Direct contact

Wij beantwoorden graag al uw incasso vragen

Bel me terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Incassobureau Westland

Heeft u voor een klantvriendelijk en sociaal maatschappelijk incassobureau Westland afgezocht?

Mens Incasso is het incassobureau in Westland dat zowel u, als uw klant vooruit helpt.

N

Landelijke dekking

N

Specialist in minnelijke incasso

N

Klantbehoud

Over Mens Incasso

Mens Incasso is één van de grondleggers in Nederland van de sociaal maatschappelijke aanpak bij incassozaken. Met onze vestiging in Rotterdam zien wij als incassobureau Westland als een prominente regio om onze incassodiensten aan te bieden. Onze methode draagt niet alleen zorg voor het incasseren van uw openstaande facturen, maar ondersteunt uw klant ook als zij betalingsproblemen ondervinden. Hierbij werken wij samen met tal van organisaties die zich gespecialiseerd hebben in het oplossen van schuldproblemen.
Deze methode is ontstaan doordat oprichter van Mens Incasso, Floris Simons, jaren geleden zelf een bedrijf heeft moeten sluiten met alle schulden van dien. De behandeling door incassobureaus die op zijn pad kwamen droegen niet bij aan het vinden van een oplossing, maar werkte deze veelal tegen. Na het afhandelen van betreffende schulden heeft hij besloten een tegengeluid te laten luiden ten opzichte van de bestaande incassomarkt. In 2015 werd Mens Incasso gelanceerd en is sinds dien succesvol en groeiende. Sinds 2017 is Mens Incasso als incassobureau actief in Westland.

Incassodiensten

Afhankelijk van de situatie met u klant kunt u kiezen tussen verschillende aangeboden diensten. Wilt u uw klant een laatste waarschuwing geven, dan is pre-incasso de dienst om mee te beginnen. Is uw klant aan meermalen afspraken niet nagekomen, dan is het starten van een minnelijke incasso de weg om in te slaan.

pre incassoPre-Incasso

Het blijft vervelend als een debiteur een factuur niet op tijd betaald. De tijd en energie die er ingestoken wordt wekt veelal frustratie op. Pre-incasso is een middel om de debiteur een duidelijke laatste herinnering te sturen, zonder dat zij hier financieel extra belast door worden.
Bij pre-incasso maakt u gebruik van de uitstraling en autoriteit van Mens Incasso, maar houdt u verdere communicatie in eigen hand. Pre-incasso is er voor bedoelt om uw debiteur een duidelijke laatste waarschuwing te geven om tot betaling over te gaan.
De pre-incassobrief bevat een overzicht van openstaande facturen, uw eigen bank en contact gegevens en een duidelijk gesteld termijn waarbinnen de debiteur kan reageren. Mocht reactie of betaling uitblijven, dan starten wij graag voor u een minnelijke incasso procedure.

minnelijke incassoMinnelijke incasso

Wanneer een debiteur naar herinneringen en/of pre-incasso de factuur nog niet voldaan heeft, kan een minnelijk incasso traject gestart worden. Hierbij schrijven wij de debiteur op een nette manier aan en wordt er vervolgens intensief contact gezocht om tot een oplossing te komen.
Hierbij streven wij naast het incasseren van de openstaande factuur ook om uw debiteur weer op weg te helpen. In vele gevallen zijn er problemen ontstaan, waar debiteuren zelf niet meer uit kunnen komen. Met onze samenwerkende partijen zoeken wij, met de debiteur, naar een oplossing die weer een gezonde financiële toekomst kan creëren.
Ook bij minnelijke incasso komt het voor dat debiteuren niet reageren. Mochten wij na 30 dagen geen contact hebben met de debiteur, dan bestaat er de mogelijkheid een gerechtelijke incasso te starten.

gerechtelijke incassoGerechtelijke incasso

Mocht ook na een minnelijke incasso een debiteur niet over gaan tot betaling, of blijft reactie volledig uit, dan is het starten van een gerechtelijke incasso de laatste mogelijkheid. Hierbij dragen wij het dossier over aan een samenwerkend gerechtsdeurwaarderskantoor die het dossier verder zal afhandelen.
Hierbij wordt de debiteur gedagvaard en zal de rechter een besluit vormen over de situatie. Dit proces kan weken, soms wel maanden duren, waarbij kosten soms hoog kunnen oplopen.
Uiteraard geven wij vooraf aan deze procedure een advies om dit wel of niet te doen. Wanneer de verhaalmogelijkheden niet of nauwelijks aanwezig zijn, zullen wij dit traject dan ook afraden. Aan de andere kant kan het uitbrengen van een dagvaarding alleen al debiteuren er toe zetten tot betaling over te gaan. Vooraf aan deze procedure leggen wij haarfijn uit welke uitkomsten en kosten hierbij komen kijken.

Waar wij als incassobureau Westland mee ondersteunen

Mens Incasso helpt als incassobureau Westland, haar ondernemers en diens klanten naar een gepaste oplossing bij betalingsachterstanden. Onze klantvriendelijke benadering en sociaal maatschappelijke aanpak bij incassozaken ondersteunen we niet alleen u, maar ook uw klant. Wij pakken gezamenlijk met uw klant betalingsachterstanden bij de oorzaak aan, om zo herhaling te voorkomen. Wij richten ons op het vinden van een passende oplossing voor zowel u als uw klant. Mocht uw klant in financieel zwaar weer verkeren, dan helpen wij uw klant samen met onze samenwerkende partijen naar een financieel gezonde toekomst.

