Direct contact

Wij beantwoorden graag al uw incasso vragen

Bel me terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Incassobureau Vlaardingen

Heeft u voor een klantvriendelijk en sociaal maatschappelijk incassobureau Vlaardingen afgezocht?

Mens Incasso is het het incassobureau in Vlaardingen dat zowel u, als uw klant vooruit helpt.
N

Landelijke dekking

N

Specialist in minnelijke incasso

N

Klantbehoud

Over Mens Incasso

Mens Incasso doet het anders en met een reden. Oprichter Floris Simons heeft jaren geleden zelf veel te maken gehad met incassobureaus door dat hij in de schulden belandde. Nadat hij zich hier van had ontdaan bleef de wrok naar de manier van behandelen door incassobureaus hangen. In 2014 heeft hij besloten Mens Incasso op te richten om een tegengeluid naar de gevestigde incassomarkt te laten klinken.

Dit tegengeluid is er om aan te tonen dat ook met een klantvriendelijke behandeling een even goed resultaat bij incassozaken gehaald kan worden. Daarnaast wordt er hulp aan bedrijven en particulieren in schuldproblemen aangeboden. Hierbij is het doel om betalingsachterstanden op te lossen. Deze aanpak is intensiever, maar zorgt ook voor een betere medewerking vanuit debiteuren. Het bieden van een oplossing die vooruitzicht geeft naar een financieel gezonde toekomst is dan ook het streven.

Floris Simons

Floris Simons

Oprichter

“Het inschakelen van een incassobureau hoeft niet ten koste te gaan van de relatie met uw klant. Bij ons is het incasseren van uw openstaande factuur net zo belangrijk als het juist behandelen van uw klant, zodat u in de toekomst met een gerust hart weer zaken kan doen.”

Waar wij als incassobureau Vlaardingen en haar ondernemers mee ondersteunen

Mens Incasso streeft er naar om als incassobureau Vlaardingen, haar ondernemers en diens klanten te ondersteunen bij incassozaken. Wij incasseren niet alleen uw openstaande factuur, maar helpen uw klant waar mogelijk naar een financieel gezonde toekomst. Onze sociaal maatschappelijk aanpak zorgt er voor dat u in de toekomst weer met een gerust hart zaken kan doen met uw klant.

Oprichter Mens Incasso bij TEDx

Het wereldwijde platform voor inspiratie TEDx heeft in 2016 Floris Simons, oprichter van Mens Incasso, gevraagd om zijn verhaal te doen. Hierbij heeft hij zijn verhaal gedaan over de behandeling van incassobureaus. Daarnaast deelt hij zijn visie over hoe incassobureaus zouden moeten functioneren.

Incassodiensten van Mens Incasso

Bij Mens Incasso kunt u terecht voor zowel pre-, minnelijk als gerechtelijke incasso. Hetgeen wat ons onderscheidt van andere bureaus is dat wij zowel voor u, als uw klant klaar staan.

Pre-Incasso

Het blijft vervelend als een debiteur een factuur niet op tijd betaald. De tijd en energie die er ingestoken wordt wekt veelal frustratie op. Pre-incasso is een middel om de klant een duidelijke laatste herinnering te sturen, zonder dat zij hier financieel extra belast door worden.
Bij pre-incasso maakt u gebruik van de uitstraling en autoriteit van Mens Incasso, maar houdt u verdere communicatie in eigen hand. Pre-incasso is er voor bedoelt om uw debiteur een duidelijke laatste waarschuwing te geven.
De pre-incassobrief bevat een overzicht van openstaande facturen, uw eigen bank en contact gegevens en een duidelijk gesteld termijn waarbinnen de debiteur kan reageren. Mocht reactie of betaling uitblijven, dan starten wij graag voor u een minnelijke incasso.

Minnelijke incasso

Blijft betaling na herinneringen steeds uit, dan kan een minnelijk incasso traject gestart worden. Hierbij schrijven wij de debiteur op een nette manier aan. Vervolgens zoeken we intensief contact om tot een oplossing te komen.
Hierbij streven wij naar het incasseren van de openstaande factuur. Ook dienen wij als vangnet voor uw klant wanneer deze tegen de muur aan loopt. In vele gevallen zijn er problemen ontstaan, waar debiteuren zelf niet meer uit kunnen komen. Met onze samenwerkende partijen zoeken wij, met de debiteur, naar een oplossing die weer een gezonde financiële toekomst kan creëren.
Ook bij minnelijke incasso komt het voor dat debiteuren niet reageren. Mochten wij na 30 dagen geen contact hebben met de debiteur, dan bestaat er de mogelijkheid een gerechtelijke incasso te starten.

