Direct contact

Wij beantwoorden graag al uw incasso vragen

Bel me terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Incassobureau Dordrecht

Heeft u voor een klantvriendelijk en sociaal maatschappelijk incassobureau Dordrecht afgezocht?

Mens Incasso is het incassobureau in Dordrecht dat zowel u, als uw klant vooruit helpt.
N

Landelijke dekking

N

Specialist in minnelijke incasso

N

Klantbehoud

Over Mens Incasso

Mens Incasso biedt als incassobureau Dordrechtse ondernemers te incasseren op een klantvriendelijke manier. Oprichter Floris Simons heeft als ondernemer zelf in het verleden te maken gehad met incassobureaus. Hierbij werkte de manier van benaderen door incassobureau averechts met als gevolg dat problemen groter werden. Dit heeft er toe geleid dat in 2014 Mens Incasso in het lever werd geroepen.

Deze methode richt zich niet alleen op het incasseren van een openstaand bedrag. Ook kijken we samen met uw klant naar het achterliggende problemen. Door dit probleem aan te pakken voorkomen we dat uw klant in de toekomst in herhaling valt.

Om deze problemen goed aan te pakken werken wij samen met tal van organisaties. Van adviesbureau tot bewindvoerder, voor ieder probleem hebben wij een partij die uw klant kan helpen.

Naast de hulp aan uw klant, helpen u graag om incassoprocedures te voorkomen. Bij Mens Incasso kunt u altijd vrijblijvend om advies vragen. Ook kijken we graag over uw schouder mee wanneer u een probleembetaler ondervindt, zodat de juiste stappen gezet worden.

Floris Simons

Floris Simons

Oprichter

“Het inschakelen van een incassobureau hoeft niet ten koste te gaan van de relatie met uw klant. Bij ons is het incasseren van uw openstaande factuur net zo belangrijk als het juist behandelen van uw klant, zodat u in de toekomst met een gerust hart weer zaken kan doen.”

Waar wij als incassobureau Dordrecht mee ondersteunen

Mens Incasso streeft er naar om als incassobureau Dordrecht, haar ondernemers en diens klanten te ondersteunen bij incassozaken. Ten eerste streven we naar het incasseren van uw openstaande factuur. Ten tweede bieden we uw klant advies en ondersteuning bij betalingsproblemen. Onze sociaal maatschappelijke incassomethode voorkomt dat uw klant in herhaling valt. Wij richten ons op het vinden van een gepaste oplossing die alle betrokken partijen schikt.

Oprichter Mens Incasso bij TEDxDordrecht

TEDxDordrecht heeft in 2016 Floris Simons, oprichter van Mens Incasso, gevraagd om zijn verhaal te doen tijdens het TEDx-evenement in Dordrecht. Hierbij doet hij zijn verhaal over zijn verleden met schulden en deelt hij zijn visie over hoe ieder kan bijdragen bij het verhelpen van schuldproblematiek.

Incassodiensten van Mens Incasso

Bij Mens Incasso kunt u terecht voor zowel pre-, minnelijk als gerechtelijke incasso. Hetgeen wat ons onderscheidt van andere bureaus is dat wij zowel voor u, als uw klant klaar staan.

Pre-Incasso

Pre-incasso is het middel om uw klant een duidelijke laatste waarschuwing te geven. Bij pre-incasso sturen wij uw klant een aankondiging van een incassoprocedure. Daarbij houdt u de communicatie met de klant in eigen hand. De klant kan het openstaande bedrag betalen of contact met u opnemen om een regeling te bespreken.
Versturen van een pre-incassobrief kost € 14,95 excl. btw. Uw klant kost het niks, maar wordt wel gewaarschuwd voor kosten wanneer betaling of reactie uitblijft.

Minnelijke incasso

Bij minnelijke incasso draagt u de factuur en contactgegevens van uw klant aan ons over. Wij starten de zelfde dag een dossier. Uw klant ontvangt van ons een aanmaning. Vervolgens wordt uw klant via telefoon of andere media door ons benaderd. Wij focussen ons hierbij op een oplossing die alle betrokkenen schikt.
Minnelijke incasso geschikt wanneer u zelf al alles heeft geprobeerd. Het sturen van herinneringen, telefonisch contact en gemaakte afspraken hebben niet tot resultaat geleid. Wij helpen u graag met minnelijke incasso tot het gewenste resultaat.

