Direct contact

Wij beantwoorden graag al uw incasso vragen

Bel me terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Incassobureau Groningen

Heeft u voor een klantvriendelijk en sociaal maatschappelijk incassobureau Groningen afgezocht?

Mens Incasso is het incassobureau van Groningen dat zowel u, als uw klant vooruit helpt.
N

Landelijke dekking

N

Specialist in minnelijke incasso

N

Klantbehoud

Waar wij als incassobureau Groningen en
zijn ondernemers mee ondersteunen

Mens Incasso ondersteunt als incassobureau Groningen en zijn ondernemers op het gebied van incassozaken waarbij uw klantbehoud voorop staat. Wij benaderen uw klant op een eerlijke en heldere manier. Wij hanteren een persoonlijke benadering richting uw klant, waarbij de focus ligt op een oplossing die voor beide partijen geschikt is.

Over Mens Incasso

De initiatiefnemer

Floris Simons, geboren in Groningen en sinds 2004 wonend in Rotterdam. Ook Floris heeft veel te maken gehad met incassobureaus. In 2011 heeft u noodgedwongen een bedrijf moeten sluiten met schulden als gevolg. De manier waarop hij vervolgens behandeld werd door incassobureaus, heeft hem in 2014 doen besluiten Mens Incasso in het leven te roepen. Hierbij heeft hij als doel gesteld om alle betrokken partijen bij incassozaken van dienst te zijn.

Onze werkwijze

Wij kijken verder dan uw openstaande factuur. Wij helpen uw klant dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen. Wij gaan het gesprek aan met uw klant om de oorzaak te vinden en deze bij de kern aan te pakken. Wij behandelen zowel u, als uw klant zoals uzelf ook behandeld zou willen worden. Wij creëren welwillendheid bij uw klant om mee te werken en zoeken met een creatief ook naar een oplossing die u beiden schikt.

Oprichter Mens Incasso bij TEDx

Oprichter van Mens Incasso, Floris Simons, werd in 2016 gevraagd zijn ervaring met incassobureaus en zijn visie te delen over hoe de incassobranche zou moeten werken.

Onze incassodiensten

Mens Incasso biedt 3 verschillende incassodiensten aan; Pre-incasso, minnelijke incasso en gerechtelijke incasso. Eveneens kunt u altijd vrijblijvend contact met ons op nemen om de situatie met uw klant voor te leggen.

Pre-incasso

Pre-incasso is het middel om uw klant een laatste waarschuwing te geven. Wij sturen uw klant een laatste herinnering. Hierbij behoudt u zelf de communicatie en wordt uw klant verzocht het bedrag direct aan u storten. Een pre-incassobrief heeft het uiterlijk van een incassobrief, maar benadeelt uw klant niet financieel. Een duidelijke bericht dat een incassoprocedure dreigt, maar dat u uw klant nog eenmaal de kans geeft het onderling op te lossen.

Minnelijke incasso

Heeft u klant na tal van herinneringen en telefoontjes zijn factuur nog niet betaald? Met een minnelijke incasso nemen wij dat werk uit handen. Op klantvriendelijke wijze benaderen wij uw debiteur. Gezamenlijk zoeken we naar een oplossing die zowel u, als uw klant schikt. Waar nodig helpen we uw klant naar een financieel gezonde toekomst, zodat u gezamenlijk uw pad weer kan vervolgen. Kosten worden verhaald op uw klant, maar krijgt hier onze service voor terug.

Gerechtelijke incasso

Betaalt uw klant ook niet bij minnelijke incasso? Dan biedt het starten van een gerechtelijke incasso een uitkomst. Mens Incasso werkt samen met verschillende gerechtsdeurwaarderskantoren in Nederland. Zij dragen zorg voor de uitvoer van gerechtelijke incasso.
Een gerechtelijke incasso biedt geen garantie, daarom bespreken we met u uitgebreid de kosten en risico’s, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Wat zijn de kosten

Pre-incasso

Voor het versturen van een pre-incassobrief brengen wij € 14,95 excl. btw bij u in rekening. Eenmalig wordt uw klant aangeschreven over te gaan tot betaling en gewaarschuwd voor een incassoprocedure.

Minnelijke incasso

Bij een minnelijke incasso zijn de kosten afhankelijk van de uitkomst van het dossier.

  • Mocht uw klant het factuurbedrag + incassokosten betalen, dan zitten er voor u geen kosten aan verbonden.
  • Mochten wij geen succes behalen met het dossier, dan zitten er geen kosten voor u aan verbonden.
  • Alleen bij onvolledige of kruisbetaling brengen wij tot maximaal 11,25% van geïncasseerde bedrag bij u in rekening, afhankelijk van de looptijd van het dossier en de hoogte van het geïncasseerde.

Gerechtelijke incasso

Kosten van gerechtelijke incasso zijn van veel factoren afhankelijk. Vooral af zullen wij uitgebreid mogelijke kosten en risico’s met u bespreken. Ongeacht de uitkomst worden gemaakte kosten 1-op-1 aan u doorgerekend.

Hoe dient u een vordering in

Via de website kunt u snel en gemakkelijk een vordering indienen. Mochten er onduidelijkheden zijn, dan nemen wij uiteraard contact met u op. Mocht u zelf vragen hebben of de situatie met uw klant willen bespreken? Neem dan gerust contact met ons op.

Vordering indienen

Klik hier en ga direct naar vordering indienen

Vul de gegevens in

In slechts enkele minuten vult u de gegevens in die wij nodig hebben.

