Direct contact

Wij beantwoorden graag al uw incasso vragen

Bel me terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Incassobureau Schiedam

Heeft u voor een klantvriendelijk en sociaal maatschappelijk incassobureau Schiedam afgezocht?

Mens Incasso is het incassobureau in Schiedam dat zowel u,als uw klant vooruit helpt.
N

Landelijke dekking

N

Specialist in minnelijke incasso

N

Klantbehoud

Over Mens Incasso

Mens Incasso is één van de grondleggers van sociaal maatschappelijk incasseren in Nederland. Bij het incasseren van uw openstaande factuur kijken we ook naar het welzijn van uw klant. Mocht uw klant betalingsproblemen ondervinden, dan helpen we deze op te lossen. Hiermee voorkomen we dat uw klant in herhaling valt.

Deze methode is ontstaan nadat Floris Simons, oprichter van Mens Incasso, zelf in aanraking kwam met incassobureaus. De agressieve wijze waarop hij werd benaderd droeg niet bij aan een oplossing. In tegendeel, het maakte de bestaande problemen alleen maar erger.

In 2014 in Mens Incasso in het leven geroepen. Het klantvriendelijk incasseren waarbij hulpbehoevende debiteuren hulp op maat ontvangen is bij vele bedrijven goed gevallen. Mens Incasso ziet zich als verlengstuk van uw bedrijf. Het in stand houden van uw klantrelatie staat bij ons in een hoog vaandel.

Floris Simons

Floris Simons

Oprichter

“Het inschakelen van een incassobureau hoeft niet ten koste te gaan van de relatie met uw klant. Bij ons is het incasseren van uw openstaande factuur net zo belangrijk als het juist behandelen van uw klant, zodat u in de toekomst met een gerust hart weer zaken kan doen.”

Waar wij als incassobureau Schiedam mee ondersteunen

Mens Incasso streeft er naar om als incassobureau Schiedam, haar ondernemers en diens klanten te ondersteunen bij incassozaken. Hierbij incasseren wij niet alleen de openstaande factuur, maar helpen uw klant naar een financieel gezonde toekomst. Met onze sociaal maatschappelijke aanpak pakken wij problemen bij de kern aan. U kunt vervolgens met een gerust hart zaken blijven doen met uw klant.

Oprichter Mens Incasso bij TEDx

TEDxDordrecht heeft in 2016 Floris Simons, oprichter van Mens Incasso, gevraagd om zijn verhaal te doen. Hierin vertelt hij over zijn ervaringen met incassobureaus. Daarnaast deelt hij zijn visie hoe de incassomarkt te werk zou moeten gaan.

Incassodiensten van Mens Incasso

Bij Mens Incasso kunt u terecht voor zowel pre-, minnelijk als gerechtelijke incasso. Hetgeen wat ons onderscheidt van andere bureaus is dat wij zowel voor u, als uw klant klaar staan.

Pre-Incasso

Pre-incasso is het middel om uw klant een laatste waarschuwing te geven. Een pre-incasso brief is een aankondiging van een incassoprocedure. U geeft uw klant nog eenmalig de kans om zonder tussenkomst van derden het op te lossen.
Bij Pre-incasso sturen wij een laatste herinnering aan uw klant. Hierbij houdt u verdere communicatie in eigen hand. Uw klant wordt verzocht de betaling te voldoen of contact met u op te nemen. Mocht u klant ook op pre-incasso niet reageren, dan is een minnelijke incasso een volgende stap.

Minnelijke incasso

Bij minnelijke incasso draagt u de factuur over aan Mens Incasso. Vervolgens starten wij een dossier en wordt uw klant aangeschreven. Daarnaast wordt uw klant ook via andere media benaderd. Wij zoeken naar een passende oplossing die alle betrokken partijen schikt.
Wij zien ons bij minnelijke incasso als verlengstuk van uw bedrijf. Hierbij benaderen we uw klant op gepaste wijze. Mocht uw klant ook bij minnelijke incasso niet overgaan tot betaling, dan is het starten van een gerechtelijke incasso altijd een optie.

