Direct contact

Wij beantwoorden graag al uw incasso vragen

Bel me terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Incassobureau Rotterdam

Heeft u voor een klantvriendelijk incassobureau Rotterdam afgezocht?

Mens Incasso is het incassobureau in Rotterdam dat zowel u, als uw klant vooruit helpt.

N

Landelijke dekking

N

Specialist in minnelijke incasso

N

Klantbehoud

Over Mens Incasso

Als inbewoner van Rotterdam heeft oprichter van Mens Incasso, Floris Simons, met zijn incassobureau Rotterdam dan ook gekozen om zich te vestigen. Vanuit de iconische oude Heineken Brouwerij aan de Linker Rottekade verricht Mens Incasso zijn werkzaamheden.

Floris Simons is als ondernemer al jaren actief binnen Rotterdam. Ook hij heeft in het verleden een periode gehad waar het nakomen van betalingsverplichtingen helaas niet ging. Uiteindelijk heeft hij een eerder bedrijf moeten sluiten met schulden als gevolg. Hierbij heeft de manier waarop hij werd behandeld door incassobureau geleid tot het oprichten van Mens Incasso.

De handelswijzen incassobureaus in Nederland om niet betaalde facturen te incasseren, hebben veel meer gevolgen dan vele bedrijven realiseren. De druk, dreigementen en soms mensonterende behandeling, heeft veelal een negatief effect. Deze methoden werken averechts op de welwillendheid om mee te werken. Daarnaast zetten deze methoden ook de relatie tussen betrokkenen op het spel.

Mens Incasso doet dit anders. Wij kijken verder dan alleen de openstaande factuur. Door het gesprek te voeren uw klant en te zoeken naar een passende oplossing. Door middel van advies en begeleiding verhelpen we het probleem dat uw klant ondervindt binnen zijn onderneming. Zo incasseren wij uw factuur en helpen uw klant naar een gezonde financiële toekomst.

Floris Simons

Floris Simons

Oprichter

“Het inschakelen van een incassobureau hoeft niet ten koste te gaan van de relatie met uw klant. Bij ons is het incasseren van uw openstaande factuur net zo belangrijk als het juist behandelen van uw klant, zodat u in de toekomst met een gerust hart weer zaken kan doen.”

Waar wij als incassobureau Rotterdam mee ondersteunen

Mens Incasso is hét incassobureau in Rotterdam dat zich specialiseert in het behouden van uw klantrelatie bij incassozaken. Wij benaderen uw klant op een eerlijke en heldere manier. Incassobureau Mens Incasso hanteert een persoonlijke benadering richting uw klant. Hierbij ligt de focus op een oplossing die voor beide partijen geschikt is.

Oprichter Mens Incasso bij TEDxDordrecht

TEDxDordrecht heeft in 2016 Floris Simons, oprichter van Mens Incasso, gevraagd om zijn verhaal te doen tijdens het TEDx-evenement. Hierbij heeft hij zijn verhaal gedaan over hoe hij werd behandeld door incassobureaus. Eveneens deelt hij zijn visie over hoe incassobureaus en bedrijven onderling met elkaar om zouden moeten gaan.

Incassodiensten van Mens Incasso

Wij zien als incassobureau Rotterdam de stad in Nederland om onze diensten aan te bieden. Bij Mens Incasso kunt u terecht voor zowel pre-, minnelijk als gerechtelijke incasso. Hetgeen wat ons onderscheidt van andere bureaus is dat wij zowel voor u, als uw klant klaar staan.

Pre-Incasso

Het blijft vervelend als uw klant een factuur niet op tijd betaald. De tijd en energie die er ingestoken wordt wekt veelal frustratie op. Pre-incasso is een uitstekend middel om uw klant een duidelijke laatste waarschuwing te sturen, zonder dat zij hier financieel extra belast door worden.
Hierbij maakt u gebruik van de uitstraling en autoriteit van Mens Incasso. Toch houdt u verdere communicatie in eigen hand. Pre-incasso is er voor bedoelt om uw klant een duidelijke laatste waarschuwing te geven.
De pre-incassobrief bevat een overzicht van openstaande facturen, uw eigen bank- en contactgegevens. Daarnaast stellen we een duidelijk termijn waarbinnen uw klant kan reageren. Mocht reactie of betaling uitblijven, dan starten wij graag voor u een minnelijke incasso procedure.

Minnelijke incasso

Wanneer uw klant na herinneringen de factuur nog niet voldaan heeft, is het starten van een minnelijk incasso een volgende stap. Hierbij schrijven wij uw klant aan en wordt er vervolgens contact gezocht om tot een oplossing te komen.
Daarbij streven wij, naast het incasseren van de openstaande factuur, ook om uw klant weer op weg te helpen. In vele gevallen zijn er problemen ontstaan, waarbij uw klant zelf niet meer uit kunnen komen. Samen met uw klant zoeken we naar een oplossing die weer een gezonde financiële toekomst kan creëren.
Ook bij minnelijke incasso komt het voor dat uw klant niet reageert. Mochten wij na 30 dagen geen contact hebben met de debiteur, dan bestaat er de mogelijkheid een gerechtelijke incasso te starten.

