Direct contact

Wij beantwoorden graag al uw incasso vragen

Bel me terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Incassobureau Spijkenisse

Heeft u voor een klantvriendelijk en sociaal maatschappelijk incassobureau Spijkenisse afgezocht?

Mens Incasso is het incassobureau in Spijkenisse dat zowel u, als uw klant vooruit helpt.
N

Landelijke dekking

N

Specialist in minnelijke incasso

N

Klantbehoud

Over Mens Incasso

Mens Incasso is één van de grondleggers van sociaal maatschappelijk incasseren in Nederland. Dit is ontstaan doordat oprichter Floris Simons zelf in het verleden te maken heeft gehad met tal van incassobureaus. Hij kwam door het opheffen van een onderneming in een schuldpositie terecht. De benadering vanuit incassobureaus werkte niet mee aan een oplossing. In tegendeel, het werkte oplossingen alleen maar tegen.

Naar aanleiding van deze ervaringen heeft hij in 2014 Mens Incasso in het leven geroepen. Bij Mens Incasso draait het om zowel het welzijn van de opdrachtgever, als wel diens klant. Bij Mens Incasso wordt er gekeken naar de oorzaak van de betalingsachterstand. Daarbij wordt gekeken hoe deze oorzaak verholpen kan worden zodat de klant niet in herhaling valt. Wij zin een dienstverlener naar alle betrokken partijen.

Mens Incasso heeft samenwerkingen met verschillende bedrijven en organisaties. Deze samenwerkingen zijn van belang om schuldproblemen op te lossen. Wij inventariseren waar hij probleem bij de debiteur ligt. Vervolgens verwijzen wij de debiteur door naar een partij die hen daarbij kan helpen.

Floris Simons

Floris Simons

Oprichter

“Het inschakelen van een incassobureau hoeft niet ten koste te gaan van de relatie met uw klant. Bij ons is het incasseren van uw openstaande factuur net zo belangrijk als het juist behandelen van uw klant, zodat u in de toekomst met een gerust hart weer zaken kan doen.”

Waar wij als incassobureau Spijkenisse, haar ondernemers en diens klanten mee ondersteunen

Mens Incasso streeft er naar om als incassobureau Spijkenisse, haar ondernemers en diens klanten te ondersteunen bij incassozaken. Naast het incasseren van facturen ligt onze focus op het verhelpen van schulden bij debiteuren. Onze klantvriendelijke en sociaal maatschappelijke incassomethode helpen we niet alleen u, maar ook uw klant vooruit. Wij richten ons op een financieel gezonde toekomst voor alle betrokken partijen.

Oprichter Mens Incasso bij TEDx

TEDx heeft in 2016 Floris Simons, oprichter van Mens Incasso, gevraagd om zijn verhaal te doen tijdens het TEDx-evenement in Dordrecht. Hierin verteld hij over zijn ervaringen met incassobureaus. Daarnaast deelt hij zijn visie over hoe incassobureaus zouden moeten functioneren.

Incassodiensten van Mens Incasso

Bij Mens Incasso kunt u terecht voor zowel pre-, minnelijk als gerechtelijke incasso. Hetgeen wat ons onderscheidt van andere bureaus is dat wij zowel voor u, als uw klant klaar staan.

Pre-Incasso

Met pre-incasso kondigt u een incassoprocedure bij uw klant aan. U geeft hierbij uw klant nog eenmalig de kans dit onderling op te lossen. Wij versturen voor u deze aankondiging, waarbij u zelf verdere communicatie in de hand houdt.
Met de uitstraling van een incassobrief wordt uw klant aangeschreven. Hierbij wordt verzocht de betaling te voldoen of contact met u op te nemen. U kunt vervolgens zelf een regeling met uw klant treffen. Mocht u klant op een pre-incasso ook niet reageren, dan is het starten van een minnelijke incasso de volgende stap.

Minnelijke incasso

Bij minnelijke incasso draagt u de facturen over aan Mens Incasso. Dezelfde dag wordt er een dossier gestart. U klant wordt aangeschreven en vervolgens benaderd. Hierbij stellen we als doel om een passende oplossing te vinden.
Onze klantvriendelijke benadering zorgt voor welwillendheid bij uw klant om mee te werken. Met de persoonlijke aanpak pakken we problemen bij uw klant bij de kern aan. Zo voorkomen we dat uw klant in herhaling valt. Wilt uw klant bij minnelijke incasso niet meewerken, dan is gerechtelijke incasso een mogelijkheid.