Gerechtelijke incasso

Mocht bij minnelijke incasso betaling uitblijven, dan is het starten van een gerechtelijke incasso. Hierbij dragen wij het dossier over aan een gerechtsdeurwaarder.
Vervolgens wordt de debiteur gedagvaard en zal de rechter een besluit vormen over de situatie. Dit proces kan weken, soms wel maanden duren, waarbij kosten soms hoog kunnen oplopen.
Uiteraard geven wij vooraf aan deze procedure een advies om dit wel of niet te doen. Wanneer de verhaalmogelijkheden niet of nauwelijks aanwezig zijn, zullen wij dit traject dan ook afraden. Aan de andere kant kan het uitbrengen van een dagvaarding alleen al debiteuren er toe zetten tot betaling over te gaan. Vooraf aan deze procedure leggen wij haarfijn uit welke uitkomsten en kosten hierbij komen kijken.

Wat zijn de kosten

Pre-incasso

Voor het versturen van een pre-incassobrief brengen wij € 14,95 excl. btw bij u in rekening.
Eenmalig wordt uw klant aangeschreven over te gaan tot betaling en gewaarschuwd voor een incassoprocedure.

Minnelijke incasso

Bij een minnelijke incasso zijn de kosten afhankelijk van de uitkomst van het dossier.

  • Mocht uw klant het factuurbedrag + incassokosten betalen, dan zitten er voor u geen kosten aan verbonden.
  • Mochten wij geen succes behalen met het dossier, dan zitten er geen kosten voor u aan verbonden.
  • Alleen bij onvolledige of kruisbetaling brengen wij tot maximaal 11,25% van geïncasseerde bedrag bij u in rekening, afhankelijk van de looptijd van het dossier en de hoogte van het geïncasseerde.

Gerechtelijke incasso

Kosten van gerechtelijke incasso zijn van veel factoren afhankelijk. Vooral af zullen wij uitgebreid mogelijke kosten en risico’s met u bespreken. Ongeacht de uitkomst worden gemaakte kosten 1-op-1 aan u doorgerekend.

Hoe dient u een vordering in

Iedere vordering heeft zijn eigen verhaal. Toch willen wij het u zo makkelijk mogelijk maken een dossier bij ons in te dienen. Mochten wij vragen hebben over een nieuw dossier, dan nemen we uiteraard contact met u op. Heeft uzelf vragen, u kunt altijd even bellen om de situatie met ons te bespreken.

Vordering indienen

Klik hier en ga direct naar vordering indienen

Vul de gegevens in

In slechts enkele minuten vult u de gegevens in die wij nodig hebben.

Upload de factuur

1 of meerdere facturen? Upload ze snel en gemakkelijk.

Wij doen de rest

Dezelfde dag nog gaan wij voor u aan de slag.

Wat wij voor uw klant doen

Ook in Vlaardingen zien wij als incassobureau ondernemers die het moeilijk hebben. Zij houden het hoofd zo goed mogelijk boven water, maar dit lukt niet alleen. Met onze sociaal maatschappelijk aanpak helpen wij deze ondernemers weer zwemmen. Wij kijken niet alleen naar de openstaande factuur, maar vooral naar de oorzaak van de betaalachterstand. Deze pakken wij samen met uw klant of verwijzen uw klant naar een samenwerkende partij.

Oorzaak

Iedere niet betaalde factuur heeft zijn eigen oorzaak. Samen met uw klant zoeken we naar deze oorzaak. Door middel van advies en begeleiding verhelpen we deze. Hiermee pakken we het probleem bij de kern aan en geven we uw klant de mogelijkheid te herstellen. Zo incasseren we niet alleen, maar zorgen we er voor dat het in de toekomst niet nog een keer gebeurd.

Samenwerken

Om uw klant volledig te kunnen ondersteunen, werken we samen met verschillende organisaties en bedrijven. Van accountant tot adviesbureau en van budgetcoach tot faillissementspreventiespecialisten, voor ieder probleem is er een oplossing. Wij inventariseren welke hulp uw klant nodig heeft en waar nodig verwijzen wij uw klant naar de meest geschikte partij.

Klantvriendelijk

Wij benaderen uw klant, zoals u zelf ook benaderd zou willen worden. Uw klant kan zijn verhaal doen en samen zoeken vervolgens naar een oplossing die u beiden schikt. Wij streven ernaar uw klant zo min mogelijk financieel te belasten, zodat uw factuur nog sneller betaalt wordt. Deze manier van klantvriendelijk incasseren zorgt voor een grote welwillendheid bij uw klant. Zo komen we sneller tot een oplossing en is uw factuur sneller geïncasseerd.