Gerechtelijke incasso

Wanneer bij minnelijke incasso uw klant weigert te betalen, is gerechtelijke incasso een mogelijkheid. Hierbij dragen wij het dossier over aan een gerechtsdeurwaarder. Vervolgens wordt uw klant gedagvaard. Een uitspraak van de rechter zal het verdere vervolg bepalen.
Het starten van een gerechtelijke incasso is niet zonder kosten en risico’s. Vooraf zullen wij altijd de procedure met u bespreken. Eveneens zullen wij kosten en risico’s voorleggen en uw hierin adviseren.

Wat zijn de kosten

Pre-incasso

Voor het versturen van een pre-incassobrief brengen wij € 14,95 excl. btw bij u in rekening.
Eenmalig wordt uw klant aangeschreven over te gaan tot betaling en gewaarschuwd voor een incassoprocedure.

Minnelijke incasso

Bij een minnelijke incasso zijn de kosten afhankelijk van de uitkomst van het dossier.

  • Mocht uw klant het factuurbedrag + incassokosten betalen, dan zitten er voor u geen kosten aan verbonden.
  • Mochten wij geen succes behalen met het dossier, dan zitten er geen kosten voor u aan verbonden.
  • Alleen bij onvolledige of kruisbetaling brengen wij tot maximaal 11,25% van geïncasseerde bedrag bij u in rekening, afhankelijk van de looptijd van het dossier en de hoogte van het geïncasseerde.

Gerechtelijke incasso

Kosten van gerechtelijke incasso zijn van veel factoren afhankelijk. Vooral af zullen wij uitgebreid mogelijke kosten en risico’s met u bespreken. Ongeacht de uitkomst worden gemaakte kosten 1-op-1 aan u doorgerekend.

Hoe dient u een vordering in

Iedere vordering heeft zijn eigen verhaal. Toch willen wij het u zo makkelijk mogelijk maken een dossier bij ons in te dienen. Mochten wij vragen hebben over een nieuw dossier, dan nemen we uiteraard contact met u op. Heeft uzelf vragen, u kunt altijd even bellen om de situatie met ons te bespreken.

Vordering indienen

Klik hier en ga direct naar vordering indienen

Vul de gegevens in

In slechts enkele minuten vult u de gegevens in die wij nodig hebben.

Upload de factuur

1 of meerdere facturen? Upload ze snel en gemakkelijk.

Wij doen de rest

Dezelfde dag nog gaan wij voor u aan de slag.

Wat wij voor uw klant doen

Uw klant heeft mogelijk grotere problemen dan u verwacht. Onze sociaal maatschappelijke aanpak is er op gericht deze problemen aan het licht te brengen. Waar nodig adviseren of begeleiden wij uw klant naar een betere toekomst. Hierbij is onze klantvriendelijke benadering een eerste stap.

Oorzaak

Iedere niet betaalde factuur heeft zijn eigen oorzaak. Samen met uw klant zoeken we naar deze oorzaak. Door middel van advies en begeleiding verhelpen we deze. Hiermee pakken we het probleem bij de kern aan en geven we uw klant de mogelijkheid te herstellen. Zo incasseren we niet alleen, maar zorgen we er voor dat het in de toekomst niet nog een keer gebeurd.

Samenwerken

Om uw klant volledig te kunnen ondersteunen, werken we samen met verschillende organisaties en bedrijven. Van accountant tot adviesbureau en van budgetcoach tot faillissementspreventiespecialisten, voor ieder probleem is er een oplossing. Wij inventariseren welke hulp uw klant nodig heeft. Waar nodig verwijzen wij uw klant naar de meest geschikte partij.

Klantvriendelijk

Wij benaderen uw klant, zoals u zelf ook benaderd zou willen worden. Wij laten uw klant zijn verhaal doen en zoeken vervolgens naar een oplossing die u beiden schikt. Mens Incasso streeft er naar uw klant zo min mogelijk financieel te belasten, zodat uw factuur nog sneller betaalt wordt. Wij creëren welwillendheid bij uw klant om mee te werken in de incassoprocedure, waardoor een oplossing snel gevonden wordt.

