Direct contact

Wij beantwoorden graag al uw incasso vragen

Bel me terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Incassobureau Haarlem

Heeft u voor een klantvriendelijk en sociaal maatschappelijk incassobureau Haarlem afgezocht?

Mens Incasso is het incassobureau in Haarlem dat zowel u, als uw klant vooruit helpt.
N

Landelijke dekking

N

Specialist in minnelijke incasso

N

Klantbehoud

Over Mens Incasso

Bij Mens Incasso staat sociaal incasseren in een hoog vaandel. Met onze incassodiensten helpen we niet alleen u, maar ook uw klant. Uw klant die niet betaald heeft vaak een groter probleem dan bij u bekent is. Gezamenlijk met uw klant zoeken we naar de oorzaak en pakken deze aan. Mocht u klant professionele hulp nodig hebben, dan hebben wij een breed netwerk die uw klant kunnen ondersteunen.

Waarom Mens Incasso

Oprichter Floris Simons heeft zelf in het verleden te maken gehad met vele incassobureau. Als ondernemer heeft hij in het verleden een bedrijf moeten sluiten met schulden tot gevolg. Vele incassobureau kwamen aan zijn deur, maar geen van hen had oren naar zijn verhaal. De immense druk en dreigementen hielpen daarbij alles behalve.

Na zich uit de schulden gewerkt te hebben heeft hij in 2014 besloten Mens Incasso op te richten. Hierbij stelde hij als doel om sociaal incasseren te introduceren in Nederland. Er wordt niet alleen gekeken naar de openstaande factuur, maar ook naar de achterliggende oorzaak. Door deze oorzaak te aan te pakken voorkomen we dat uw klant in herhaling herhaling valt.

Floris Simons

Floris Simons

Oprichter

“Het inschakelen van een incassobureau hoeft niet ten koste te gaan van de relatie met uw klant. Bij ons is het incasseren van uw openstaande factuur net zo belangrijk als het juist behandelen van uw klant, zodat u in de toekomst met een gerust hart weer zaken kan doen.”

Waar wij als incassobureau Haarlem en haar ondernemers mee ondersteunen

Mens Incasso helpt als incassobureau Haarlem, haar ondernemers en diens klanten bij incassozaken en schuldproblemen. Bij ons staat zowel het incasseren van de openstaande factuur, als het ondersteunen van bedrijven en particulieren met schuldproblemen voorop. Met onze klantvriendelijke benadering en sociaal maatschappelijke aanpak helpen we alle betrokken partijen naar een betere toekomst.

Oprichter Mens Incasso bij TEDx

TEDxDordrecht heeft in 2016 Floris Simons, oprichter van Mens Incasso, gevraagd om zijn verhaal te doen. Tijdens het TEDx-evenement in Dordrecht deed hij zijn verhaal over zijn ervaringen met incassobureaus. Daarnaast deelde hij zijn visie over de zakelijke markt met elkaar zou moeten omgaan wanneer problemen zich voordoen.

Incassodiensten van Mens Incasso

Afhankelijk van de situatie met uw klant kunt u kiezen uit verschillende diensten. Wilt u uw klant een laatste waarschuwing geven, kies dan voor pre-incasso. Heeft u er al veel tijd in gestoken, maar betaalt uw klant nog steeds niet, dan is minnelijke incasso uw oplossing.

Pre-Incasso

Wilt u niet direct een openstaande factuur uit handen geven, maar wel een duidelijk signaal richting uw klant? Met pre-incasso schrijven wij uw klant eenmalig aan. Toch behoud u verdere communicatie in eigen hand. Pre-incasso dient als aankondiging van een incassoprocedure. Uw spreekt hierbij de wens richting uw klant om er onderling uit te komen.
Bij pre-incasso wordt uw klant voor een laatste maal verzocht tot betaling over te gaan. Mocht u klant niet in de gelegenheid zijn het bedrag in één keer te betalen, dan kunt u een regeling onderling afsluiten. Mocht u klant ook hier niet op reageren, dan is minnelijke incasso de volgende stap.

