Direct contact

Wij beantwoorden graag al uw incasso vragen

Bel me terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Incassobureau Rotterdam

Heeft u voor een klantvriendelijk en sociaal maatschappelijk incassobureau Rotterdam afgezocht?

Mens Incasso is het incassobureau in Rotterdam dat zowel u,
als uw klant vooruit helpt.

N

Landelijke dekking

N

Specialist in minnelijke incasso

N

Klantbehoud

Over Mens Incasso

Als trotse bewoner van Rotterdam heeft oprichter van Mens Incasso, Floris Simons, met zijn incassobureau Rotterdam dan ook gekozen om zich te vestigen. Vanuit de iconische oude Heineken Brouwerij aan de Linker Rottekade, aan de rand van het centrum van Rotterdam, verricht Mens Incasso zijn werkzaamheden en ontwikkelen zij het concept verder. Oprichter Floris Simons is als ondernemer al jaren actief binnen Rotterdam. Ook hij heeft in het verleden een periode gehad waar het nakomen van betalingsverplichtingen helaas niet ging en een bedrijf uiteindelijk heeft moeten sluiten. Het contact met vele incassobureau, de dreigementen, de manier waarop hij behandelt werd en het constant druk blijven zetten door incassobureaus heeft er toe geleidt om Mens Incasso op te richten.

De methodes die vele incassobureaus in Nederland er op na houden om niet betaalde facturen te incasseren, hebben veel meer gevolgen dan vele bedrijven realiseren. De druk, dreigementen en soms mensonterende behandeling, heeft veelal een averechts effect op zowel de welwillendheid van betaling, als op de keuze om in de toekomst nog verder zaken te doen.
Mens Incasso doet dit anders en kijken verder dan alleen de openstaande factuur. Wij voeren het gesprek met uw debiteur en zoeken naar de oorzaak van de openstaande factuur. Door middel van advies en begeleiding verhelpen we het probleem dat uw debiteur ondervindt binnen zijn onderneming. Zo incasseren wij uw factuur en helpen uw klant naar een gezonde financiële toekomst.

Floris Simons

Floris Simons

Oprichter

Het inschakelen van een incassobureau hoeft niet ten koste te gaan van de relatie met uw klant. Bij ons is het incasseren van uw openstaande factuur net zo belangrijk als het juist behandelen van uw klant, zodat u in de toekomst met een gerust hart weer zaken kan doen.

Waar wij als incassobureau Rotterdam mee ondersteunen

Mens Incasso is hét incassobureau in Rotterdam dat zich specialiseert in het behouden van uw klantrelatie bij incassozaken. Wij benaderen uw klant op een eerlijke en heldere manier. Incassobureau Mens Incasso hanteert een persoonlijke benadering richting uw klant, waarbij de focus ligt op een oplossing die voor beide partijen geschikt is.

Oprichter Mens Incasso bij TEDxDordrecht

TEDxDordrecht heeft in 2016 Floris Simons, oprichter van Mens Incasso, gevraagd om zijn verhaal te doen tijdens het TEDx-evenement in Dordrecht. Zijn verhaal over hoe hij werd behandeld door incassobureaus en zijn visie over hoe incassobureaus zouden moeten functioneren.

Incassodiensten van Mens Incasso

Bij Mens Incasso kunt u terecht voor zowel pre-, minnelijk als gerechtelijke incasso. Hetgeen wat ons onderscheidt van andere bureaus is dat wij zowel voor u, als uw debiteur klaar staan.

Pre-Incasso

Het blijft vervelend als een debiteur een factuur niet op tijd betaald. De tijd en energie die er ingestoken wordt wekt veelal frustratie op. Pre-incasso is een middel om de debiteur een duidelijke laatste herinnering te sturen, zonder dat zij hier financieel extra belast door worden.
Bij pre-incasso maakt u gebruik van de uitstraling en autoriteit van Mens Incasso, maar houdt u verdere communicatie in eigen hand. Pre-incasso is er voor bedoelt om uw debiteur een duidelijke laatste waarschuwing te geven om tot betaling over te gaan.
De pre-incassobrief bevat een overzicht van openstaande facturen, uw eigen bank en contact gegevens en een duidelijk gesteld termijn waarbinnen de debiteur kan reageren. Mocht reactie of betaling uitblijven, dan starten wij graag voor u een minnelijke incasso procedure.

Minnelijke incasso

Wanneer een debiteur naar herinneringen en/of pre-incasso de factuur nog niet voldaan heeft, kan een minnelijk incasso traject gestart worden. Hierbij schrijven wij de debiteur op een nette manier aan en wordt er vervolgens intensief contact gezocht om tot een oplossing te komen.
Hierbij streven wij naast het incasseren van de openstaande factuur ook om uw debiteur weer op weg te helpen. In vele gevallen zijn er problemen ontstaan, waar debiteuren zelf niet meer uit kunnen komen. Met onze samenwerkende partijen zoeken wij, met de debiteur, naar een oplossing die weer een gezonde financiële toekomst kan creëren.
Ook bij minnelijke incasso komt het voor dat debiteuren niet reageren. Mochten wij na 30 dagen geen contact hebben met de debiteur, dan bestaat er de mogelijkheid een gerechtelijke incasso te starten.

