Direct contact

Wij beantwoorden graag al uw incasso vragen

Bel me terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Incassobureau Utrecht

Heeft u voor een klantvriendelijk incassobureau Utrecht afgezocht?

Mens Incasso is het incassobureau in Utrecht dat zowel u, als uw klant vooruit helpt.
N

Landelijke dekking

N

Specialist in minnelijke incasso

N

Klantbehoud

Over Mens Incasso

Mens Incasso is in 2014 opgericht door Floris Simons. Hij heeft heeft met zijn incassobureau Utrecht gekozen als één van de focussteden om werkzaam in te zijn. Deze keuze om als incassobureau Utrecht te kiezen is vanwege haar bruisende zakelijke leven en actieve MKB’ers die de Domstad doen floreren. Mens Incasso wilt hier een bijdrage aan leveren. Met onze sociaal maatschappelijk aanpak bij incassozaken helpen we u en uw klant vooruit.

Vele ondernemers hebben klanten die facturen te laat of niet betalen. Het overdragen aan een incassobureau is daarbij een grote stap en kunnen gevolgen hebben voor de relatie met de klant. Ook oprichter van Mens Incasso, Floris Simons, heeft dit aan de lijve moeten ondervinden. In 2010 heeft hij een bedrijf door financiële gebreken heeft moeten sluiten. Openstaande facturen moesten betaald worden, maar geld was er niet, waardoor incassobureaus aanklopten.

De manier waarop incassobureaus te werk gingen loste niks op, maar maakte de problemen alleen maar erger. Dit was de reden om in 2014 Mens Incasso op te richten. Mens Incasso functioneert dan ook niet alleen als incassobureau, maar ook als steun voor ondernemers met schuldproblemen. Hierbij draait het om het in stand houden van uw klantrelatie.

Wij geven uw klant een kans een financieel gezonde toekomst tegemoet te gaan. Dit bieden van een toekomstperspectief voor bedrijven in zwaar weer wordt gezamenlijk met verschillende instanties en organisaties bewerkstelligd. Deze organisaties zijn veelal gespecialiseerd in schuldhulpverlening voor bedrijven.
Mens Incasso is trots op haar rol als incassobureau en ziet zich dan ook als dienstverlener naar alle betrokken partijen.

Floris Simons

Floris Simons

Oprichter

“Het inschakelen van een incassobureau hoeft niet ten koste te gaan van de relatie met uw klant. Bij ons is het incasseren van uw openstaande factuur net zo belangrijk als het juist behandelen van uw klant, zodat u in de toekomst met een gerust hart weer zaken kan doen.”

Waar wij als incassobureau Utrecht mee ondersteunen

Mens Incasso ondersteurt Utrecht, zijn ondernemers en diens klanten met incassowerkzaamheden waarbij de focus ligt op klantbehoud. Wij benaderen uw klant op een eerlijke en heldere manier. Wij hanteren een persoonlijke benadering richting uw klant, waarbij de focus ligt op een oplossing die voor beide partijen geschikt is.

Oprichter Mens Incasso bij TEDx

Ook TEDxDordrecht was de werkwijze van Mens Incasso opgevallen en bood het platform aan om het verhaal van oprichter Floris Simons te verspreiden. Floris praat hierbij zowel over de aanpak van incassobureaus in Nederland, maar ook zijn visie over hoe dit anders kan en daarbij gunstiger is voor alle betrokken partijen.

Incassodiensten

Mens Incasso biedt verschillende diensten aan. Wilt u uw klant een laatste waarschuwing geven, maar nog niet financieel extra belasten? Dan biedt pre-incasso de uitkomst. Heeft uw klant na vele herinneringen en telefoontjes nog steeds niet betaald? Dan biedt onze minnelijke incasso voor u de oplossing. Mocht uw klant ook bij minnelijke incasso niet over gaan tot betalen, dan is een gerechtelijke incasso altijd nog een mogelijkheid.

Pre-incasso

Pre-incasso is het middel om uw klant op een vriendelijke en correcte manier te wijzen op een openstaande factuur. Hierbij geeft u duidelijk aan dat zij nog eenmalig de kans krijgt om zonder tussenkomst van een incassobureau dit op te lossen. Bij pre-incasso stuurt Mens Incasso een laatste herinnering aan uw klant. Hierbij houdt u verdere communicatie zelf in de hand. Met een pre-incasso brief maakt u gebruik van de uitstraling en autoriteit van Mens Incasso. Hierbij wordt uw klant niet verder financieel belast. U bepaalt zelf het termijn waarin uw klant nog kan reageren. Reageert of betaalt uw klant niet, dan kunt u de factuur alsnog wordt overgedragen aan Mens Incasso.