Gerechtelijke incasso

Bij gerechtelijke incasso dragen wij het dossier over aan een gerechtsdeurwaarder. Zij stellen een dagvaarding op en brengen deze uit. Vervolgens dient uw klant zich te melden bij de rechtbank. Na het uitbrengen van het vonnis door de rechtbank kan uw klant vrijwillig meewerken. Mocht u klant dit niet doen, dan zal dit door middel van beslagen worden afgedwongen.
Gerechtelijke incasso is niet zonder kosten of risico’s. Vooraf bespreken wij deze uitgebreid met u. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Wat zijn de kosten

Pre-incasso

Voor het versturen van een pre-incassobrief brengen wij € 14,95 excl. btw bij u in rekening.
Eenmalig wordt uw klant aangeschreven over te gaan tot betaling en gewaarschuwd voor een incassoprocedure.

Minnelijke incasso

Bij een minnelijke incasso zijn de kosten afhankelijk van de uitkomst van het dossier.

  • Mocht uw klant het factuurbedrag + incassokosten betalen, dan zitten er voor u geen kosten aan verbonden.
  • Mochten wij geen succes behalen met het dossier, dan zitten er geen kosten voor u aan verbonden.
  • Alleen bij onvolledige of kruisbetaling brengen wij tot maximaal 11,25% van geïncasseerde bedrag bij u in rekening, afhankelijk van de looptijd van het dossier en de hoogte van het geïncasseerde.

Gerechtelijke incasso

Kosten van gerechtelijke incasso zijn van veel factoren afhankelijk. Vooral af zullen wij uitgebreid mogelijke kosten en risico’s met u bespreken. Ongeacht de uitkomst worden gemaakte kosten 1-op-1 aan u doorgerekend.

Hoe dient u een vordering in

Iedere vordering heeft zijn eigen verhaal. Toch willen wij het u zo makkelijk mogelijk maken een dossier bij ons in te dienen. Mochten wij vragen hebben over een nieuw dossier, dan nemen we uiteraard contact met u op. Heeft uzelf vragen, u kunt altijd even bellen om de situatie met ons te bespreken.

Vordering indienen

Klik hier en ga direct naar vordering indienen

Vul de gegevens in

In slechts enkele minuten vult u de gegevens in die wij nodig hebben.

Upload de factuur

1 of meerdere facturen? Upload ze snel en gemakkelijk.

Wij doen de rest

Dezelfde dag nog gaan wij voor u aan de slag.

Wat wij voor uw klant doen

Mens Incasso ondersteunt niet alleen als incassobureau Spijkenisse zijn ondernemers, maar ook diens klanten. Met onze sociaal maatschappelijke aanpak pakken wij problemen bij de kern aan. Gezamenlijk met uw klant zoeken we naar de oorzaak van de betaalachterstand. Heeft uw klant meer hulp nodig, dan verwijzen wij hen door naar een van onze samenwerkende partijen die uw klant kan ondersteunen.

Oorzaak

Iedere niet betaalde factuur heeft zijn eigen oorzaak. Samen met uw klant zoeken we naar deze oorzaak. Door middel van advies en begeleiding verhelpen we deze. Hiermee pakken we het probleem bij de kern aan en geven we uw klant de mogelijkheid te herstellen. Zo incasseren we niet alleen, maar zorgen we er voor dat het in de toekomst niet nog een keer gebeurd.

Samenwerken

Om uw klant volledig te kunnen ondersteunen, werken we samen met verschillende organisaties en bedrijven. Van accountant tot adviesbureau en van budgetcoach tot faillissementspreventiespecialisten, voor ieder probleem is er een oplossing. Wij inventariseren welke hulp uw klant nodig heeft en waar nodig verwijzen wij uw klant naar de meest geschikte partij.

