Direct contact

Wij beantwoorden graag al uw incasso vragen

Bel me terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Incassobureau Leiden

Heeft u voor een klantvriendelijk en sociaal maatschappelijk incassobureau Leiden afgezocht?

Mens Incasso is het incassobureau van Leiden dat zowel u, als uw klant vooruit helpt.

N

Landelijke dekking

N

Specialist in minnelijke incasso

N

Klantbehoud

Over Mens Incasso

Mens Incasso is sinds 2015 actief binnen de Nederlandse incassomarkt. Hierbij bieden wij als incassobureau Leiden sinds 2017 onze incassodiensten aan. Als één van de grote steden binnen de randstad zien wij als Mens Incasso Leiden als belangrijke stad om onze groei binnen de incassomarkt de bewerkstelligen. Met onze unieke incassomethode willen we als incassobureau Leiden en haar ondernemers een alternatief bieden t.o.v. de veelbesproken incassobranche.

De Mens Incasso methode is ontstaan nadat oprichter Floris Simons in 2011 zelf in de schulden belandde. Noodgedwongen moest hij een bedrijf opheffen met alle schulden van dien. Vele incassobureaus benaderde hem om zijn schulden te betalen, echter geen van hen bood een oplossing voor zijn schulden.

Mens Incasso werkt vanuit het visie dat een betalingsachterstand een gevolg van een groter probleem is. Wij zoeken gezamenlijk met uw klant naar de oorzaak en bieden waar nodig hulp dit aan te pakken. Zo incasseren we uw factuur en voorkomen we dat uw klant in herhaling valt.

Floris Simons

Floris Simons

Oprichter

“Het inschakelen van een incassobureau hoeft niet ten koste te gaan van de relatie met uw klant. Bij ons is het incasseren van uw openstaande factuur net zo belangrijk als het juist behandelen van uw klant, zodat u in de toekomst met een gerust hart weer zaken kan doen.”

Waar wij als incassobureau Leiden, haar ondernemers en diens klanten mee ondersteunen

Mens Incasso ondersteunt als incassobureau Leiden, haar ondernemers en diens klanten bij incassozaken en schuldproblemen. Met onze sociaal maatschappelijke incassomethode pakken we problemen bij de kern aan. Hierbij incasseren we niet alleen de openstaande factuur, maar helpen we uw klant naar een financieel gezonde toekomst. Ons doel is om zowel u, als uw klant te helpen en daarbij herhaling van betalingsachterstanden te voorkomen.

Oprichter Mens Incasso bij TEDxDordrecht

Het wereldwijde platform voor inspiratie TEDx heeft in 2016 Floris Simons gevraagd om zijn verhaal te doen. Tijdens het TEDx-evenement in Dordrecht deed hij zijn verhaal. Hierbij sprak hij over hoe hij werd behandeld door incassobureaus. Eveneens deelde hij zijn visie over hoe incassobureaus zouden moeten functioneren.

Incassodiensten van Mens Incasso

Bij Mens Incasso kunt u terecht voor zowel pre-, minnelijk als gerechtelijke incasso. Hetgeen wat ons onderscheidt van andere bureaus is dat wij zowel voor u, als uw klant klaar staan.

Pre-Incasso

Pre-incasso is het middel om uw klant een laatste waarschuwing te geven. Hierbij schrijven we uw klant eenmalig aan met het verzoek tot betaling over te gaan. Mocht uw klant niet in de gelegenheid zijn het bedrag in één keer te voldoen, dan kan deze direct contact met u opnemen. U houdt communicatie in eigen hand.
Pre-incasso is een aankondiging van een incassoprocedure richting uw klant. Betaald of reageert uw klant niet, dan wordt een incassoprocedure gestart. De aankondiging is bedoelt om het uit handen geven van een onbetaalde factuur te voorkomen.

Minnelijke incasso

Wanneer uw klant niet overgaat tot betaling is minnelijke incasso de volgende stap. Hierbij draagt u de factuur over aan Mens Incasso. Dezelfde dag wordt er een dossier gestart. Vervolgens wordt u klant door ons aangeschreven door middel van een aanmaning.
Daarnaast nemen we contact met uw klant op om tot een passende oplossing te komen. Onze benadering is klantvriendelijk en gericht op het behoud van uw klant relatie. Waar nodig bieden we uw klant de hulp die hen behoefd. Wij willen voorkomen dat uw klant in de toekomst in herhaling valt.