Minnelijke incasso

Wanneer na herinnering en/of afspraken betaling uitblijft is minnelijke incasso de dienst om te gebruiken. Hierbij draagt u de factuur en gegevens over aan Mens Incasso. Vervolgens wordt u klant door middel van een aanmaning aangeschreven. Eveneens wordt uw klant benaderd en zoeken we naar een passende oplossing.
Minnelijke incasso is een klantvriendelijke manier om uw factuur te incasseren. Wij zien ons hierbij als verlengstuk van uw bedrag. Onze benadering is oplossingsgericht. Daarbij staat het behouden van uw klant relatie in een hoog vaandel. Wij bieden dan ook hulp wanneer uw klant meer betalingsproblemen ondervindt.

Gerechtelijke incasso

Blijft betaling bij minnelijke incasso uit, dan is gerechtelijke incasso een volgende stap. Hierbij dragen wij het dossier over aan een gerechtsdeurwaarder. Vervolgens wordt uw klant gedagvaard en zal deze voor de rechter moeten komen. Het verloop en duur van een gerechtelijke incasso is van van vele factoren afhankelijk.
Vooraf aan een gerechtelijke incasso bespreken we de procedure, kosten en risico’s met u. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Daarnaast brengen we ons advies uit een dergelijke procedure wel of niet te doen.

Wat zijn de kosten

Pre-incasso

Voor het versturen van een pre-incassobrief brengen wij € 14,95 excl. btw bij u in rekening.
Eenmalig wordt uw klant aangeschreven over te gaan tot betaling en gewaarschuwd voor een incassoprocedure.

Minnelijke incasso

Bij een minnelijke incasso zijn de kosten afhankelijk van de uitkomst van het dossier.

  • Mocht uw klant het factuurbedrag + incassokosten betalen, dan zitten er voor u geen kosten aan verbonden.
  • Mochten wij geen succes behalen met het dossier, dan zitten er geen kosten voor u aan verbonden.
  • Alleen bij onvolledige of kruisbetaling brengen wij tot maximaal 11,25% van geïncasseerde bedrag bij u in rekening, afhankelijk van de looptijd van het dossier en de hoogte van het geïncasseerde.

Gerechtelijke incasso

Kosten van gerechtelijke incasso zijn van veel factoren afhankelijk. Vooral af zullen wij uitgebreid mogelijke kosten en risico’s met u bespreken. Ongeacht de uitkomst worden gemaakte kosten 1-op-1 aan u doorgerekend.

Hoe dient u een vordering in

Iedere vordering heeft zijn eigen verhaal. Toch willen wij het u zo makkelijk mogelijk maken een dossier bij ons in te dienen. Mochten wij vragen hebben over een nieuw dossier, dan nemen we uiteraard contact met u op. Heeft uzelf vragen, u kunt altijd even bellen om de situatie met ons te bespreken.

Vordering indienen

Klik hier en ga direct naar vordering indienen

Vul de gegevens in

In slechts enkele minuten vult u de gegevens in die wij nodig hebben.

Upload de factuur

1 of meerdere facturen? Upload ze snel en gemakkelijk.

Wij doen de rest

Dezelfde dag nog gaan wij voor u aan de slag.

Wat wij voor uw klant doen

Dat uw klant niet betaald heeft vaak een achterliggende reden. We zoeken dit samen met uw klant uit en kijken naar een geschikte oplossing. Waar nodig verwijzen we uw klant door naar derden, zodat dieper gelegen problemen kunnen worden aangepakt. Dit alles doen we op een klantvriendelijke manier, zodat uw klantrelatie er niet onder te lijden heeft.

Oorzaak

Iedere niet betaalde factuur heeft zijn eigen oorzaak. Samen met uw klant zoeken we naar deze oorzaak. Door middel van advies en begeleiding verhelpen we deze. Hiermee pakken we het probleem bij de kern aan en geven we uw klant de mogelijkheid te herstellen. Zo incasseren we niet alleen, maar zorgen we er voor dat het in de toekomst niet nog een keer gebeurd.

Samenwerken

Om uw klant volledig te kunnen ondersteunen, werken we samen met verschillende organisaties en bedrijven. Van accountant tot adviesbureau en van budgetcoach tot faillissementspreventiespecialisten, voor ieder probleem is er een oplossing. Wij inventariseren welke hulp uw klant nodig heeft en waar nodig verwijzen wij uw klant naar de meest geschikte partij.