Gerechtelijke incasso

Wanneer ook na een minnelijke incasso uw klant niet over gaan tot betaling, dan is het starten van een gerechtelijke incasso de laatste mogelijkheid. Hierbij dragen wij het dossier over aan een gerechtsdeurwaarder die het dossier verder zal afhandelen.
Uw klant wordt dan gedagvaard en wordt opgeroepen zich bij de rechtbank te melden. Deze procedure neemt vaak veel tijd in, maar is soms ook noodzakelijk.
Uiteraard geven wij vooraf aan deze procedure een advies om dit wel of niet te doen. Wanneer de verhaalmogelijkheden niet of nauwelijks aanwezig zijn, zullen wij dit traject dan ook afraden.
Soms kan alleen al het uitbrengen van een dagvaarding uw klant er toe zetten tot betaling over te gaan. Vooraf aan deze procedure leggen wij haarfijn uit welke uitkomsten en kosten hierbij komen kijken.

Wat zijn de kosten

Pre-incasso

Voor het versturen van een pre-incassobrief brengen wij € 14,95 excl. btw bij u in rekening.
Hierbij wordt uw klant eenmalig aangeschreven en verzocht over te gaan tot betaling. Eveneens wordt uw klant gewaarschuwd dat een incassoprocedure aanstaande is.

Minnelijke incasso

Bij een minnelijke incasso zijn de kosten afhankelijk van de uitkomst van het dossier.

  • Mocht uw klant het factuurbedrag + incassokosten betalen, dan zitten er voor u geen kosten aan verbonden.
  • Mochten wij geen succes behalen met het dossier, dan zitten er geen kosten voor u aan verbonden.
  • Alleen bij onvolledige of kruisbetaling brengen wij tot maximaal 11,25% van geïncasseerde bedrag bij u in rekening. Kosten zijn afhankelijk van de looptijd van het dossier en de hoogte van het geïncasseerde.

Gerechtelijke incasso

Kosten van gerechtelijke incasso zijn van veel factoren afhankelijk. Vooraf zullen wij uitgebreid mogelijke kosten en risico’s met u bespreken. Ongeacht de uitkomst worden gemaakte kosten 1-op-1 aan u doorgerekend.

Hoe dient u een vordering in

Iedere vordering heeft zijn eigen verhaal. Toch willen wij het u zo makkelijk mogelijk maken een dossier bij ons in te dienen. Mochten wij vragen hebben over een nieuw dossier, dan nemen we uiteraard contact met u op. Heeft uzelf vragen, u kunt altijd even bellen om de situatie met ons te bespreken.

Vordering indienen

Klik hier en ga direct naar vordering indienen

Vul de gegevens in

In slechts enkele minuten vult u de gegevens in die wij nodig hebben.

Upload de factuur

1 of meerdere facturen? Upload ze snel en gemakkelijk.

Wij doen de rest

Dezelfde dag nog gaan wij voor u aan de slag.

Wat wij voor uw klant doen

Wij zien als incassobureau Rotterdam als de stad die altijd openstaat voor vernieuwing. Onze aanpak bij incassozaken sluit dan ook aan op ieders wensen. Dat uw klant facturen niet betaalt is voor u vervelend. Toch is het vaak zo dat uw klant welwillend is om te betalen, maar niet bij macht is. Daarom zoek wij samen met uw klant naar de oorzaak en pakken deze gezamenlijk aan. Waar nodig begeleiden en adviseren we uw klant. Mens Incasso werkt samen met tal van organisaties die uw klant kunnen ondersteunen.

Oorzaak

Iedere niet betaalde factuur heeft zijn eigen oorzaak. Daarom zoeken we samen met uw klant zoeken we naar deze oorzaak. Door middel van advies en begeleiding verhelpen we uw klant naar een gezondere toekomst. Zo incasseren we niet alleen, maar zorgen we er voor dat het in de toekomst niet nog een keer gebeurd.

Samenwerken

Om uw klant volledig te kunnen ondersteunen, werken we samen met verschillende organisaties en bedrijven. Van accountant tot budgetcoach tot faillissementspreventiespecialisten, voor ieder probleem is er een oplossing. Wij inventariseren welke hulp uw klant nodig heeft. Waar nodig verwijzen wij uw klant naar de meest geschikte partij.