Minnelijke incasso

Blijft betaling ook na het versturen van herinneringen en / of een pre-incasso brief uit, dan is een minnelijke incasso de volgende stap. Wij starten voor u een minnelijk incassotraject, waarbij wij op professionele wijze uw klant aanschrijven. Daarnaast benaderen wij uw klant telefonisch. Wij zoeken gezamenlijk met uw klant naar een passende oplossing. Waar nodig bieden wij uw klant hulp om financieel een gezonde toekomst tegemoet te gaan. Bij Mens Incasso staat naast het vorderen van uw openstaande factuur, het behouden van uw klantrelatie voorop.

Gerechtelijke incasso

Wanneer uw klant ook bij een minnelijke incasso niet betaald, kunt u kiezen voor een gerechtelijke incasso. Hierbij dragen wij het dossier over aan een van onze gerechtsdeurwaarder. Zij starten door middel van het uitbrengen van een dagvaarding een gerechtelijke procedure. Dit uitbrengen van een dagvaarding is vaak al genoeg om uw klant tot betaling over te laten gaan. Gebeurt dit niet, dan volgt een rechtszitting en wordt na het verkrijgen van een vonnis het te vorderen bedrag alsnog geïncasseerd. Wanneer nodig zal dit door middel van beslaglegging worden afgedwongen.

Wat zijn de kosten

Pre-incasso

Voor het versturen van een pre-incassobrief brengen wij € 14,95 excl. btw bij u in rekening. Eenmalig wordt uw klant aangeschreven om over te gaan tot betaling en gewaarschuwd voor een incassoprocedure.

Minnelijke incasso

Bij een minnelijke incasso zijn de kosten afhankelijk van de uitkomst van het dossier.

  • Mocht uw klant het factuurbedrag + incassokosten betalen, dan zitten er voor u geen kosten aan verbonden.
  • Mochten wij geen succes behalen met het dossier, dan zitten er geen kosten voor u aan verbonden.
  • Alleen bij onvolledige of kruisbetaling brengen wij tot maximaal 11,25% van geïncasseerde bedrag bij u in rekening, afhankelijk van de looptijd van het dossier en de hoogte van het geïncasseerde.

Gerechtelijke incasso

Kosten van gerechtelijke incasso zijn van veel factoren afhankelijk. Vooral af zullen wij uitgebreid mogelijke kosten en risico’s met u bespreken. Ongeacht de uitkomst worden gemaakte kosten 1-op-1 aan u doorgerekend.

Hoe dient u een vordering in

Via de website kunt u snel en gemakkelijk een vordering indienen. Mochten er onduidelijkheden zijn, dan nemen wij uiteraard contact met u op. Mocht u zelf vragen hebben of de situatie met uw klant willen bespreken? Neem dan gerust contact met ons op.

Vordering indienen

Klik hier en ga direct naar vordering indienen

Vul de gegevens in

In slechts enkele minuten vult u de gegevens in die wij nodig hebben.

Upload de factuur

1 of meerdere facturen? Upload ze snel en gemakkelijk.

Wij doen de rest

Dezelfde dag nog gaan wij voor u aan de slag.

Wat wij voor uw klant doen

In de meeste gevallen zal uw klant welwillend zijn om de factuur te betalen, maar dit uit onmacht niet kunnen. Gezamenlijk met uw klant zoeken we naar de oorzaak en pakken deze bij de kern aan. Waar nodig verwijzen wij uw klant door naar samenwerkende partijen die uw klant kunnen ondersteunen. Wij streven er naar uw klant weer een kans te geven en herhaling te voorkomen.

Oorzaak

Iedere onbetaalde factuur heeft een oorzaak. Veel ondernemers zijn hier niet bewust van. Mens Incasso helpt uw klant deze oorzaak te vinden en er een gepaste oplossing bij te bieden. Wij pakken problemen bij de kern aan om herhaling te voorkomen. Zo kunt u in de toekomst weer met een gerust hart zaken doen met dezelfde klant.

Samenwerken

Wij werken als incassobureau met verschillende bedrijven en organisaties in en buiten Utrecht samen. Hiermee kunnen wij voor ieder probleem dat uw klant ondervindt een gepast oplossing vinden. Wij stellen het probleem met uw klant vast en verwijzen waar nodig uw klant door naar een geschikte partij.

Klantvriendelijk

Met onze sociaal maatschappelijke aanpak, zien wij uw klant, als onze klant. Onze klantvriendelijke benadering wordt dan ook gewaardeerd en resulteert in een snelle afwikkeling. De eerste benadering naar uw klant is gefocust op het krijgen van respons. Eenmaal in gesprek zoeken we naar een gepaste oplossing.