Gerechtelijke incasso

Mocht uw klant bij minnelijke incasso weigeren mee te werken, dan is een gerechtelijke incasso een mogelijkheid. Wij dragen hierbij het dossier over aan een gerechtsdeurwaarder. Vervolgens wordt uw klant gedagvaard en zal deze bij de rechtbank moeten verschijnen. Het verdere verloop van een gerechtelijke procedure is val vele factoren afhankelijk.
Het starten van een gerechtelijke procedure is niet altijd de moeite waard. Vooraf zullen wij de procedure, kosten en risico’s met u bespreken. Daarnaast brengen wij ons advies uit of deze stap wel of niet te zetten.

Wat zijn de kosten

Pre-incasso

Voor het versturen van een pre-incassobrief brengen wij € 14,95 excl. btw bij u in rekening.
Wij schrijven uw klant eenmalig aan. Hierbij wordt betaling of respons gevraagd. Daarnaast wordt een aankondiging van een minnelijke incassoprocedure gedaan.

Minnelijke incasso

Bij een minnelijke incasso zijn de kosten afhankelijk van de uitkomst van het dossier.

  • Mocht uw klant het factuurbedrag + incassokosten betalen, dan zitten er voor u geen kosten aan verbonden.
  • Mochten wij geen succes behalen met het dossier, dan zitten er geen kosten voor u aan verbonden.
  • Alleen bij onvolledige of kruisbetaling brengen wij tot maximaal 11,25% van geïncasseerde bedrag bij u in rekening, afhankelijk van de looptijd van het dossier en de hoogte van het geïncasseerde.

Gerechtelijke incasso

Kosten van gerechtelijke incasso zijn van veel factoren afhankelijk. Vooral af zullen wij uitgebreid mogelijke kosten en risico’s met u bespreken. Ongeacht de uitkomst worden gemaakte kosten 1-op-1 aan u doorgerekend.

Hoe dient u een vordering in

Iedere vordering heeft zijn eigen verhaal. Toch willen wij het u zo makkelijk mogelijk maken een dossier bij ons in te dienen. Mochten wij vragen hebben over een nieuw dossier, dan nemen we uiteraard contact met u op. Heeft uzelf vragen, u kunt altijd even bellen om de situatie met ons te bespreken.

Vordering indienen

Klik hier en ga direct naar vordering indienen

Vul de gegevens in

In slechts enkele minuten vult u de gegevens in die wij nodig hebben.

Upload de factuur

1 of meerdere facturen? Upload ze snel en gemakkelijk.

Wij doen de rest

Dezelfde dag nog gaan wij voor u aan de slag.

Wat wij voor uw klant doen

Wij bieden als incassobureau Leiden en haar ondernemers een incassomethode met een lange termijnvisie. Hierbij helpen we niet alleen u, maar ook uw klant naar een passende oplossing. Door de betalingsachterstand bij de oorzaak aan te pakken, voorkomen we dat uw klant in herhaling valt. Heeft
uw klant professionele hulp nodig? Ons netwerk aan gespecialiseerde schuldhulpverlening staat altijd ter beschikking aan u en uw klant. Wij bieden met Mens Incasso Leiden, haar ondernemers en diens klanten een totaaloplossing bij betalingsachterstanden.

Oorzaak

Een onbetaalde factuur heeft veelal een achterliggende oorzaak. Het vinden van deze oorzaak is cruciaal bij het voorkomen van herhaling. Gezamenlijk met uw klant zoeken we deze oorzaak en ondersteunen uw klant dit aan te pakken.

Samenwerken

Om uw klant volledig te kunnen ondersteunen, werken we samen met verschillende organisaties en bedrijven. Van accountant tot adviesbureau en van budgetcoach tot faillissementspreventiespecialisten. Voor ieder probleem is er een oplossing. Wij inventariseren welke hulp uw klant nodig heeft en waar nodig verwijzen wij uw klant naar de meest geschikte partij.

