Direct contact

Wij beantwoorden graag al uw incasso vragen

Bel me terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Incassobureau Gouda

Heeft u voor een klantvriendelijk en sociaal maatschappelijk incassobureau Gouda afgezocht?

Mens Incasso is het incassobureau van Gouda dat zowel u,als uw klant vooruit helpt.
N

Landelijke dekking

N

Specialist in minnelijke incasso

N

Klantbehoud

Over Mens Incasso

Mens Incasso is één van de grondleggers van sociaal maatschappelijk incasseren in Nederland. Als oprichter van Mens Incasso heeft Floris Simons eerst de andere kant van de medaille moeten zien. Als ondernemer heeft hij in het verleden ook tegenslagen gehad met schulden als gevolg.

De manier waarop werd benaderd door incassobureaus droegen niet bij aan een oplossing. In tegendeel, het maakte de situatie alleen maar erger. Na zijn tegenslag te zijn boven gekomen heeft hij in 2014 Mens Incasso het leven in geroepen.

Mens Incasso is als incassobureau een dienstverlener naar zowel de opdrachtgever, als diens klant. Voor onze opdrachtgevers incasseren wij facturen als ieder ander incassobureau in Gouda. Richting diens klant bieden we hulp bij het oplossen van schuldproblemen. Hierbij staat het vinden van een oplossing die alle betrokken partijen schikt voorop.

Mens Incasso doet dit niet alleen. Wij werken samen met tal van partijen die zowel particulieren als bedrijven helpen bij schuldproblematiek. Door het probleem bij de kern aan te pakken voorkomen we dat uw klant in herhaling valt.

Floris Simons

Floris Simons

Oprichter

“Het inschakelen van een incassobureau hoeft niet ten koste te gaan van de relatie met uw klant. Bij ons is het incasseren van uw openstaande factuur net zo belangrijk als het juist behandelen van uw klant, zodat u in de toekomst met een gerust hart weer zaken kan doen.”

Waar wij als incassobureau Gouda en haar ondernemers mee ondersteunen

Mens Incasso stelt als doel om als incassobureau Gouda, haar ondernemers en diens klanten een oplossing te bieden bij incassozaken. Hierbij streven wij naar een oplossing die alle betrokken partijen schikt. Daarnaast willen wij voorkomen dat uw klant in de toekomst in herhaling valt. Met onze sociaal maatschappelijke incassomethode pakken wij met uw klant zijn betaalachterstanden bij de oorzaak. Onze klantvriendelijke benadering zorgt voor welwillendheid bij uw klant om mee te werken. Zo incasseren wij uw factuur en zorgen we dat de relatie met uw klant behouden blijft.

Oprichter Mens Incasso bij TEDx

TEDx heeft in 2016 Floris Simons, oprichter van Mens Incasso, gevraagd om zijn verhaal te doen. Hierin wordt verteld hoe incassobureaus met hem omgingen en wat dat voor gevolgen had. Daarnaast deelt hij zijn visie over hoe personen, bedrijven en incassobureaus met elkaar om zouden moeten gaan.

Incassodiensten van Mens Incasso

Bij Mens Incasso kunt u terecht voor zowel pre-, minnelijk als gerechtelijke incasso. Hetgeen wat ons onderscheidt van andere bureaus is dat wij zowel voor u, als uw klant klaar staan.

Pre-Incasso

Het blijft vervelend als een klant een factuur niet op tijd betaald. De tijd en energie die er ingestoken wordt wekt veelal frustratie op. Pre-incasso is een middel om uw klant een duidelijke laatste herinnering te sturen. Hierbij wordt uw klant nog niet extra financieel belast.
Bij pre-incasso maakt u gebruik van de uitstraling en autoriteit van Mens Incasso. Toch houdt u verdere communicatie in eigen hand. Pre-incasso is er voor bedoelt om uw klant een duidelijke laatste waarschuwing te geven om tot betaling over te gaan.
De pre-incassobrief bevat een overzicht van openstaande facturen, uw eigen bank en contact gegevens en een duidelijk gesteld termijn waarbinnen de debiteur kan reageren. Mocht reactie of betaling uitblijven, dan starten wij graag voor u een minnelijke incasso procedure.