Klantvriendelijk

Bij Mens Incasso benaderen uw klant, zoals u zelf ook benaderd zou willen worden. Wij laten uw klant zijn verhaal doen en zoeken vervolgens naar een oplossing die u beiden schikt. Ons streven is om uw klant zo min mogelijk financieel te belasten, zodat uw factuur nog sneller betaalt wordt. Wij creëren welwillendheid bij uw klant om mee te werken in de incassoprocedure, waardoor een oplossing snel gevonden wordt.

Wat Mens Incasso uniek maakt

Bij Mens Incasso staat niet alleen uw openstaande factuur, maar ook het welzijn van uw klant hoog in het vaandel. Dat wij als incassobureau Spijkenisse en haar ondernemers onze incassomethode aanbieden is dan ook meer dan logisch. Onze methode waarbij we zowel uw factuur incasseren als wel naar het welzijn van uw klant kijken, is in vele steden al goed gevallen. Onze kijk op incasso is dan ook gericht op het behouden van uw klantrelatie, zodat u in de toekomst zaken kan blijven doen.

Een persoonlijke aanpak

Achter iedere onbetaalde factuur schuilt een klant. Een persoon met een verhaal, met problemen, met hoogte- en dieptepunten, net als iedereen. Een onbetaalde factuur is een gevolg van een achterliggend probleem. Met onze persoonlijke aanpak kijken wij samen met de debiteur waar de oorsprong ligt van het probleem. Door dit aan te pakken creëren we de mogelijkheden voor uw klant om weer vooruit te kijken en te gaan.

Klantvriendelijkheid staat voorop

Wij zien ons als verlengstuk van uw bedrijf. De benadering richting uw klant is altijd vriendelijk. Wij richten ons op een oplossing die alle betrokkenen schikt. Hiermee zorgen we er voor dat uw klantrelatie in stand wordt gehouden.

Klantbehoud is ons streven

Wij willen dat u uw klant kan behouden. Daarom helpen we uw klant waar we dat kunnen. Hiervoor hebben we tal van samenwerkingen, dat we de juiste hulp kunnen bieden. Uw voordeel daarbij is dat u in de toekomst weer met een gerust hart zaken kan doen. Wij willen voorkomen dat uw klant in herhaling valt.

Waarom wij als incassobureau Spijkenisse kiezen?

Omdat wij als incassobureau Spijkenisse en haar ondernemers graag helpen naar een oplossing die iedereen schikt.

Heeft u voor een klantvriendelijk incassobureau Spijkenisse afgezocht? Bent u opzoek naar een incassobureau dat streeft naar uw klantbehoud? Een incassobureau dat uw klant hulp biedt in plaats van benadeeld? Dan is Mens Incasso het incassobureau uit Rotterdam uw geschikte partner voor uw incassozaken.

Mens Incasso beschouwt als incassobureau Spijkenisse als een thuisbasis. Sinds oktober 2017 is incassobureau Mens Incasso hier dan ook actief en breiden wij ons werkgebied steeds verder uit. Ons streven is om hulp te bieden aan zowel u als uw klant en hierbij de relatie tussen beide partijen in stand te houden.

Mens Incasso ziet zowel u, als uw klant als partij die geholpen dient te worden. Wij hebben een samenwerking met verschillende partijen die u beiden ten gunste komen. Zo werken wij samen met budgetcoaches, budgetbeheerders en bewindvoerders om uw klant de hulp te bieden die zij wellicht nodig heeft. Daarnaast hebben wij een samenwerking met een Gerechtsdeurwaarder, welke eventuele juridische procedures voor ons en onze opdrachtgevers kan uitvoeren.

Heeft u voor een betrouwbaar incassobureau Spijkenisse en omstreken afgezocht? Dan bent u bij Mens Incasso aan het juiste adres!

Wij zijn uw ideale incassopartner

Als u de relatie met uw klant wilt behouden bij incassozaken

Wanneer u graag uw klant weer op weg helpt

Indien u houdt van heldere en eerlijke communicatie

Ingeval u open staat voor creatieve oplossingen

U voorkeur heeft naar een persoonlijke aanpak

U een bewuste keuze maakt voor uw incassopartner

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u met ons kennismaken? Neem vrijblijvend contact met ons op via het formulier, of bel ons op onderstaande telefoonnummer.

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: 9:00u – 18:00u.
Op zaterdagen zijn wij van 11:00u tot 16:00u telefonisch bereikbaar.

Stuur ons een bericht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.