Upload de factuur

1 of meerdere facturen? Upload ze snel en gemakkelijk.

Wij doen de rest

Dezelfde dag nog gaan wij voor u aan de slag.

Wat Mens Incasso voor uw klant doet

Dat uw klant niet op tijd betaald is vervelend, maar misschien zijn er problemen bij uw klant waarvan u niet op de hoogte bent. Met onze sociaal maatschappelijk aanpak helpen we niet alleen u, maar ook uw klant aan een gezonde financiële toekomst. Wij werken samen met tal van organisaties die zich specialiseren in schuldproblematiek, zowel zakelijk als particulier. Wij luisteren naar de problemen die uw klant ondervindt en adviseren en begeleiden hen naar een betere toekomst.

Oorzaak

Iedere onbetaalde factuur heeft een verhaal. Wij luisteren naar uw klant en zoeken gezamenlijk naar de oorzaak. Eenmaal vastgesteld, adviseren en begeleiden we uw klant in de goede richting. Door de kern van het probleem aan te pakken geven we uw klant de mogelijkheid te herstellen. Zo incasseren wij niet alleen de openstaande factuur, maar zorgen we dat ook uw klantrelatie behouden blijft.

Samenwerken

Blijkt uw klant in financieel zwaar weer te verkeren? Onze samenwerkende partijen kunnen uw klant hier bij helpen. Afhankelijk van de oorzaak verwijzen wij uw klant door naar een geschikte partij. Van boekhouders, coaches, budgetbeheerders tot partijen die zich specialiseren in faillissementspreventie, voor ieder probleem hebben wij een partij die uw klant kan helpen.

Klantvriendelijk

Waar de incassobranche niet bekend staat om vriendelijkheid, is Mens Incasso dat wel. Wij behandelen uw klant, zoals uzelf ook behandeld zou willen worden. Een onbetaalde factuur is een probleem en wij helpen uw klant hierbij. Wij streven er naar uw klant zo min mogelijk extra financieel te belasten, zodat uw factuur nog sneller betaald is.

Wat Mens Incasso voor u doet

Een klant die zijn factuur niet betaald wekt vooral frustratie op. De tijd die u hieraan kwijt bent, wilt u liever aan andere dingen besteden. Het inschakelen van Mens Incasso brengt hierbij uitkomst. Onze sociaal maatschappelijke aanpak willen wij als incassobureau Groningen niet onthouden. Wij ontzorgen u van uw frustratie en incasseren uw factuur. Hierbij gaan wij op gepaste wijze te werk en streven er naar dat u uw klantrelatie behoudt.

Ontzorgen

Wij ontzorgen u van de tijd die u moet steken in klanten die niet op tijd betalen. Zo kunt u zich blijven bezighouden met uw core-business. Hierbij behandelen wij uw klant, zoals u dat zelf ook zou doen. Op gepaste wijze zoeken wij met uw klant naar een oplossing die u beiden schikt.

Incasseren

Met onze sociaal maatschappelijke aanpak incasseren wij succesvol uw factuur. Op gepaste wijze benaderen wij uw klant. Waar nodig helpen wij uw klant schuldproblemen op te lossen. Onze vriendelijke en persoonlijke aanpak zorgt voor welwillendheid bij uw klant. Dit zorgt veelal voor een snelle respons en dus een snelle oplossing.

Behouden

Wij kijken verder dan geld. Het behouden van uw klantrelatie staat bij ons bovenaan. Hierdoor kunt u in de toekomst weer opnieuw omzet genereren uit dezelfde klant. Wij kijken met u klant mee naar waar het mis gaat. Door advies en begeleiding helpen wij u klant aan een gezonde financiële toekomst.

Waarom wij als incassobureau
Groningen kiezen?

Omdat wij als incassobureau Groningen en haar
ondernemers graag helpen naar een oplossing die iedereen schikt.

Met meer dan 200.000 inwoners en bijna 15.000 bedrijven is Groningen het zakelijke hart van het Noorden. Voor ons genoeg reden om als incassobureau Groningen als een belangrijke stad te zien om onze diensten aan te bieden. Hierbij incasseren we niet alleen uw openstaande facturen, maar helpen uw klant waar dat nodig is. Bij ons staat behoud van uw klantrelatie centraal. Hiermee zorgen we dat u ook in de toekomst zaken kan blijven doen met de klant die vandaag niet betaald.
Dus heeft u voor een klantvriendelijk en sociaal maatschappelijk incassobureau Groningen helemaal afgezocht? Dan bent u bij Mens Incasso aan het goede adres beland. Wij dragen niet alleen zorg over uw factuur, maar ook over uw klant. Wij zetten die extra stap om uw klantrelatie te behouden. Wij streven er naar om dergelijke situaties voor uw klant in de toekomst te voorkomen. Bij incassobureau Mens Incasso staat u en uw klant centraal.

Wij zijn uw ideale incassopartner

Als u de relatie met uw klant wilt behouden bij incassozaken

Als u graag uw klant weer op weg helpt

Als u houdt van heldere en eerlijke communicatie

Als u open staat voor creatieve oplossingen

Als u voorkeur heeft naar een persoonlijke aanpak

Als u een bewuste keuze maakt voor uw incassopartner

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u met ons kennismaken? Neem vrijblijvend contact met ons op via het formulier, of bel ons op onderstaande telefoonnummer.

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: 9:00u – 18:00u.
Op zaterdagen zijn wij van 11:00u tot 16:00u telefonisch bereikbaar.

Stuur ons een bericht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.