Klantvriendelijk

Wij benaderen uw klant, zoals u zelf ook benaderd zou willen worden. Uw klant kan zijn verhaal doen en samen zoeken we naar een passende oplossing. Wij streven ernaar uw klant zo min mogelijk financieel te belasten, zodat uw factuur nog sneller betaald wordt. Door welwillendheid te creëren zorgen we dat een oplossing snel geboden is.

Wat Mens Incasso uniek maakt

Mens Incasso is meer dan een incassobureau. Onze diensten zijn er om als incassobureau Leiden, haar ondernemers en diens klanten in de breedste zin te ondersteunen. Hierbij streven we er naar om de relatie tussen u en uw klant in stand te houden. Met onze persoonlijke aanpak bieden we u klant de hulp aan die hen behoeft. Met onze klantvriendelijke benaderen creëren we welwillendheid bij u klant om gezamenlijk naar een gepaste oplossing te zoeken.

Een persoonlijke aanpak

Achter iedere onbetaalde factuur schuilt een klant. Een persoon met een verhaal, met problemen, met hoogte- en dieptepunten, net als iedereen. Een onbetaalde factuur is een gevolg van een achterliggend probleem. Met onze persoonlijke aanpak kijken wij samen met de debiteur waar de oorsprong ligt van het probleem. Door dit aan te pakken creëren we de mogelijkheden voor debiteuren om weer vooruit te kijken en te gaan.

Klantvriendelijkheid staat voorop

Een goed gesprek brengt veel aan het licht. Onze klantvriendelijke benadering creëert welwillendheid bij uw klant om tot een oplossing te komen. Onze aanpak, waarbij adviseren en begeleiden van uw klant de overhand heeft, zorgt voor relatie met een toekomstperspectief.

Klantbehoud is ons streven

Een debiteur die een factuur niet betaalt is altijd vervelend, maar hoeveel is de relatie met deze klant waard? De meeste niet betalende klanten zijn wel welwillend, maar hebben niet de mogelijkheid de factuur te betalen. Dit betekent niet dat de relatie tot een einde hoeft te komen. Wij streven naar het klantbehoud van onze opdrachtgevers. Een klant die vandaag niet betaald, kan mogelijk volgend jaar uw grootste afnemer zijn.

Waarom wij als incassobureau Leiden kiezen?

Omdat wij als incassobureau Leiden en haar ondernemers graag helpen naar een oplossing die iedereen schikt.

Heeft u voor een klantvriendelijk incassobureau Leiden en omstreken afgezocht? Zoekt u dat incassobureau dat meer doet dan het incasseren van uw factuur? Dan is Mens Incasso uw geschikte partner voor uw incassozaken.

Als een centrale stad in de randstad zien wij als incassobureau Leiden een belangrijke stad om onze diensten aan te bieden. Sinds 2017 is incassobureau Mens Incasso in Leiden dan ook actief en breiden wij ons werkgebied steeds verder uit. Ons streven is om hulp te bieden aan zowel u, als uw klant en hierbij de relatie tussen beide partijen in stand te houden.

Mens Incasso ziet zowel u, als uw klant als partij die geholpen dient te worden. Wij hebben een samenwerking met verschillende partijen die u beiden ten gunste komen. Zo werken wij samen met budgetcoaches, budgetbeheerders en bewindvoerders uw klant de hulp te bieden die zij wellicht nodig hebben.
Daarnaast hebben wij een samenwerking met gerechtsdeurwaarders, welke gerechtelijke procedures voor ons en onze opdrachtgevers kunnen uitvoeren. Heeft u voor een betrouwbaar incassobureau Leiden helemaal afgezocht? Dan bent u bij Mens Incasso aan het juiste adres!

Wij zijn uw ideale incassopartner

Als u de relatie met uw klant wilt behouden bij incassozaken

Wanneer u graag uw klant weer op weg helpt

Indien u houdt van heldere en eerlijke communicatie

Ingeval u open staat voor creatieve oplossingen

U voorkeur heeft naar een persoonlijke aanpak

Wanneer u een bewuste keuze maakt voor uw incassopartner

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u met ons kennismaken? Neem vrijblijvend contact met ons op via het formulier, of bel ons op onderstaande telefoonnummer.

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: 9:00u – 18:00u.
Op zaterdagen zijn wij van 11:00u tot 16:00u telefonisch bereikbaar.

Stuur ons een bericht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.