Klantvriendelijk

Wij benaderen uw klant, zoals u zelf ook benaderd zou willen worden. Wij laten uw klant zijn verhaal doen en zoeken vervolgens naar een oplossing die u beiden schikt. Ook streven wij ernaar uw klant zo min mogelijk financieel te belasten, zodat uw factuur nog sneller betaalt wordt. Wij creëren welwillendheid bij uw klant om mee te werken in de incassoprocedure. Wij streven dan ook naar een snelle oplossing die u beiden schikt.

Wat Mens Incasso uniek maakt

Dat Mens Incasso als vooruitstrevend incassobureau Rotterdam gekozen heeft om zich te vestigen, spreekt voor zich. De stad aan de Maas, waar zaken doen gaat om samen doen, is de plek om de onze unieke aanpak te introduceren. Onze persoonlijke aanpak is dan ook goed gevallen bij vele bedrijven in Rotterdam. Bij ons staat klantvriendelijkheid voorop. Het voeren van de dialoog veelal de oplossing biedt om ook weer samen weer verder te kunnen. Onze focus op uw klantbehoud is dan ook onze drijfveer om alle betrokken partijen goed van dienst te zijn.

Een persoonlijke aanpak

Achter iedere onbetaalde factuur schuilt en persoon of bedrijf met een verhaal. Met ieder zijn problemen, met hoogte- en dieptepunten. Wanneer uw klant niet betaald heeft dit een achterliggend probleem. Met onze persoonlijke aanpak kijken wij samen met uw klant waar de oorsprong ligt. Door dit aan te pakken creëren we de mogelijkheid voor uw klant om weer vooruit te kijken en te gaan.

Klantvriendelijkheid staat voorop

Een goed gesprek brengt veel aan het licht. Wij luisteren naar debiteuren om ze te begrijpen en aan de hand daarvan, hen te helpen waar het nodig is. Door onze klantvriendelijke benadering creëren we welwillendheid bij uw klant om tot een oplossing te komen. Onze adviserende en motiverende aanpak richting uw klant, zorgt voor relatie met een toekomstperspectief.

Klantbehoud is ons streven

Een klant die een factuur niet betaalt is altijd vervelend, maar hoeveel is de relatie met deze klant waard. De meeste niet betalende klanten zijn wel welwillend, maar hebben niet de mogelijkheid de factuur te betalen. Dit betekent niet dat de relatie tot een einde hoeft te komen. Wij streven naar het klantbehoud van onze opdrachtgever. Want wie weet is de klant die vandaag niet kan betalen, volgend jaar uw grootste afnemer.

Waarom wij als incassobureau Rotterdam kiezen?

Omdat wij als incassobureau Rotterdam en haar ondernemers graag helpen naar een oplossing die iedereen schikt.

Heeft u voor een incassobureau Rotterdam helemaal afgezocht? Bent u opzoek naar een incassobureau dat streeft naar uw klantbehoud? Een partner die uw klant hulp biedt in plaats van benadeeld? Een incassobureau waarbij u niet voor onverwachte kosten komt te staan? Dan is Mens Incasso in Rotterdam uw geschikte partner voor al uw incassozaken. Wij beschouwen als incassobureau Rotterdam als onze thuisbasis. Sinds oktober 2014 is Mens Incasso hier dan ook actief en breiden wij ons werkgebied steeds verder uit. Ons streven is om hulp te bieden aan zowel u, als uw klant en hierbij de relatie tussen beide partijen in stand te houden.

Mens Incasso ziet zowel opdrachtgever als de debiteur als klant en streeft er naar om beide partijen zo goed mogelijk te ondersteunen. Wij hebben een samenwerking met verschillende partijen die zowel u, als uw klant ten gunste komen. Zo werken wij samen met budgetcoaches, budgetbeheerders en bewindvoerders om debiteuren de hulp te bieden die zij wellicht nodig hebben. Daarnaast hebben wij een samenwerking met gerechtsdeurwaarder, welke eventuele juridische procedures voor ons en onze opdrachtgevers kan uitvoeren. Heeft u voor een betrouwbaar incassobureau Rotterdam en omstreken helemaal afgezocht? Dan bent u bij Mens Incasso in Rotterdam aan het juiste adres!

Wij zijn uw ideale incassopartner

Als u de relatie met uw klant wilt behouden bij incassozaken

wanneer u graag uw klant weer op weg helpt

Indien u houdt van heldere en eerlijke communicatie

Ingeval u open staat voor creatieve oplossingen

U voorkeur heeft naar een persoonlijke aanpak

Wanneer u een bewuste keuze maakt voor uw incassopartner

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u met ons kennismaken? Neem vrijblijvend contact met ons op via het formulier, of bel ons op onderstaande telefoonnummer.

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: 9:00u – 18:00u.
Op zaterdagen zijn wij van 11:00u tot 16:00u telefonisch bereikbaar.

Stuur ons een bericht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.