Wat Mens Incasso uniek maakt

Mens incasso staat zowel in dienst van u, als uw klant. Wij streven er naar als incassobureau Westland, haar ondernemers en diens klanten vooruit te helpen. Met onze persoonlijke aanpak pakken we problemen bij de kern aan. Hierdoor wordt u klant geholpen en hoeft u niet te vrezen dat het uit handen geven aan een incassobureau uw klant relatie zal eindigen.

Een persoonlijke aanpak

Achter iedere onbetaalde factuur schuilt een klant. Een persoon met een verhaal, met problemen, met hoogte- en dieptepunten, net als iedereen. Een onbetaalde factuur is een gevolg van een achterliggend probleem. Met onze persoonlijke aanpak kijken wij samen met de debiteur waar de oorsprong ligt van het probleem. Door dit aan te pakken creëren we de mogelijkheden voor debiteuren om weer vooruit te kijken en te gaan.

Klantvriendelijkheid staat voorop

Een goed gesprek brengt veel aan het licht. Wij luisteren naar debiteuren om ze te begrijpen en aan de hand daarvan, hen te helpen waar het nodig is. Onze klantvriendelijke benadering creëert welwillendheid bij debiteuren om tot een oplossing te komen die alle betrokken partijen schikt. Onze aanpak, waarbij adviseren en motiveren van debiteuren de overhand heeft, zorgt voor relatie met een toekomstperspectief.

Klantbehoud is ons streven

Een debiteur die een factuur niet betaalt is altijd vervelend, maar hoeveel is de relatie met deze klant waard. De meeste niet betalende debiteuren zijn wel welwillend, maar hebben niet de mogelijkheid de factuur te betalen. Dit betekent niet dat de relatie tot een einde hoeft te komen. Wij streven naar het klantbehoud van onze opdrachtgever, want wie weet is de debiteur die vandaag niet kan betalen, volgend jaar uw grootste afnemer.

Wat wij voor uw klant doen

Uw klant die een factuur niet betaalt ondervindt mogelijk meer problemen dan u bekent is. Deze problemen hebben vaak een vicieuze cirkel waar uw klant moeilijk uit komt. Met onze sociaal maatschappelijke methode onderbreken we deze cirkel en voorkomen dat herhaling plaats vindt. Samen met uw klant zoek we naar de oorzaak en pakken we deze bij de kern aan. Mochten de problemen bij de klant dermate groot zijn, dan hebben wij tal van samenwerkingen met organisaties die uw klant grondig kunnen helpen. Hiermee wordt uw klant op de meest klantvriendelijke manier geholpen en zorgen we dat uw factuur betaald wordt.

Oorzaak

Iedere niet betaalde factuur heeft zijn eigen oorzaak. Samen met uw klant zoeken we naar deze oorzaak. Door middel van advies en begeleiding verhelpen we deze. Hiermee pakken we het probleem bij de kern aan en geven we uw klant de mogelijkheid te herstellen. Zo incasseren we niet alleen, maar zorgen we er voor dat het in de toekomst niet nog een keer gebeurd.

Samenwerken

Om uw klant volledig te kunnen ondersteunen, werken we samen met verschillende organisaties en bedrijven. Van accountant tot adviesbureau en van budgetcoach tot faillissementspreventiespecialisten, voor ieder probleem is er een oplossing. Wij inventariseren welke hulp uw klant nodig heeft en waar nodig verwijzen wij uw klant naar de meest geschikte partij.

Klantvriendelijk

Wij benaderen uw klant, zoals u zelf ook benaderd zou willen worden. Wij laten uw klant zijn verhaal doen en zoeken vervolgens naar een oplossing die u beiden schikt. Wij streven ernaar uw klant zo min mogelijk financieel te belasten, zodat uw factuur nog sneller betaalt wordt. Wij creëren welwillendheid bij uw klant om mee te werken in de incassoprocedure, waardoor een oplossing snel gevonden wordt.

Waarom wij als incassobureau
Westland kiezen?

Omdat wij als incassobureau Westland en haar ondernemers graag
helpen naar een oplossing die iedereen schikt.

Ons streven is om als incassobureau Westland, haar ondernemers en diens klanten een oplossing te bieden die alle betrokken partijen schikt. Hierbij staat het behouden van uw klantrelatie in een hoog vaandel. Dit doen wij door uw klant op een vriendelijke manier bewust te maken van zijn probleem en deze gezamenlijk op te lossen.
Mens Incasso is in 2015 begonnen in Rotterdam en wij zien als incassobureau Westland dan ook als een tweede thuis. Na onze uitgebreide testfase van onze methode zijn wij sinds 2017 actief in Westland.
Wij zien zowel u, als uw klant als partij die geholpen dient te worden. Wij hebben een samenwerking met verschillende partijen die u beiden ten gunste komen. Zo werken wij samen met budgetcoaches, budgetbeheerders en bewindvoerders om debiteuren de hulp te bieden die zij wellicht nodig hebben. Daarnaast hebben wij een samenwerking met een Gerechtsdeurwaarder, welke eventuele juridische procedures voor ons en onze opdrachtgevers kan uitvoeren. Heeft u voor een betrouwbaar incassobureau Westland helemaal afgezocht? Dan bent u bij Mens Incasso aan het juiste adres!

Wij zijn uw ideale incassopartner

Als u de relatie met uw klant wilt behouden bij incassozaken

Als u graag uw klant weer op weg helpt

Als u houdt van heldere en eerlijke communicatie

Als u open staat voor creatieve oplossingen

Als u voorkeur heeft naar een persoonlijke aanpak

Als u een bewuste keuze maakt voor uw incassopartner

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u met ons kennismaken? Neem vrijblijvend contact met ons op via het formulier, of bel ons op onderstaande telefoonnummer.

 

 

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: 9:00u – 18:00u.
Op zaterdagen zijn wij van 11:00u tot 16:00u telefonisch bereikbaar.

Stuur ons een bericht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.