Direct contact

Wij beantwoorden graag al uw incasso vragen

Bel me terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Incassobureau Den Haag

Heeft u voor een klantvriendelijk en sociaal maatschappelijke incassobureau Den Haag afgezocht?

Mens Incasso is het incassobureau in Den Haag dat zowel u,
als uw klant vooruit helpt.

N

Landelijke dekking

N

Specialist in minnelijke incasso

N

Klantbehoud

Waar wij als incassobureau
Den Haag mee ondersteunen

Mens Incasso is het incassobureau in Den Haag dat zich heeft gespecialiseerd in het behouden van uw klantrelatie bij incassozaken. Wij benaderen uw klant op een eerlijke en heldere manier. Incassobureau Mens Incasso hanteert een persoonlijke benadering richting uw klant, waarbij de focus ligt op een oplossing die voor beide partijen geschikt is.

Over Mens Incasso

Mens Incasso is in 2014 opgericht door Floris Simons en heeft als incassobureau Den Haag gekozen als één van de focussteden om werkzaam in te zijn. Deze keuze om als incassobureau Den Haag te kiezen is vanwege haar bruisende zakelijke leven en actieve MKB’ers die de Hofstad doen floreren. Mens Incasso wilt hier een bijdrage aan leveren, door haar sociaal maatschappelijke aanpak bij incassozaken te delen en aan te bieden aan de ondernemers en diens klanten in Den Haag.
Vele ondernemers hebben klanten die facturen te laat of niet betalen. Het overdragen aan een incassobureau is daarbij een grote stap en kunnen gevolgen hebben voor de relatie met de klant. Ook oprichter van Mens Incasso, Floris Simons, heeft dit aan de lijve moeten ondervinden toen in 2010 hij een bedrijf door financiële gebreken heeft moeten sluiten. Openstaande facturen moesten betaald worden, maar geld was er niet, waardoor incassobureaus aanklopten.

De manier waarop incassobureaus te werk gingen lostte niks op, maar maakte de problemen alleen maar erger. Dit was de reden om in 2014 Mens Incasso op te richten. Mens Incasso functioneert dan ook niet alleen als incassobureau, maar ook als adviseur voor ondernemers met schuldproblemen. Hierbij draait het om het in stand houden van de klantrelatie uw klant een kans te geven een financieel gezonde toekomst tegemoet te gaan. Dit bieden van een toekomstperspectief voor bedrijven in zwaar weer wordt gezamenlijk met verschillende instanties en organisaties bewerkstelligd die gespecialiseerd zijn in de schuldhulpverlening voor bedrijven.
Mens Incasso is trots op haar rol als incassobureau en ziet zich dan ook als dienstverlener naar alle betrokken partijen.

Oprichter Mens Incasso bij TEDx

Ook TEDxDordrecht was de werkwijze van Mens Incasso opgevallen en bood het platform aan om het verhaal van oprichter Floris Simons te verspreiden. Floris praat hierbij zowel over de aanpak van incassobureaus in Nederland, maar ook zijn visie over hoe dit anders kan en daarbij gunstiger is voor alle betrokken partijen.

Onze diensten

Mens Incasso verschillende diensten aan. Wilt u uw klant een laatste waarschuwing geven, maar nog niet financieel extra belasten? Dan biedt pre-incasso de uitkomst. Heeft uw klant na vele herinneringen en telefoontjes nog steeds niet betaald? Dan biedt onze minnelijke incasso voor u de oplossing. Mocht uw klant ook bij minnelijke incasso niet over gaan tot betalen, dan is een gerechtelijke incasso altijd nog een mogelijkheid.

Pre-incasso

Pre-incasso is het middel om uw klant op een vriendelijke en correcte manier te wijzen op een openstaande factuur. Hierbij geeft u duidelijk aan dat zij nog eenmalig de kans krijgt om zonder tussenkomst van een incassobureau dit op te lossen. Bij pre-incasso stuurt Mens Incasso een laatste herinnering aan uw klant, maar houdt u verdere communicatie zelf in de hand. Met een pre-incasso brief maakt u gebruik van de uitstraling en autoriteit van Mens Incasso, zonder dat uw klant hiervoor kosten in rekening worden gebracht. U bepaalt zelf het termijn waarin uw klant nog kan reageren, waarbij nadrukkelijk wordt vermeld dat na het verstrijken, de factuur alsnog wordt overgedragen aan Mens Incasso.

