Direct contact

Wij beantwoorden graag al uw incasso vragen

Bel me terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Incassobureau Barendrecht

Heeft u voor een klantvriendelijk en sociaal maatschappelijk incassobureau Barendrecht afgezocht?

Mens Incasso is het incassobureau in Barendrecht dat zowel u, als uw klant vooruit helpt.
N

Landelijke dekking

N

Specialist in minnelijke incasso

N

Klantbehoud

Over Mens Incasso

Mens Incasso is één van de grondleggers van sociaal maatschappelijk incasseren in Nederland. Deze methode is er op gericht op problemen bij uw klant te verhelpen. Naast dat de factuur wordt geïncasseerd, dragen we zorg voor het welzijn van uw klant. Als blijkt dat uw klant tegen een muur oploopt, krijgt deze de hulp die nodig is. Zo voorkomen we dat uw klant in de toekomst in herhaling valt.

Onze methode is ontstaan nadat oprichter van Mens Incasso, Floris Simons, zelf in aanraking kwam met incassobureaus. De benadering vanuit incassobureaus maakten problemen erger in plaats van dat een oplossing dichter bij kwam. Dit heeft er voor gezorgd dat in 2014 Mens Incasso in het leven werd geroepen.

Een klant die een factuur niet betaald heeft een dieper liggend probleem. Door dit probleem aan te pakken helpen we alle partijen vooruit. Mochten wij uw klant zelf niet kunnen helpen, dan hebben we tal van organisaties die dat wel kunnen. Zo ontvangt u de betaling en behoud u uw klantrelatie.

Floris Simons

Floris Simons

Oprichter

“Het inschakelen van een incassobureau hoeft niet ten koste te gaan van de relatie met uw klant. Bij ons is het incasseren van uw openstaande factuur net zo belangrijk als het juist behandelen van uw klant, zodat u in de toekomst met een gerust hart weer zaken kan doen.”

Waar wij als incassobureau Barendrecht, haar ondernemers en diens klanten mee ondersteunen

Mens Incasso streeft er naar om als incassobureau Barendrecht, haar ondernemers en diens klanten te ondersteunen bij incassozaken. Hierbij de focus niet alleen ligt op het incasseren van de openstaande factuur, maar ook om debiteuren met schuldproblemen te ondersteunen. Met onze sociaal maatschappelijke incassomethode helpen we niet alleen u, maar ook uw klant voor uit. Wij richten ons op een financieel gezonde toekomst voor alle betrokken partijen.

Oprichter Mens Incasso bij TEDx

Het wereldwijde platform voor inspiratie TEDx heeft in 2016 Floris Simons, oprichter van Mens Incasso, gevraagd om zijn verhaal te doen. Hierin verteld hij over zijn ervaringen met de incassowereld. Ook deelt hij zijn visie over hoe deze wereld zou moeten werken.

Incassodiensten van Mens Incasso

Bij Mens Incasso kunt u terecht voor zowel pre-, minnelijk als gerechtelijke incasso. Hetgeen wat ons onderscheidt van andere bureaus is dat wij zowel voor u, als uw klant klaar staan.

Pre-Incasso

Pre-incasso is een aankondiging van een incassoprocedure. Hierbij geeft u uw klant een laatste mogelijkheid het onderling te regelen. Met de uitstraling van een incassobrief wordt deze aan uw klant verzonden. Vervolgens kan uw klant de betaling doen of contact met u opnemen. Zo kunt uzelf onderlinge afspraken maken over betaling.
Pre-incasso is er op gericht om minnelijke incasso te voorkomen. Mocht uw klant geen respons op een pre-incassobrief geven, dan is een minnelijke incasso veelal noodzakelijk.

Minnelijke incasso

Bij minnelijke incasso draagt u de facturen over aan Mens Incasso. Wij starten een dossier en schrijven uw klant aan. Vervolgens wordt uw klant benaderd en kijken we naar een passende oplossing. Mocht uw klant in zwaar weer verkeren, dan helpen we uw klant er boven op. Wij inventariseren het probleem en verwijzen waar nodig uw klant door naar een gespecialiseerde partij.
Het komt voor dat uw klant bij minnelijke incasso niet wilt meewerken. In dat geval zou een gerechtelijke incasso een mogelijke volgende stap zijn.