Gerechtelijke incasso

Mocht ook na een minnelijke incasso een debiteur niet over gaan tot betaling, of blijft reactie volledig uit, dan is het starten van een gerechtelijke incasso de laatste mogelijkheid. Hierbij dragen wij het dossier over aan een samenwerkend gerechtsdeurwaarderskantoor die het dossier verder zal afhandelen.
Hierbij wordt de debiteur gedagvaard en zal de rechter een besluit vormen over de situatie. Dit proces kan weken, soms wel maanden duren, waarbij kosten soms hoog kunnen oplopen.
Uiteraard geven wij vooraf aan deze procedure een advies om dit wel of niet te doen. Wanneer de verhaalmogelijkheden niet of nauwelijks aanwezig zijn, zullen wij dit traject dan ook afraden. Aan de andere kant kan het uitbrengen van een dagvaarding alleen al debiteuren er toe zetten tot betaling over te gaan. Vooraf aan deze procedure leggen wij haarfijn uit welke uitkomsten en kosten hierbij komen kijken.

Wat zijn de kosten

Pre-incasso

Voor het versturen van een pre-incassobrief brengen wij € 14,95 excl. btw bij u in rekening.
Eenmalig wordt uw klant aangeschreven over te gaan tot betaling en gewaarschuwd voor een incassoprocedure.

Minnelijke incasso

Bij een minnelijke incasso zijn de kosten afhankelijk van de uitkomst van het dossier.

  • Mocht uw klant het factuurbedrag + incassokosten betalen, dan zitten er voor u geen kosten aan verbonden.
  • Mochten wij geen succes behalen met het dossier, dan zitten er geen kosten voor u aan verbonden.
  • Alleen bij onvolledige of kruisbetaling brengen wij tot maximaal 11,25% van geïncasseerde bedrag bij u in rekening, afhankelijk van de looptijd van het dossier en de hoogte van het geïncasseerde.

Gerechtelijke incasso

Kosten van gerechtelijke incasso zijn van veel factoren afhankelijk. Vooral af zullen wij uitgebreid mogelijke kosten en risico’s met u bespreken. Ongeacht de uitkomst worden gemaakte kosten 1-op-1 aan u doorgerekend.

Hoe dient u een vordering in

Iedere vordering heeft zijn eigen verhaal. Toch willen wij het u zo makkelijk mogelijk maken een dossier bij ons in te dienen. Mochten wij vragen hebben over een nieuw dossier, dan nemen we uiteraard contact met u op. Heeft uzelf vragen, u kunt altijd even bellen om de situatie met ons te bespreken.

Vordering indienen

Klik hier en ga direct naar vordering indienen

Vul de gegevens in

In slechts enkele minuten vult u de gegevens in die wij nodig hebben.

Upload de factuur

1 of meerdere facturen? Upload ze snel en gemakkelijk.

Wij doen de rest

Dezelfde dag nog gaan wij voor u aan de slag.

Wat wij voor uw klant doen

Dat uw klant facturen niet op tijd betaalt is voor u vervelend. Toch is het vaak zo dat uw klant welwillend is om te betalen, maar niet bij macht is. Mens Incasso zoekt samen met uw klant naar de oorzaak. Gezamenlijk pakken we deze aan. Waar nodig begeleiden en adviseren we uw klant. Mens Incasso werkt samen met tal van organisaties die uw klant kunnen ondersteunen.

Oorzaak

Iedere niet betaalde factuur heeft zijn eigen oorzaak. Samen met uw klant zoeken we naar deze oorzaak. Door middel van advies en begeleiding verhelpen we deze. Hiermee pakken we het probleem bij de kern aan en geven we uw klant de mogelijkheid te herstellen. Zo incasseren we niet alleen, maar zorgen we er voor dat het in de toekomst niet nog een keer gebeurd.

Samenwerken

Om uw klant volledig te kunnen ondersteunen, werken we samen met verschillende organisaties en bedrijven. Van accountant tot adviesbureau en van budgetcoach tot faillissementspreventiespecialisten, voor ieder probleem is er een oplossing. Wij inventariseren welke hulp uw klant nodig heeft en waar nodig verwijzen wij uw klant naar de meest geschikte partij.

Klantvriendelijk

Wij benaderen uw klant, zoals u zelf ook benaderd zou willen worden. Wij laten uw klant zijn verhaal doen en zoeken vervolgens naar een oplossing die u beiden schikt. Wij streven ernaar uw klant zo min mogelijk financieel te belasten, zodat uw factuur nog sneller betaalt wordt. Wij creëren welwillendheid bij uw klant om mee te werken in de incassoprocedure, waardoor een oplossing snel gevonden wordt.