Minnelijke incasso

Blijft betaling ook na het versturen van herinneringen en / of een pre-incasso brief uit, dan is het overdragen van de openstaande factuur aan Mens Incasso een volgende stap. Wij starten voor u een minnelijk incassoprocedure, waarbij wij op professionele wijze uw klant aanschrijven. Daarnaast benaderen wij op intensieve wijze uw klant telefonisch om tot een oplossing te komen die zowel u, als uw klant schikt. Wij werken oplossingsgericht en bieden uw klant, waar nodig, hulp aan om financieel een gezonde toekomst tegemoet te gaan. Bij Mens Incasso staat naast het vorderen van uw openstaande factuur, het behouden van uw klantrelatie voorop.

Gerechtelijke incasso

Wanneer uw klant ook bij een minnelijk incassotraject niet overgaat tot betaling, kan er besloten worden over te gaan tot een gerechtelijke incasso. Hierbij dragen wij het dossier over aan een van onze samenwerkende gerechtsdeurwaarderskantoren. Zij starten door middel van het uitbrengen van een dagvaarding aan het adres van uw klant een gerechtelijke procedure. Dit uitbrengen van een dagvaarding is vaak al genoeg om uw klant tot betaling over te laten gaan. Gebeurt dit niet, dan volgt een rechtszitting en wordt na het verkrijgen van een vonnis het te vorderen bedrag alsnog geïncasseerd.

Wat zijn de kosten

Pre-incasso

Voor het versturen van een pre-incassobrief brengen wij € 14,95 excl. btw bij u in rekening. Eenmalig wordt uw klant aangeschreven over te gaan tot betaling en gewaarschuwd voor een incassoprocedure.

Minnelijke incasso

Bij een minnelijke incasso zijn de kosten afhankelijk van de uitkomst van het dossier.

  • Mocht uw klant het factuurbedrag + incassokosten betalen, dan zitten er voor u geen kosten aan verbonden.
  • Mochten wij geen succes behalen met het dossier, dan zitten er geen kosten voor u aan verbonden.
  • Alleen bij onvolledige of kruisbetaling brengen wij tot maximaal 11,25% van geïncasseerde bedrag bij u in rekening, afhankelijk van de looptijd van het dossier en de hoogte van het geïncasseerde.

Gerechtelijke incasso

Kosten van gerechtelijke incasso zijn van veel factoren afhankelijk. Vooral af zullen wij uitgebreid mogelijke kosten en risico’s met u bespreken. Ongeacht de uitkomst worden gemaakte kosten 1-op-1 aan u doorgerekend.

Hoe dient u een vordering in

Via de website kunt u snel en gemakkelijk een vordering indienen. Mochten er onduidelijkheden zijn, dan nemen wij uiteraard contact met u op. Mocht u zelf vragen hebben of de situatie met uw klant willen bespreken? Neem dan gerust contact met ons op.

Vordering indienen

Klik hier en ga direct naar vordering indienen

Vul de gegevens in

In slechts enkele minuten vult u de gegevens in die wij nodig hebben.

Upload de factuur

1 of meerdere facturen? Upload ze snel en gemakkelijk.

Wij doen de rest

Dezelfde dag nog gaan wij voor u aan de slag.

Wat wij voor uw klant doen

In de meeste gevallen zal uw klant welwillend zijn om de factuur te betalen, maar dit uit onmacht niet kunnen. Gezamenlijk met uw klant zoeken we naar de oorzaak en pakken deze bij de kern aan. Waar nodig verwijzen wij uw klant door naar samenwerkende partijen die uw klant kunnen ondersteunen. Wij streven er naar uw klant weer een kans te geven en herhaling te voorkomen.

Oorzaak

Iedere onbetaalde factuur heeft een oorzaak. Veel ondernemers zijn hier niet bewust van. Mens Incasso helpt uw klant deze oorzaak te vinden en er een gepaste oplossing bij te bieden. Wij pakken problemen bij de kern aan om herhaling te voorkomen. Zo kunt u in de toekomst weer met een gerust hart zaken doen met dezelfde klant.

Samenwerken

Wij welken als incassobureau met verschillende bedrijven en organisaties in en buiten Den Haag samen. Hiermee kunnen wij voor ieder probleem dat uw klant ondervindt een gepast oplossing vinden. Wij stellen het probleem met uw klant vast en verwijzen waar nodig uw klant door naar een geschikte partij.