Gerechtelijke incasso

Bij gerechtelijke incasso dragen wij ons dossier over aan een gerechtsdeurwaarder. Vervolgens wordt u klant gedagvaard. Door de tussenkomst van de rechter dwingen we betaling af. Mocht uw klant na het verkrijgen van een vonnis niet willen meewerken, dan zal er door middel van beslaglegging geïncasseerd worden.
Een gerechtelijke incasso is niet zonder kosten of risico’s. Vooraf zullen wij de procedure, kosten en risico’s met u bespreken. Ook zullen wij ons advies uitbrengen. Zo komt u niet achteraf voor verrassingen te staan.

Wat zijn de kosten

Pre-incasso

Voor het versturen van een pre-incassobrief brengen wij € 14,95 excl. btw bij u in rekening.
Eenmalig wordt uw klant aangeschreven over te gaan tot betaling en gewaarschuwd voor een incassoprocedure.

Minnelijke incasso

Bij een minnelijke incasso zijn de kosten afhankelijk van de uitkomst van het dossier.

  • Mocht uw klant het factuurbedrag + incassokosten betalen, dan zitten er voor u geen kosten aan verbonden.
  • Mochten wij geen succes behalen met het dossier, dan zitten er geen kosten voor u aan verbonden.
  • Alleen bij onvolledige of kruisbetaling brengen wij tot maximaal 11,25% van geïncasseerde bedrag bij u in rekening, afhankelijk van de looptijd van het dossier en de hoogte van het geïncasseerde.

Gerechtelijke incasso

Kosten van gerechtelijke incasso zijn van veel factoren afhankelijk. Vooral af zullen wij uitgebreid mogelijke kosten en risico’s met u bespreken. Ongeacht de uitkomst worden gemaakte kosten 1-op-1 aan u doorgerekend.

Hoe dient u een vordering in

Iedere vordering heeft zijn eigen verhaal. Toch willen wij het u zo makkelijk mogelijk maken een dossier bij ons in te dienen. Mochten wij vragen hebben over een nieuw dossier, dan nemen we uiteraard contact met u op. Heeft uzelf vragen, u kunt altijd even bellen om de situatie met ons te bespreken.

Vordering indienen

Klik hier en ga direct naar vordering indienen

Vul de gegevens in

In slechts enkele minuten vult u de gegevens in die wij nodig hebben.

Upload de factuur

1 of meerdere facturen? Upload ze snel en gemakkelijk.

Wij doen de rest

Dezelfde dag nog gaan wij voor u aan de slag.

Wat wij voor uw klant doen

Iedere onbetaalde factuur heeft zijn eigen verhaal. Bij Mens Incasso hebben wij belang bij dit verhaal, zodat wij uw klant zo goed mogelijk kunnen helpen. Wij zoeken naar de oorzaak, adviseren uw klant hoe dit probleem op te lossen of verwijzen uw klant door naar een samenwerkende partij. Met onze klantvriendelijke benadering zorgen wij ervoor dat u klant zich niet bezwaard voelt om in de toekomst wederom zaken met u te willen doen.

Oorzaak

Iedere niet betaalde factuur heeft zijn eigen oorzaak. Samen met uw klant zoeken we naar deze oorzaak. Door middel van advies en begeleiding verhelpen we deze. Hiermee pakken we het probleem bij de kern aan en geven we uw klant de mogelijkheid te herstellen. Zo incasseren we niet alleen, maar zorgen we er voor dat het in de toekomst niet nog een keer gebeurd.

Samenwerken

Om uw klant volledig te kunnen ondersteunen, werken we samen met verschillende organisaties en bedrijven. Van accountant tot adviesbureau en van budgetcoach tot faillissementspreventiespecialisten, voor ieder probleem is er een oplossing. Wij inventariseren welke hulp uw klant nodig heeft en waar nodig verwijzen wij uw klant naar de meest geschikte partij.

Klantvriendelijk

Bij Mens Incasso benaderen uw klant, zoals u zelf ook benaderd zou willen worden. Gezamenlijk met uw klant zoeken we naar een oplossing die ieder schikt. Daarbij streven wij ernaar uw klant zo min mogelijk financieel te belasten, zodat uw factuur nog sneller betaalt wordt. Wij creëren welwillendheid bij uw klant om mee te werken in de incassoprocedure, waardoor een oplossing snel gevonden wordt.