Wat Mens Incasso uniek maakt

Dat Mens Incasso als vooruitstrevend incassobureau Rotterdam gekozen heeft om zich te vestigen, spreekt voor zich. De stad aan de Maas, met een florerend zakelijk hart, waar zaken doen gaat om samen doen, is de plek om de sociaal maatschappelijke aanpak in de incassowereld te introduceren. Onze persoonlijke aanpak, waarbij debiteuren juist hulp krijgen in plaats van achtergelaten worden, is dan ook goed gevallen bij vele bedrijven in Rotterdam. Waar klantvriendelijkheid voorop staat en het voeren van de dialoog veelal de oplossing biedt om ook weer samen weer verder te kunnen. Onze focus op het klantbehoud van onze opdrachtgevers is dan ook onze drijfveer om alle betrokken partijen goed van dienst te zijn.

Een persoonlijke aanpak

Achter iedere onbetaalde factuur schuilt een debiteur. Een persoon met een verhaal, met problemen, met hoogte- en dieptepunten, net als iedereen. Een onbetaalde factuur is een gevolg van een achterliggend probleem. Met onze persoonlijke aanpak kijken wij samen met de debiteur waar de oorsprong ligt van het probleem. Door dit aan te pakken creëren we de mogelijkheden voor debiteuren om weer vooruit te kijken en te gaan.

Klantvriendelijkheid staat voorop

Een goed gesprek brengt veel aan het licht. Wij luisteren naar debiteuren om ze te begrijpen en aan de hand daarvan, hen te helpen waar het nodig is. Onze klantvriendelijke benadering creëert welwillendheid bij debiteuren om tot een oplossing te komen die alle betrokken partijen schikt. Onze aanpak, waarbij adviseren en motiveren van debiteuren de overhand heeft, zorgt voor relatie met een toekomstperspectief.

Klantbehoud is ons streven

Een debiteur die een factuur niet betaalt is altijd vervelend, maar hoeveel is de relatie met deze klant waard. De meeste niet betalende debiteuren zijn wel welwillend, maar hebben niet de mogelijkheid de factuur te betalen. Dit betekent niet dat de relatie tot een einde hoeft te komen. Wij streven naar het klantbehoud van onze opdrachtgever, want wie weet is de debiteur die vandaag niet kan betalen, volgend jaar uw grootste afnemer.

Waarom wij als incassobureau
Rotterdam kiezen?

Omdat wij als incassobureau Rotterdam en haar ondernemers graag
helpen naar een oplossing die iedereen schikt.

Heeft u voor een incassobureau Rotterdam helemaal afgezocht? Bent u opzoek naar een incassobureau dat streeft naar uw klantbehoud? Een incassobureau dat uw debiteur hulp biedt in plaats van benadeeld? Een incassobureau waarbij u niet voor onverwachte kosten komt te staan? Dan is incassobureau Mens Incasso in Rotterdam uw geschikte partner voor uw incassozaken. Mens Incasso beschouwt als incassobureau Rotterdam als haar thuisbasis. Sinds oktober 2014 is incassobureau Mens Incasso hier dan ook actief en breiden wij ons werkgebied steeds verder uit. Ons streven is om hulp te bieden aan zowel crediteur als debiteur en hierbij de relatie tussen beide partijen in stand te houden.

Mens Incasso ziet zowel opdrachtgever als de debiteur als klant en streeft er naar om beide partijen zo goed mogelijk te ondersteunen.Wij hebben een samenwerking met verschillende partijen die zowel crediteur als debiteur ten gunste komen. Zo werken wij samen met budgetcoaches, budgetbeheerders en bewindvoerders om debiteuren de hulp te bieden die zij wellicht nodig hebben. Daarnaast hebben wij een samenwerking met een Gerechtsdeurwaarder, welke eventuele juridische procedures voor ons en onze opdrachtgevers kan uitvoeren.Heeft u voor een betrouwbaar incassobureau Rotterdam en omstreken helemaal afgezocht? Dan bent u bij incassobureau Mens Incasso in Rotterdam aan het juiste adres!

Wij zijn uw ideale incassopartner

Als u de relatie met uw klant wilt behouden bij incassozaken

Als u graag uw klant weer op weg helpt

Als u houdt van heldere en eerlijke communicatie

Als u open staat voor creatieve oplossingen

Als u voorkeur heeft naar een persoonlijke aanpak

Als u een bewuste keuze maakt voor uw incassopartner

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u met ons kennismaken? Neem vrijblijvend contact met ons op via het formulier, of bel ons op onderstaande telefoonnummer.

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: 9:00u – 18:00u.
Op zaterdagen zijn wij van 11:00u tot 16:00u telefonisch bereikbaar.

Stuur ons een bericht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.