Klantvriendelijk

Naast onze sociaal maatschappelijke aanpak, zien wij uw klant, als onze klant. Onze klantvriendelijke benadering wordt dan ook gewaardeerd en resulteert in een snelle afwikkeling. Onze eerste benadering naar uw klant is gefocust op het krijgen van respons. Eenmaal in gesprek zoeken we naar een gepaste oplossing.

Wat Mens Incasso uniek maakt

Mens Incasso heeft als incassobureau Den Haag als één van de steden in Nederland gekozen om haar unieke incassomethodes aan te bieden. Onze persoonlijke en klantvriendelijke manier van incasseren is inmiddels bij vele bedrijven in de regio Den Haag goed gevallen. Dit komt mede doordat onze werkzaamheden een goede balans hebben tussen het vorderen van de openstaande factuur en klantbehoud voor onze opdrachtgevers. Deze balans is uniek in Nederland en heeft dan ook een lange termijn gedachte voor alle betrokken partijen. Met onze aanpak voelt uw klant zich niet beschaamd in de toekomst weer opnieuw zaken met u te doen.

Mens is persoonlijk

Ook wij zien als incassobureau Den Haag als stad van mensen en bedrijven met ieder een eigen probleem. Met onze persoonlijke aanpak, kijken wij niet alleen naar de openstaande factuur, maar vooral naar de oorzaak die er achter ligt. Wij luisteren naar uw klant en zoeken gezamenlijk naar een oplossing die alle betrokkenen ten goede komt. Onze aanpak is wellicht wat intensiever, maar leidt dan ook naar een fundamentele oplossing, waarmee uw klant weer vooruit kan.

Mens is klantvriendelijk

Onze ervaringen hebben geleerd dat dreigen, druk zetten en hoge kosten geen redenen voor debiteuren zijn om een openstaande factuur te betalen. Onze aanpak is dan ook klantvriendelijk en gericht op een open gesprek met uw klant om tot een oplossing te komen. Deze klantvriendelijkheid is wat iedere ondernemer in Den Haag zijn klanten wenst, dus dat mag toch ook verwacht worden van een incassobureau? Bij Mens Incasso staat klantvriendelijkheid dan ook hoog in het vaandel.

Mens en klantbehoud

Al onze vormen van communicatie zijn gericht op het behouden van uw klantrelatie. Wij dreigen niet, wij bieden hulp aan, wij zetten geen druk, wij vragen om contact, wij leggen geen ongewone kosten op, maar kosten aan de hand van het werk dat gedaan wordt. Bij Mens Incasso draait het om relatie tussen u en uw klant, voor zowel nu, als voor de toekomst. Een klant die vandaag niet kan betalen, kan volgend jaar uw grootste afnemer zijn.

Waarom wij als incassobureau
Den Haag kiezen?

Omdat wij als incassobureau Den Haag en haar ondernemers graag
naar een oplossing helpen die iedereen schikt

Heeft u nu voor een incassobureau Den Haag helemaal afgezocht, dat niet alleen aan over uw geld waakt, maar ook over uw klantrelatie? Dan is Mens Incasso uw geschikte partner voor uw incassozaken. Wij beschouwen als incassobureau Den Haag als een belangrijke regio om onze diensten aan te bieden en vele ondernemers maken hier inmiddels met vertrouwen gebruik van. Bij Mens Incasso is niet alleen uw openstaande factuur, maar ook de relatie met uw klant in goede handen. Met onze werkwijze incasseren wij niet alleen uw openstaande factuur, maar kunnen uw klant ook hulp bieden bij het oplossen van schuldproblemen.

Mens Incasso heeft samenwerkingen met tal van organisaties en instanties, die zowel u als uw klanten gunste komt. Zo werken wij samen met budgetcoaches, budgetbeheerders en bewindvoerders om debiteuren de hulp te bieden die zij wellicht nodig hebben. Daarnaast hebben wij een samenwerking met een gerechtsdeurwaarder en juristen, welke eventuele juridische procedures voor ons en onze opdrachtgevers kan uitvoeren.

Kom met ons in contact

Heeft u als onderneming in Den Haag een incassobureau nodig? Mens Incasso helpt u graag!
Heeft u vragen, wilt u vrijblijvend advies of wilt u met ons kennis maken? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Wij reageren altijd binnen 1 werkdag en u heeft altijd een vast contactpersoon.

Adres


Incassobureau Mens Incasso
Noordwal 10-III, 2513 EA Den Haag
Tel: 085 060 6668
Mail: info@mensincasso.nl

Overige

Kvk 60574291
Btw NL108122955b02