Wat Mens Incasso uniek maakt

Mens Incasso gebruikt andere methodes om uw openstaande factuur te incasseren dan de meeste incassobureaus in Nederland. Wij kijken dan ook verder dan de openstaande factuur en helpen uw klant naar een gezonde financiële toekomst. Met onze vestiging in Rotterdam zien wij als incassobureau Vlaardingen als één van de focussteden. Hier introduceren we onze manier van incasseren en ontwikkelen we deze verder. Dit om op termijn ons werkgebied steeds verder uit te breiden en de incassobranche te veranderen.

Een persoonlijke aanpak

Achter iedere onbetaalde factuur schuilt een klant. Een persoon met een verhaal, met problemen, met hoogte- en dieptepunten, net als iedereen. Een onbetaalde factuur is een gevolg van een achterliggend probleem. Met onze persoonlijke aanpak kijken wij samen met uw klant waar de oorsprong ligt van het probleem. Door dit aan te pakken creëren we de mogelijkheden voor uw klant om weer vooruit te kijken en te gaan.

Klantvriendelijkheid staat voorop

Een goed gesprek brengt veel aan het licht. Wij luisteren naar uw klant om ze te begrijpen en aan de hand daarvan, hen te helpen waar het nodig is. Onze klantvriendelijke benadering creëert welwillendheid bij klanten om tot een oplossing te komen die alle betrokken partijen schikt. Onze aanpak, waarbij adviseren en motiveren van uw klant de overhand heeft, zorgt voor relatie met een toekomstperspectief.

Klantbehoud is ons streven

Een klant die een factuur niet betaalt is altijd vervelend, maar hoeveel is de relatie met deze klant waard. De meeste niet betalende klanten zijn wel welwillend, maar hebben niet de mogelijkheid de factuur te betalen. Dit betekent niet dat de relatie tot een einde hoeft te komen. Wij streven naar het klantbehoud van onze opdrachtgever, want wie weet is de klant die vandaag niet kan betalen, volgend jaar uw grootste afnemer.

Waarom wij als incassobureau Vlaardingen kiezen?

Omdat wij als incassobureau Vlaardingen en haar ondernemers graag helpen naar een oplossing die iedereen schikt.

Heeft u voor een klantvriendelijk incassobureau Vlaardingen afgezocht? Bent u op zoek naar een incassobureau dat streeft naar het behouden van uw klantrelatie? Dat uw klant hulp biedt in plaats van benadeeld? Dan is Mens Incasso het incassobureau uit Rotterdam uw geschikte partner voor uw incassozaken.

Mens Incasso beschouwt als incassobureau Vlaardingen als een thuisbasis. Sinds 2015 is incassobureau Mens Incasso hier dan ook actief en breiden wij ons werkgebied steeds verder uit. Ons streven is om hulp te bieden aan zowel u als uw klant en hierbij de relatie tussen beide partijen in stand te houden.

Mens Incasso ziet zowel u, als uw klant als partij die geholpen dient te worden. Wij hebben een samenwerking met verschillende partijen die u beiden ten gunste komen. Zo werken wij samen met budgetcoaches, budgetbeheerders en bewindvoerders om uw klant de hulp te bieden die zij wellicht nodig hebben. Daarnaast hebben wij een samenwerking met een gerechtsdeurwaarder. Zij kunnen eventuele gerechtelijke incasso voor ons en onze opdrachtgevers uitvoeren. Heeft u voor een betrouwbaar incassobureau Vlaardingen en omstreken helemaal afgezocht? Dan bent u bij Mens Incasso aan het juiste adres!

Wij zijn uw ideale incassopartner

Als u de relatie met uw klant wilt behouden bij incassozaken

Wanneer u graag uw klant weer op weg helpt

Indien u houdt van heldere en eerlijke communicatie

Ingeval u open staat voor creatieve oplossingen

U voorkeur heeft naar een persoonlijke aanpak

U een bewuste keuze maakt voor uw incassopartner

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u met ons kennismaken? Neem vrijblijvend contact met ons op via het formulier, of bel ons op onderstaande telefoonnummer.

 

 

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: 9:00u – 18:00u.
Op zaterdagen zijn wij van 11:00u tot 16:00u telefonisch bereikbaar.

Stuur ons een bericht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.