Wat Mens Incasso uniek maakt

Mens Incasso heeft als incassobureau Utrecht verkozen als één van de steden om haar unieke incassomethodes aan te bieden. Onze persoonlijke en klantvriendelijke manier van incasseren is inmiddels bij vele bedrijven in de regio Utrecht goed gevallen. Dit komt mede doordat onze werkzaamheden een goede balans hebben tussen het incasseren van een niet betaalde factuur en het behouden van uw klantrelatie. Deze balans is uniek in Nederland en heeft dan ook een lange termijn gedachte voor alle betrokken partijen. Met onze aanpak voelt uw klant zich niet beschaamd in de toekomst weer opnieuw zaken met u te doen.

Mens is persoonlijk

Ook wij zien als incassobureau Utrecht als stad van mensen en bedrijven met ieder een eigen probleem. Met onze persoonlijke aanpak, kijken wij niet alleen naar de openstaande factuur, maar vooral naar de oorzaak. Wij luisteren naar uw klant en zoeken gezamenlijk naar een oplossing die alle betrokkenen ten goede komt. Onze aanpak is wellicht wat intensiever, maar leidt dan ook naar een fundamentele oplossing, waarmee uw klant weer vooruit kan.

Mens is klantvriendelijk

Uit ervaringen hebben wij geleerd dat dreigen, druk zetten en hoge kosten geen redenen voor debiteuren zijn om een openstaande factuur te betalen. Onze aanpak is dan ook klantvriendelijk en gericht op een open gesprek met uw klant om tot een oplossing te komen. Deze klantvriendelijkheid is wat iedere ondernemer in Utrecht zijn klanten wenst, dus dat mag toch ook verwacht worden van een incassobureau? Bij Mens Incasso staat klantvriendelijkheid dan ook hoog in het vaandel.

Mens en klantbehoud

Al onze vormen van communicatie zijn gericht op het behouden van uw klantrelatie. Wij dreigen niet, maar bieden hulp aan. In plaats van druk zetten benaderen wij uw klant, zoals u zelf benaderd zou willen worden. Wij leggen geen ongewone kosten op, maar kosten aan de hand van het werk dat gedaan wordt. Bij Mens Incasso draait het om relatie tussen u en uw klant, voor zowel nu, als voor de toekomst. Een klant die vandaag niet kan betalen, kan volgend jaar uw grootste afnemer zijn.

Waarom wij als incassobureau
Utrecht kiezen?

Omdat wij als incassobureau Utrecht en zijn ondernemers graag naar een oplossing helpen die iedereen schikt

Heeft u voor een incassobureau Utrecht helemaal afgezocht? Bent u opzoek naar een incassobureau dat streeft naar uw klantbehoud? Een incassobureau dat uw klant hulp biedt in plaats van benadeelt? Een incassobureau waarbij u niet voor onverwachte kosten komt te staan? Dan is incassobureau Mens Incasso uw geschikte partner voor uw incasso’s.

Mens Incasso beschouwt als incassobureau Utrecht als belangrijke regio om haar diensten aan te bieden. Sinds mei 2015 is incassobureau Mens Incasso hier dan ook actief. Wij breiden ons werkgebied steeds verder uit. Ons doel is om hulp te bieden aan zowel u, als uw klant. Hierbij is het behouden van uw klantrelatie een belangrijk doel. Incassobureau Mens Incasso ziet zowel opdrachtgever als haar debiteur als klant en streven ernaar om beide partijen zo goed mogelijk te ondersteunen.

Wij hebben een samenwerking met verschillende partijen die zowel u als uw klant ten gunste komen. Zo werken wij samen met budgetcoaches, budgetbeheerders en bewindvoerders om debiteuren de hulp te bieden die zij wellicht nodig hebben. Daarnaast hebben wij een samenwerking met een gerechtsdeurwaarder, welke eventuele gerechtelijke incassoprocedures voor ons uitvoeren.

Heeft u voor een betrouwbaar incassobureau Utrecht en omstreken helemaal afgezocht? Dan bent u bij incassobureau Mens Incasso aan het juiste adres! Wij streven naar uw klantbehoud en kunnen u en uw klant de hulp aanbieden die nodig is.

Wij zijn uw ideale incassopartner

Als u de relatie met uw klant wilt behouden bij incassozaken

Wanneer u graag uw klant weer op weg helpt

Indien u houdt van heldere en eerlijke communicatie

Ingeval u open staat voor creatieve oplossingen

U voorkeur heeft naar een persoonlijke aanpak

Als u een bewuste keuze maakt voor uw incassopartner

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u met ons kennismaken? Neem vrijblijvend contact met ons op via het formulier, of bel ons op onderstaande telefoonnummer.

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: 9:00u – 18:00u.
Op zaterdagen zijn wij van 11:00u tot 16:00u telefonisch bereikbaar.

Stuur ons een bericht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.