Gerechtelijke incasso

Bij gerechtelijke incasso dragen wij het dossier over aan een gerechtsdeurwaarder. Zij stellen een dagvaarding op en brengen deze uit. Vervolgens dient uw klant zich bij de rechtbank te verantwoorden waarna een vonnis wordt uitgebracht. Wij geven uw klant nog eenmalig de mogelijkheid om tot een oplossing te komen. Wilt uw klant hier niet in meewerken, dan wordt er over gegaan op beslaglegging.
Een gerechtelijke incasso is niet zonder risico’s of kosten. Van te voren bespreken we deze met u, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Wat zijn de kosten

Pre-incasso

Voor het versturen van een pre-incassobrief brengen wij € 14,95 excl. btw bij u in rekening.
Eenmalig wordt uw klant aangeschreven over te gaan tot betaling en gewaarschuwd voor een incassoprocedure.

Minnelijke incasso

Bij een minnelijke incasso zijn de kosten afhankelijk van de uitkomst van het dossier.

  • Mocht uw klant het factuurbedrag + incassokosten betalen, dan zitten er voor u geen kosten aan verbonden.
  • Mochten wij geen succes behalen met het dossier, dan zitten er geen kosten voor u aan verbonden.
  • Alleen bij onvolledige of kruisbetaling brengen wij tot maximaal 11,25% van geïncasseerde bedrag bij u in rekening, afhankelijk van de looptijd van het dossier en de hoogte van het geïncasseerde.

Gerechtelijke incasso

Kosten van gerechtelijke incasso zijn van veel factoren afhankelijk. Vooral af zullen wij uitgebreid mogelijke kosten en risico’s met u bespreken. Ongeacht de uitkomst worden gemaakte kosten 1-op-1 aan u doorgerekend.

Hoe dient u een vordering in

Iedere vordering heeft zijn eigen verhaal. Toch willen wij het u zo makkelijk mogelijk maken een dossier bij ons in te dienen. Mochten wij vragen hebben over een nieuw dossier, dan nemen we uiteraard contact met u op. Heeft uzelf vragen, u kunt altijd even bellen om de situatie met ons te bespreken.

Vordering indienen

Klik hier en ga direct naar vordering indienen

Vul de gegevens in

In slechts enkele minuten vult u de gegevens in die wij nodig hebben.

Upload de factuur

1 of meerdere facturen? Upload ze snel en gemakkelijk.

Wij doen de rest

Dezelfde dag nog gaan wij voor u aan de slag.

Wat wij voor uw klant doen

Wij hebben als incassobureau niet alleen voor u als ondernemer in Barendrecht, maar ook voor uw klant alle aandacht. Met onze incassomethode pakken wij het probleem bij de kern aan, zodat u zich niet druk hoeft te maken dat uw klant in herhaling valt. Onze klantvriendelijke benadering zorgt voor positieve reacties vanuit uw klant en zorgt veelal voor welwillendheid om mee te werken. Gezamenlijk zoeken wij naar de oorzaak van de betaalachterstand. Waar nodig maken we gebruik van samenwerkende partijen in om uw klant verder te helpen.

Oorzaak

Iedere niet betaalde factuur heeft zijn eigen oorzaak. Samen met uw klant zoeken we naar deze oorzaak. Door middel van advies en begeleiding verhelpen we deze. Hiermee pakken we het probleem bij de kern aan en geven we uw klant de mogelijkheid te herstellen. Zo incasseren we niet alleen, maar zorgen we er voor dat het in de toekomst niet nog een keer gebeurd.

Samenwerken

Om uw klant volledig te kunnen ondersteunen, werken we samen met verschillende organisaties en bedrijven. Van accountant tot adviesbureau en van budgetcoach tot faillissementspreventiespecialisten, voor ieder probleem is er een oplossing. Wij inventariseren welke hulp uw klant nodig heeft en waar nodig verwijzen wij uw klant naar de meest geschikte partij.

Klantvriendelijk

Wij benaderen uw klant, zoals u zelf ook benaderd zou willen worden. Bij Mens Incasso laten uw klant zijn verhaal doen en zoeken we naar een oplossing die u beiden schikt. Ons streven is om uw klant zo min mogelijk financieel te belasten, zodat uw factuur nog sneller betaalt wordt. Wij creëren welwillendheid bij uw klant om mee te werken in de incassoprocedure, waardoor een oplossing snel gevonden wordt.

