Direct contact

Wij beantwoorden graag al uw incasso vragen

Bel me terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Incassobureau Amsterdam

Heeft u voor een klantvriendelijk en sociaal maatschappelijke incassobureau Amsterdam afgezocht?

Mens Incasso is het incassobureau in Amsterdam dat zowel u, als uw klant vooruit helpt.

N

Landelijke dekking

N

Specialist in minnelijke incasso

N

Klantbehoud

Over Mens Incasso

Mens Incasso is in 2014 opgericht door Floris Simons en heeft als incassobureau Amsterdam gekozen als één van de focussteden om werkzaam in te zijn. Deze keuze om als incassobureau Amsterdam te kiezen is vanwege de vele bedrijvigheid in en rondom Amsterdam. Mens Incasso wilt hier een bijdrage aan leveren, door haar sociaal maatschappelijke aanpak bij incassozaken aan te bieden aan ondernemers en diens klanten.

Vele ondernemers hebben klanten die facturen te laat of niet betalen. Het overdragen van facturen aan een incassobureau is daarbij een grote stap. Dit kan gevolgen hebben voor de relatie met de klant. Oprichter Floris Simons heeft dit zelf aan de lijve ondervonden. Toen hij in 2010 een bedrijf door financiële problemen moest sluiten ervoer hij de manier waarop incassobureaus werk uitvoerde. De methodes droegen niet bij aan een oplossing. In tegendeel, ze maakten problemen alleen maar erger.

De reactie kwam in 2014 met het oprichten van Mens Incasso. Een incassobureau dat naast facturen incasseert ook ondernemers met schuldproblemen adviseert en begeleid. Hierbij draait het om het in stand houden van de klantrelatie. Daarbij geven we uw klant een kans naar financieel gezonde toekomst.

Het bieden van een toekomstperspectief voor bedrijven doen we door middel van samenwerkingen met tal van partijen. Mens Incasso is trots op haar rol als incassobureau en ziet zich dan ook als dienstverlener naar alle betrokken partijen.

Floris Simons

Floris Simons

Oprichter

“Het inschakelen van een incassobureau hoeft niet ten koste te gaan van de relatie met uw klant. Bij ons is het incasseren van uw openstaande factuur net zo belangrijk als het juist behandelen van uw klant, zodat u in de toekomst met een gerust hart weer zaken kan doen.”

Waar wij als incassobureau Amsterdam mee ondersteunen

Mens Incasso is het incassobureau in Amsterdam dat gespecialiseerd is op het gebied van klantbehoud bij incassozaken. Wij benaderen debiteuren op een eerlijke en heldere manier. Mens Incasso hanteert een persoonlijke benadering richting debiteuren waarbij de focus ligt op een oplossing die voor beide partijen geschikt is.

Oprichter Mens Incasso bij TEDx

Ook het internationale platform voor inspiratie TEDx heeft haar oog op Mens Incasso laten vallen. In 2016 werd oprichter en eigenaar Floris Simons gevraagd zijn verhaal te doen over zijn periode in schulden en om zijn visie te geven hoe hier mee om te gaan.

Incassodiensten

De incassodiensten van Mens Incasso zijn in feite gelijk aan die van ieder ander incassobureau. Waar wij in verschillen is onze aanpak en het resultaat. Bij ons krijgen zowel u, als uw debiteur de hulp die nodig is.

Pre-incasso

Pre-incasso is het middel om uw debiteur op een vriendelijke en correcte manier te wijzen op een openstaande factuur. Hierbij geeft u duidelijk aan dat zij nog eenmalig de kans krijgt om zonder tussenkomst van een incassobureau dit op te lossen. Bij pre-incasso stuurt Mens Incasso een laatste herinnering aan de debiteur, maar houdt u verdere communicatie zelf in de hand. Met een pre-incasso brief maakt u gebruik van de uitstraling en autoriteit van Mens Incasso, zonder dat uw debiteur hiervoor kosten in rekening worden gebracht. U bepaalt zelf het termijn waarin de debiteur nog kan reageren, waarbij nadrukkelijk wordt vermeld dat na het verstrijken, de factuur alsnog wordt overgedragen aan Mens Incasso.