Klantvriendelijk

Klantvriendelijkheid staat bij ons in een hoog vaandel. Wij geloven dan ook niet in dreigen, drammen en hoge kosten. In tegendeel, wij proberen uw klant zo min mogelijk financieel te belasten, zodat u sneller uw geld heeft.

Wat Mens Incasso uniek maakt

Mens Incasso is één van de grondleggers van sociaal maatschappelijk incasseren in Nederland. Onze diensten bieden zowel hulp aan u, als uw klant. Onze methoden zijn er op gericht problemen bij de kern aan te pakken. Zo zorgen we dat uw factuur betaald wordt en dat uw klant niet in herhaling valt.

Een persoonlijke aanpak

Achter iedere onbetaalde factuur schuilt een klant. Een persoon met een verhaal, met problemen, met hoogte- en dieptepunten, net als iedereen. Een onbetaalde factuur is een gevolg van een achterliggend probleem. Met onze persoonlijke aanpak kijken wij samen met uw klant waar de oorsprong ligt. Door dit aan te pakken creëren we de mogelijkheden voor uw klant om weer vooruit te kijken.

Klantvriendelijkheid staat voorop

Een goed gesprek brengt veel aan het licht. Onze klantvriendelijkheid zorgt ervoor dat uw klant gehoord wordt. Hierbij wordt uw klant de hulp geboden die hij nodig heeft. Eveneens zoeken we naar een passende oplossing die alle betrokkenen schikt.

Klantbehoud is ons streven

Dat u uw klant kan behouden is ons streven. Eveneens willen we voorkomen dat uw klant later in herhaling valt. Doordat wij problemen bij de kern aanpakken voorkomen we dit. Zo kunt u in de toekomst met een gerust hart weer zaken doen.

Waarom wij als incassobureau Haarlem kiezen?

Omdat wij als incassobureau Haarlem en haar ondernemers graag helpen naar een oplossing die iedereen schikt.

Heeft u voor een klantvriendelijk en/of sociaal maatschappelijk incassobureau Haarlem afgezocht? Bent u opzoek naar een incassobureau dat streeft naar uw klantbehoud? Een incassobureau dat uw klant hulp biedt in plaats van benadeeld? Dan is Mens Incasso uw geschikte partner voor uw incassozaken.

Mens Incasso beschouwt als incassobureau Haarlem als belangrijke stad in Nederland om haar diensten aan te bieden. Sinds oktober 2017 wij hier dan ook actief en breiden wij ons werkgebied steeds verder uit. Ons streven is om hulp te bieden aan zowel u, als uw klant. Hierbij is het in stand houden van de relatie tussen beiden een streven.

Mens Incasso ziet zowel u, als uw klant als partij die geholpen dient te worden. Wij hebben een samenwerking met verschillende partijen die u beiden ten gunste komen. Zo werken wij samen met budgetcoaches, budgetbeheerders en bewindvoerders om uw klant de hulp te bieden die zij wellicht nodig heeft.
Daarnaast hebben wij een samenwerking met gerechtsdeurwaarders, welke eventuele gerechtelijke procedures voor ons uitvoeren.
Heeft u voor een betrouwbaar incassobureau Haarlem afgezocht? Dan bent u bij Mens Incasso aan het juiste adres!

Wij zijn uw ideale incassopartner

Als u de relatie met uw klant wilt behouden bij incassozaken

Wanneer u graag uw klant weer op weg helpt

Indien u houdt van heldere en eerlijke communicatie

Ingeval u open staat voor creatieve oplossingen

U voorkeur heeft naar een persoonlijke aanpak

Wanneer u een bewuste keuze maakt voor uw incassopartner

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u met ons kennismaken? Neem vrijblijvend contact met ons op via het formulier, of bel ons op onderstaande telefoonnummer.

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: 9:00u – 18:00u.
Op zaterdagen zijn wij van 11:00u tot 16:00u telefonisch bereikbaar.

Stuur ons een bericht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.