Minnelijke incasso

Wanneer een klant na herinneringen en/of pre-incasso de factuur nog niet voldaan heeft, kan een minnelijk incasso traject gestart worden. Hierbij schrijven wij uw op een nette manier aan en worden zijn mogelijkheden voorgelegd. Vervolgens wordt er contact gezocht om tot een passende oplossing te komen.
Hierbij streven wij naast het incasseren van de openstaande factuur ook om uw klant weer op weg te helpen. In vele gevallen zijn er problemen ontstaan waar uw klant zelf niet meer uit komt. Met uw klant en onze samenwerkende partijen zoeken wij naar een oplossing die weer een gezonde financiële toekomst kan creëren.

Gerechtelijke incasso

Weigert uw klant alle vormen van medewerking, dan is het starten van een gerechtelijke incasso een mogelijkheid. Wij dragen het dossier over aan een gerechtsdeurwaarder die het dossier verder zal afhandelen. Hierbij wordt uw klant gedagvaard en zal de rechter een besluit vormen over de situatie. Dit proces kan weken, soms wel maanden duren, waarbij kosten soms hoog kunnen oplopen.
Uiteraard geven wij vooraf aan deze procedure een advies om dit wel of niet te doen. Wanneer de verhaalmogelijkheden niet of nauwelijks aanwezig zijn, zullen wij dit traject dan ook afraden. Aan de andere kant kan het uitbrengen van een dagvaarding voldoende zijn uw klant tot betaling over te laten gaan. Vooraf aan deze procedure leggen wij haarfijn uit welke uitkomsten en kosten hierbij komen kijken.

Wat zijn de kosten

Pre-incasso

Voor het versturen van een pre-incassobrief brengen wij € 14,95 excl. btw bij u in rekening.
Wij schrijven uw klant eenmalig aan, waarna u de communicatie zelf in eigen hand houd.

Minnelijke incasso

Bij een minnelijke incasso zijn de kosten afhankelijk van de uitkomst van het dossier.

  • Mocht uw klant het factuurbedrag + incassokosten betalen, dan zitten er voor u geen kosten aan verbonden.
  • Mochten wij geen succes behalen met het dossier, dan zitten er geen kosten voor u aan verbonden.
  • Alleen bij onvolledige of kruisbetaling brengen wij tot maximaal 11,25% van geïncasseerde bedrag bij u in rekening, afhankelijk van de looptijd van het dossier en de hoogte van het geïncasseerde.

Gerechtelijke incasso

Kosten van gerechtelijke incasso zijn van veel factoren afhankelijk. Vooraf zullen wij uitgebreid mogelijke kosten en risico’s met u bespreken. Ongeacht de uitkomst worden gemaakte kosten 1-op-1 aan u doorgerekend.

Hoe dient u een vordering in

Iedere vordering heeft zijn eigen verhaal. Toch willen wij het u zo makkelijk mogelijk maken een dossier bij ons in te dienen. Mochten wij vragen hebben over een nieuw dossier, dan nemen we uiteraard contact met u op. Heeft uzelf vragen, u kunt altijd even bellen om de situatie met ons te bespreken.

Vordering indienen

Klik hier en ga direct naar vordering indienen

Vul de gegevens in

In slechts enkele minuten vult u de gegevens in die wij nodig hebben.

Upload de factuur

1 of meerdere facturen? Upload ze snel en gemakkelijk.

Wij doen de rest

Dezelfde dag nog gaan wij voor u aan de slag.

Wat wij voor uw klant doen

Wij zien het als plicht om als incassobureau Gouda, haar ondernemers en diens klanten hulp te bieden bij incassozaken. Met onze incassomethode pakken we het probleem bij de oorzaak aan. Wij kijken verder dan de openstaande factuur en kunnen uw klant weer op het goede pad zetten. Onze intentie is op een zo’n klantvriendelijke manier u en uw klant de hulp te bieden die u beiden behoefd.

Oorzaak

Iedere niet betaalde factuur heeft zijn eigen oorzaak. Samen met uw klant zoeken we naar deze oorzaak. Door middel van advies en begeleiding helpen we uw klant betalingsproblemen op te lossen. Zo incasseren we niet alleen, maar voorkomen we dat uw klant in herhaling valt.

Samenwerken

Om uw klant volledig te kunnen ondersteunen, werken we samen met verschillende organisaties en bedrijven. Van accountant tot faillissementspreventiespecialisten, voor ieder probleem is er een oplossing. Eerst inventariseren we welke hulp uw klant nodig heeft. Daarna verwijzen we waar nodig uw klant naar de meest geschikte partij.