Wat Mens Incasso uniek maakt

Bij Mens Incasso kijken wij verder dan uw openstaande factuur. Wij streven naast het incasseren van uw factuur er ook naar dat u uw klant relatie behoud. Wij werken vanuit Rotterdam en zien als incassobureau Schiedam als een belangrijke stad om onze diensten aan te bieden. Onze klantvriendelijke benadering en persoonlijke aanpak bij schuldproblemen zorgt voor een positief resultaat, zowel voor u als uw klant. Met onze incassomethode streven we er naar dat uw factuur betaald word en dat uw klantrelatie blijft bestaan.

Een persoonlijke aanpak

Achter iedere onbetaalde factuur schuilt een klant. Een persoon met een verhaal, met problemen, met hoogte- en dieptepunten, net als iedereen. Een onbetaalde factuur is een gevolg van een achterliggend probleem. Met onze persoonlijke aanpak kijken wij samen met uw klant waar de oorsprong ligt van het probleem. Door dit aan te pakken creëren we de mogelijkheden voor uw klant om weer vooruit te kijken en te gaan.

Klantvriendelijkheid staat voorop

Een goed gesprek brengt veel aan het licht. Wij luisteren naar uw klant om ze te begrijpen en aan de hand daarvan, hen te helpen waar het nodig is. Onze klantvriendelijke benadering creëert welwillendheid bij klanten om tot een oplossing te komen die alle betrokken partijen schikt. Onze aanpak, waarbij adviseren en motiveren van uw klant de overhand heeft, zorgt voor relatie met een toekomstperspectief.

Klantbehoud is ons streven

Een klant die een factuur niet betaalt is altijd vervelend, maar hoeveel is de relatie met deze klant waard. De meeste niet betalende klanten zijn wel welwillend, maar hebben niet de mogelijkheid de factuur te betalen. Dit betekent niet dat de relatie tot een einde hoeft te komen. Wij streven naar het klantbehoud van onze opdrachtgever, want wie weet is de klant die vandaag niet kan betalen, volgend jaar uw grootste afnemer.

Waarom wij als incassobureau
Schiedam kiezen?

Omdat wij als incassobureau Schiedam en haar ondernemers graag
helpen naar een oplossing die iedereen schikt.

Heeft u voor een sociaal maatschappelijk en klantvriendelijk incassobureau Schiedam afgezocht? Bent u op zoek naar een incassobureau dat streeft naar het behouden van uw klantrelatie? Dat uw klant hulp biedt in plaats van benadeeld? Dan is Mens Incasso het incassobureau uit Rotterdam uw geschikte partner voor uw incassozaken. Mens Incasso beschouwt als incassobureau Schiedam als een thuisbasis. Sinds 2015 is incassobureau Mens Incasso hier dan ook actief en breiden wij ons werkgebied steeds verder uit. Ons streven is om hulp te bieden aan zowel u als uw klant en hierbij de relatie tussen beide partijen in stand te houden.

Mens Incasso ziet zowel u, als uw klant als partij die geholpen dient te worden. Wij hebben een samenwerking met verschillende partijen die u beiden ten gunste komen. Zo werken wij samen met budgetcoaches, budgetbeheerders en bewindvoerders om debiteuren de hulp te bieden die zij wellicht nodig hebben. Daarnaast hebben wij een samenwerking met een Gerechtsdeurwaarder, welke eventuele juridische procedures voor ons en onze opdrachtgevers kan uitvoeren. Heeft u voor een betrouwbaar incassobureau Schiedam en omstreken helemaal afgezocht? Dan bent u bij Mens Incasso aan het juiste adres!

Wij zijn uw ideale incassopartner

Als u de relatie met uw klant wilt behouden bij incassozaken

Wanneer u graag uw klant weer op weg helpt

Indien u houdt van heldere en eerlijke communicatie

Ingeval u open staat voor creatieve oplossingen

U voorkeur heeft naar een persoonlijke aanpak

U een bewuste keuze maakt voor uw incassopartner

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u met ons kennismaken? Neem vrijblijvend contact met ons op via het formulier, of bel ons op onderstaande telefoonnummer.

 

 

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: 9:00u – 18:00u.
Op zaterdagen zijn wij van 11:00u tot 16:00u telefonisch bereikbaar.

Stuur ons een bericht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.