Mens Incasso is in 2015 begonnen in Rotterdam en wij zien als incassobureau Zoetermeer dan ook als een tweede thuis. Na onze uitgebreide testfase van onze methode zijn wij sinds 2017 actief in Zoetermeer en omstreken.

Wij zien zowel u, als uw klant als partij die geholpen dient te worden. Wij hebben een samenwerking met verschillende partijen die u beiden ten gunste komen. Zo werken wij samen met budgetbeheerders en bewindvoerders om uw klant de hulp te bieden die zij wellicht nodig heeft. Daarnaast hebben wij een samenwerking met gerechtsdeurwaarders, welke eventuele gerechtelijke incasso’s voor ons uitvoeren.

Heeft u voor een betrouwbaar incassobureau Zoetermeer afgezocht? Dan bent u bij Mens Incasso aan het juiste adres!

Wij zijn uw ideale incassopartner

Als u de relatie met uw klant wilt behouden bij incassozaken

Wanneer u graag uw klant weer op weg helpt

Indien u houdt van heldere en eerlijke communicatie

Ingeval u open staat voor creatieve oplossingen

U voorkeur heeft naar een persoonlijke aanpak

Wanneer u een bewuste keuze maakt voor uw incassopartner

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u met ons kennismaken? Neem vrijblijvend contact met ons op via het formulier, of bel ons op onderstaande telefoonnummer.

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: 9:00u – 18:00u.
Op zaterdagen zijn wij van 11:00u tot 16:00u telefonisch bereikbaar.

Stuur ons een bericht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.