Klantvriendelijk

Wij benaderen uw klant, zoals u zelf ook benaderd zou willen worden. Daarbij laten wij uw klant zijn verhaal doen en zoeken vervolgens naar een oplossing die u beiden schikt. Daarnaast streven wij ernaar uw klant zo min mogelijk financieel te belasten. Hiermee bespoedigen we dat uw factuur sneller betaald wordt. Wij creëren welwillendheid bij uw klant om mee te werken, waardoor een oplossing snel gevonden wordt.

Wat Mens Incasso uniek maakt

Mens Incasso is dienstverlener naar zowel u, als uw klant. Wij streven er naar om als incassobureau Gouda en ondernemers te ondersteunen bij het verhelpen van betalingsachterstanden. Onze en persoonlijke aanpak zorgt voor welwillendheid bij uw klant. Hiermee komen we snel tot een passende oplossing. Samen met onze samenwerkende partijen kunnen we uw klant op alle mogelijke manieren ondersteunen. Bij ons staat het incasseren en de relatie tussen u en uw klant voorop.

Een persoonlijke aanpak

Achter iedere onbetaalde factuur schuilt een klant. Een persoon met een verhaal, met problemen, met hoogte- en dieptepunten, net als iedereen. Een onbetaalde factuur is een gevolg van een achterliggend probleem. Met onze persoonlijke aanpak kijken wij samen met de debiteur waar de oorsprong ligt. Door dit aan te pakken creëren we de mogelijkheden voor uw klant om weer vooruit te kijken en te gaan.

Klantvriendelijkheid staat voorop

Een goed gesprek brengt veel aan het licht. Wij luisteren naar uw klant om ze te begrijpen waar het probleem ontstaat. Onze klantvriendelijke benadering creëert welwillendheid bij uw klant om tot een oplossing te komen. Hiermee zorgen we voor een klantrelatie met toekomstperspectief.

Klantbehoud is ons streven

Een debiteur die een factuur niet betaalt is altijd vervelend, maar hoeveel is de relatie met deze klant waard. De meeste niet betalende klanten zijn wel welwillend, maar hebben niet de mogelijkheid de factuur te betalen. Dit betekent niet dat de relatie tot een einde hoeft te komen. Wij streven naar het klantbehoud van onze opdrachtgever. Wie weet is de klant die vandaag niet kan betalen, volgend jaar uw grootste afnemer.

Waarom wij als incassobureau Gouda kiezen?

Omdat wij als incassobureau Gouda en haar ondernemers graag helpen naar een oplossing die iedereen schikt.

Heeft u voor een klantvriendelijk incassobureau Gouda en omstreken afgezocht? Bent u opzoek naar een incassobureau dat uw factuur incasseert, maar ook de relatie met uw klant kan verbeteren? Dan is Mens Incasso het incassobureau van Gouda uw geschikte partner. Mens Incasso beschouwt als incassobureau Gouda als een tweede thuis. Sinds oktober 2017 is incassobureau Mens Incasso in Gouda dan ook actief en breiden wij ons werkgebied steeds verder uit. Ons streven is om hulp te bieden aan zowel u als uw klant en hierbij de relatie tussen beide partijen in stand te houden.

Mens Incasso ziet zowel u, als uw klant als partij die geholpen dient te worden. Wij hebben een samenwerking met verschillende partijen die u beiden ten gunste komen. Zo werken wij samen met budgetcoaches, budgetbeheerders en bewindvoerders om uw klant de hulp te bieden die zij wellicht nodig hebben. Daarnaast hebben wij een samenwerking met een gerechtsdeurwaarder voor gerechtelijke incasso’s. Heeft u voor een betrouwbaar incassobureau Gouda afgezocht? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Wij zijn uw ideale incassopartner

Als u de relatie met uw klant wilt behouden bij incassozaken

Indien u graag uw klant weer op weg helpt

Wanneer u houdt van heldere en eerlijke communicatie

Ingeval u open staat voor creatieve oplossingen

U voorkeur heeft naar een persoonlijke aanpak

Wanneer u een bewuste keuze maakt voor uw incassopartner

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u met ons kennismaken? Neem vrijblijvend contact met ons op via het formulier, of bel ons op onderstaande telefoonnummer.

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: 9:00u – 18:00u.
Op zaterdagen zijn wij van 11:00u tot 16:00u telefonisch bereikbaar.

Stuur ons een bericht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.