Minnelijke incasso

Blijft betaling ook na het versturen van herinneringen en / of een pre-incasso brief uit, dan is het overdragen van de openstaande factuur aan Mens Incasso een volgende stap. Wij starten voor u een minnelijk incassotraject, waarbij wij op professionele wijze uw debiteur aanschrijven. Daarnaast benaderen wij op intensieve wijze uw debiteur telefonisch om tot een oplossing te komen die zowel u, als uw debiteur schikt. Wij werken oplossingsgericht en bieden uw debiteur, waar nodig, hulp aan om financieel een gezonde toekomst tegemoet te gaan. Bij Mens Incasso staat naast het vorderen van uw openstaande factuur, het behouden van uw klantrelatie voorop.

Gerechtelijke incasso

Wanneer een debiteur ook bij een minnelijk incassotraject niet overgaat tot betaling, kan er besloten worden over te gaan tot een gerechtelijke incasso. Hierbij dragen wij het dossier over aan een van onze samenwerkende gerechtsdeurwaarderskantoren. Zij starten door middel van het uitbrengen van een dagvaarding aan het adres van de debiteur een gerechtelijke procedure. Dit uitbrengen van een dagvaarding is vaak al genoeg om een debiteur tot betaling over te laten gaan. Gebeurt dit niet, dan volgt een rechtszitting en wordt na het verkrijgen van een vonnis het te vorderen bedrag alsnog geïncasseerd.

Wat zijn de kosten

Pre-incasso

Voor het versturen van een pre-incassobrief brengen wij € 14,95 excl. btw bij u in rekening. Eenmalig wordt uw klant aangeschreven over te gaan tot betaling en gewaarschuwd voor een incassoprocedure.

Minnelijke incasso

Bij een minnelijke incasso zijn de kosten afhankelijk van de uitkomst van het dossier.

  • Mocht uw klant het factuurbedrag + incassokosten betalen, dan zitten er voor u geen kosten aan verbonden.
  • Mochten wij geen succes behalen met het dossier, dan zitten er geen kosten voor u aan verbonden.
  • Alleen bij onvolledige of kruisbetaling brengen wij tot maximaal 11,25% van geïncasseerde bedrag bij u in rekening, afhankelijk van de looptijd van het dossier en de hoogte van het geïncasseerde.

Gerechtelijke incasso

Kosten van gerechtelijke incasso zijn van veel factoren afhankelijk. Vooral af zullen wij uitgebreid mogelijke kosten en risico’s met u bespreken. Ongeacht de uitkomst worden gemaakte kosten 1-op-1 aan u doorgerekend.

Hoe dient u een vordering in

Via de website kunt u snel en gemakkelijk een vordering indienen. Mochten er onduidelijkheden zijn, dan nemen wij uiteraard contact met u op. Mocht u zelf vragen hebben of de situatie met uw klant willen bespreken? Neem dan gerust contact met ons op.

Vordering indienen

Klik hier en ga direct naar vordering indienen

Vul de gegevens in

In slechts enkele minuten vult u de gegevens in die wij nodig hebben.

Upload de factuur

1 of meerdere facturen? Upload ze snel en gemakkelijk.

Wij doen de rest

Dezelfde dag nog gaan wij voor u aan de slag.

Wat wij voor uw klant doen

In de meeste gevallen zal uw klant welwillend zijn om de factuur te betalen, maar dit uit onmacht niet kunnen. Samen met uw klant kijken we waar uw klant zich kan verbeteren en waar nodig verwijzen we uw klant door naar een organisatie die uw klant kan begeleiden naar een gezonde financiële toekomst.

Oorzaak

Iedere onbetaalde factuur heeft een oorzaak. Veel ondernemers zijn hier niet bewust van. Mens Incasso helpt uw klant deze oorzaak te vinden en er een gepaste oplossing bij te bieden. Wij pakken problemen bij de kern aan om herhaling te voorkomen. Zo kunt u in de toekomst weer met een gerust hart zaken doen met dezelfde klant.

Samenwerken

Wij welken als incassobureau met verschillende bedrijven en organisaties in en buiten Amsterdam samen. Hiermee kunnen wij voor ieder probleem dat uw klant ondervindt een gepast oplossing vinden. Wij stellen het probleem met uw klant vast en verwijzen waar nodig uw klant door naar een geschikte partij.

Klantvriendelijk

Naast onze sociaal maatschappelijke aanpak, zien wij uw klant, als onze klant. Onze klantvriendelijke benadering wordt dan ook gewaardeerd en resulteert in een snelle afwikkeling. Onze eerste benadering naar uw klant is gefocust op het krijgen van respons. Eenmaal in gesprek zoeken we naar een gepaste oplossing.