Wat Mens Incasso uniek maakt

Bij Mens Incasso staat niet alleen uw geld, maar ook het welzijn van uw klant hoog in het vaandel. Dat wij als incassobureau Dordrecht en haar ondernemers onze vooruitstrevende incassomethode willen aanbieden is dan ook meer dan logisch. Onze methode, waarbij we met onze persoonlijke aanpak ook uw klant weer op weg helpen en waarbij klantvriendelijkheid de boventoon heeft, heeft in de afgelopen jaren in meerdere steden al voor veel positieve reacties gezorgd. Onze kijk op incasso is dan ook gericht op het behouden van uw klantrelatie, zodat u in de toekomst zaken kan blijven doen.

Een persoonlijke aanpak

Achter iedere onbetaalde factuur schuilt een klant. Een persoon met een verhaal, met problemen, met hoogte- en dieptepunten, net als iedereen. Een onbetaalde factuur is een gevolg van een achterliggend probleem. Met onze persoonlijke aanpak kijken wij samen met uw klant naar de oorsprong. Door dit aan te pakken creëren we de mogelijkheden voor uw klant om weer vooruit te kijken.

Klantvriendelijkheid staat voorop

Een goed gesprek brengt veel aan het licht. Onze oplossingsgerichte aanpak bij incassozaken is een dienst voor uw klant. Het probleem dat uw klant ondervindt dient te worden opgelost, zodat u betaald krijgt. Wij hanteren een persoonlijke aanpak voor het beste resultaat.

Klantbehoud is ons streven

Dat u in de toekomst weer zaken kan doen met dezelfde klant is ons streven. Wij willen voorkomen dat uw klant in herhaling valt. Wij zien ons als verlengstuk van uw bedrijf. Daarbij behandelen we uw klant zoals uw dat zelf ook zou doen.

Waarom wij als incassobureau Dordrecht kiezen?

Omdat wij als incassobureau Dordrecht en haar ondernemers graag helpen naar een oplossing die iedereen schikt.

Heeft u voor een sociaal maatschappelijk en klantvriendelijk incassobureau Dordrecht afgezocht? Bent u opzoek naar een incassobureau dat streeft naar uw klantbehoud? Een incassobureau dat uw klant hulp biedt in plaats van benadeeld?
Dan is Mens Incasso het incassobureau uit Rotterdam uw geschikte partner voor uw incassozaken. Mens Incasso beschouwt als incassobureau Dordrecht als haar thuisbasis. Sinds oktober 2017 is incassobureau Mens Incasso hier dan ook actief en breiden wij ons werkgebied steeds verder uit. Ons streven is om hulp te bieden aan zowel u, als uw klant. Hierbij is het in stand houden van de klantrelatie een doel.
Mens Incasso ziet zowel u, als uw klant als partij die geholpen dient te worden. Wij hebben een samenwerking met verschillende partijen die u beiden ten gunste komen. Zo werken wij samen met budgetcoaches, budgetbeheerders en bewindvoerders om uw klant de hulp te bieden die zij wellicht nodig hebben. Daarnaast hebben wij een samenwerking met een Gerechtsdeurwaarder, welke eventuele juridische procedures voor ons en onze opdrachtgevers kan uitvoeren. Heeft u voor een betrouwbaar incassobureau Dordrecht en omstreken helemaal afgezocht? Dan bent u bij Mens Incasso aan het juiste adres!

Wij zijn uw ideale incassopartner

Als u de relatie met uw klant wilt behouden bij incassozaken

Wanneer u graag uw klant weer op weg helpt

Indien u houdt van heldere en eerlijke communicatie

Ingeval u open staat voor creatieve oplossingen

U voorkeur heeft naar een persoonlijke aanpak

Wanneer u een bewuste keuze maakt voor uw incassopartner

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u met ons kennismaken? Neem vrijblijvend contact met ons op via het formulier, of bel ons op onderstaande telefoonnummer.

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: 9:00u – 18:00u.
Op zaterdagen zijn wij van 11:00u tot 16:00u telefonisch bereikbaar.

Stuur ons een bericht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.