Wat Mens Incasso uniek maakt

Bij Mens Incasso staat niet alleen uw geld, maar ook het welzijn van uw klant hoog in het vaandel. Dat wij als incassobureau Barendrecht en haar ondernemers onze vooruitstrevende incassomethode willen aanbieden is dan ook meer dan logisch. Onze methode, waarbij we met onze persoonlijke aanpak ook uw klant weer op weg helpen en waarbij klantvriendelijkheid de boventoon heeft, heeft in de afgelopen jaren in meerdere steden al voor veel positieve reacties gezorgd. Onze kijk op incasso is dan ook gericht op het behouden van uw klantrelatie, zodat u in de toekomst zaken kan blijven doen.

Een persoonlijke aanpak

Achter iedere onbetaalde factuur schuilt een klant. Een persoon met een verhaal, met problemen, met hoogte- en dieptepunten, net als iedereen. Een onbetaalde factuur is een gevolg van een achterliggend probleem. Met onze persoonlijke aanpak kijken wij samen met de debiteur waar de oorsprong ligt van het probleem. Door dit aan te pakken creëren we de mogelijkheden voor debiteuren om weer vooruit te kijken en te gaan.

Klantvriendelijkheid staat voorop

Een goed gesprek brengt veel aan het licht. Wij luisteren naar debiteuren om ze te begrijpen en aan de hand daarvan, hen te helpen waar het nodig is. Onze klantvriendelijke benadering creëert welwillendheid bij debiteuren om tot een oplossing te komen die alle betrokken partijen schikt. Onze aanpak, waarbij adviseren en begeleiden van debiteuren de overhand heeft, zorgt voor relatie met een toekomstperspectief.

Klantbehoud is ons streven

Een debiteur die een factuur niet betaalt is altijd vervelend, maar hoeveel is de relatie met deze klant waard. De meeste niet betalende klanten zijn welwillend, maar hebben niet de mogelijkheid de factuur te betalen. Dit betekent niet dat de relatie tot een einde hoeft te komen. Wij streven naar het klantbehoud van onze opdrachtgever, want wie weet is de debiteur die vandaag niet kan betalen, volgend jaar uw grootste afnemer.

Waarom wij als incassobureau Barendrecht kiezen?

Omdat wij als incassobureau Barendrecht en haar ondernemers graag helpen naar een oplossing die iedereen schikt.

Heeft u voor een klantvriendelijk incassobureau Barendrecht afgezocht? Bent u opzoek naar een incassobureau dat streeft naar uw klantbehoud? Een incassobureau dat uw klant hulp biedt in plaats van benadeeld? Dan is Mens Incasso het incassobureau uit Rotterdam uw geschikte partner voor uw incassozaken. Mens Incasso beschouwt als incassobureau Barendrecht als een thuisbasis. Sinds oktober 2015 is incassobureau Mens Incasso hier dan ook actief en breiden wij ons werkgebied steeds verder uit. Ons streven is om hulp te bieden aan zowel u als uw klant en hierbij de relatie tussen beide partijen in stand te houden.

Mens Incasso ziet zowel u, als uw klant als partij die geholpen dient te worden. Wij hebben een samenwerking met verschillende partijen die u beiden ten gunste komen. Zo werken wij samen met budgetcoaches, budgetbeheerders en bewindvoerders om uw klant de hulp te bieden die zij wellicht nodig heeft. Daarnaast hebben wij een samenwerking met een Gerechtsdeurwaarder, welke eventuele juridische procedures voor ons en onze opdrachtgevers kan uitvoeren. Heeft u voor een betrouwbaar incassobureau Barendrecht en omstreken afgezocht? Dan bent u bij Mens Incasso aan het juiste adres!

Wij zijn uw ideale incassopartner

Als u de relatie met uw klant wilt behouden bij incassozaken

Wanneer u graag uw klant weer op weg helpt

Indien u houdt van heldere en eerlijke communicatie

Ingeval u open staat voor creatieve oplossingen

U voorkeur heeft naar een persoonlijke aanpak

U een bewuste keuze maakt voor uw incassopartner

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u met ons kennismaken? Neem vrijblijvend contact met ons op via het formulier, of bel ons op onderstaande telefoonnummer.

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: 9:00u – 18:00u.
Op zaterdagen zijn wij van 11:00u tot 16:00u telefonisch bereikbaar.

Stuur ons een bericht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.