Wat Mens Incasso uniek maakt

Mens Incasso kan als incassobureau Amsterdam haar unieke methode bij incassozaken niet onthouden. Waarbij incassobureaus veelal te boek staan als tirannen, werkt Mens Incasso juist op een klantvriendelijke en persoonlijke manier. Wij creëren welwillendheid bij uw klant om zo snel mogelijk tot een gepaste oplossing te komen. Staat uw klant onder water? Ook dan helpen we uw klant hier een oplossing voor te vinden.

Mens is persoonlijk

Ook wij zien als incassobureau Amsterdam als stad van mensen en bedrijven met ieder een eigen probleem. Met onze persoonlijke aanpak zoeken we samen met uw klant naar dat probleem en zoeken een oplossing op maat. Hiermee voorkomen we herhaling in de toekomst en kunt u dus met een gerust hart weer zaken met uw klant doen.

Mens is klantvriendelijk

Onze ervaringen hebben geleerd dat dreigen, druk zetten en hoge kosten geen reden voor uw klant is om een factuur te betalen. Eveneens heeft het geen positief effect op de relatie tussen u en uw klant. Onze aanpak is dan ook klantvriendelijk en gericht op een open gesprek met uw klant om tot een oplossing te komen. Deze klantvriendelijkheid is wat iedere ondernemer in Amsterdam zijn klanten wenst, dus dat mag toch ook verwacht worden van een incassobureau? Bij Mens Incasso staat klantvriendelijkheid dan ook hoog in het vaandel.

Mens en klantbehoud

Al onze vormen van communicatie zijn gericht op het behouden van uw klantrelatie. Wij dreigen niet, wij bieden hulp aan, wij zetten geen druk, wij vragen om contact, wij leggen geen ongewone kosten op, maar kosten aan de hand van het werk dat gedaan wordt. Bij Mens Incasso draait het om relatie tussen u en uw klant, voor zowel nu, als voor de toekomst. Een klant die vandaag niet kan betalen, kan volgend jaar uw grootste afnemer zijn.

Waarom wij als incassobureau Amsterdam kiezen?

Omdat wij als incassobureau Amsterdam en haar ondernemers graag naar een oplossing helpen die iedereen schikt

Heeft u voor een incassobureau Amsterdam helemaal afgezocht? Bent u opzoek naar een incassopartner die meer dan alleen incassobrieven stuurt en uw klant belt? Wilt u iemand die met u meedenkt over het heden, maar ook over de toekomst van uw bedrijf? Neem dan contact op met Mens Incasso.

Wij geloven dat hulp bieden aan zowel u, als uw klant op de lange termijn een beter resultaat geeft. Met alleen het incasseren van een openstaande factuur wordt het probleem bij uw klant nog niet opgelost. Aangezien schulden alleen maar een last zijn, zit hier immers niemand op te wachten. Om deze reden bieden wij zowel aan u, als uw klant onze diensten aan.

Mocht uw klant niet willen meewerken aan onze minnelijke incassoprocedure, dan is een gerechtelijke incasso altijd mogelijk. Onze samenwerking met ervaren gerechtsdeurwaarders zorgen dan alsnog voor het gewenste resultaat.

Wilt u uw klanten niet wegjagen? Heeft u vertrouwen in uw klanten en heeft u liever een langdurige relatie waar beide partijen iets aan hebben? Dan is dreigen nooit een optie. Praten en afspraken maken waar iedereen iets aan heeft wel. Wij doen dit graag voor u! Interesse? Neem dan contact met ons op!

Wij zijn uw ideale incassopartner

Als u de relatie met uw klant wilt behouden bij incassozaken

Wanneer u graag uw klant weer op weg helpt

Indien u houdt van heldere en eerlijke communicatie

Ingeval u open staat voor creatieve oplossingen

U voorkeur heeft naar een persoonlijke aanpak

U een bewuste keuze maakt voor uw incassopartner

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u met ons kennismaken? Neem vrijblijvend contact met ons op via het formulier, of bel ons op onderstaande telefoonnummer.

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: 9:00u – 18:00u.
Op zaterdagen zijn wij van 11:00u tot 16:00u telefonisch bereikbaar.

Stuur ons een bericht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.