Direct contact

Wij beantwoorden graag al uw incasso vragen

Bel me terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Incassobureau Alphen aan de Rijn

Heeft u voor een klantvriendelijk en sociaal maatschappelijk incassobureau Alphen aan den Rijn afgezocht?

Mens Incasso is het incassobureau van Alphen aan den Rijn dat zowel u, als uw klant vooruit helpt.
N

Landelijke dekking

N

Specialist in minnelijke incasso

N

Klantbehoud

Over Mens Incasso

Mens Incasso is sinds 2015 actief binnen de Nederlandse incassomarkt. Hierbij bieden wij als incassobureau Alphen aan den Rijn sinds 2017 onze incassodiensten aan. Als centrale stad binnen de randstad zien wij als Mens Incasso Alphen aan den Rijn als belangrijke stad om onze groei binnen de incassomarkt voort te zetten. Met onze unieke incassomethode willen we als incassobureau Alphen aan den Rijn en haar ondernemers een alternatief bieden t.o.v. de veelbesproken incassobranche.

De Mens Incasso methode is ontstaan nadat oprichter Floris Simons in 2011 zelf in de schulden belandde. Noodgedwongen moest hij een bedrijf opheffen met alle schulden van dien. Vele incassobureaus benaderde hem om zijn schulden te betalen, echter geen van hen bood een oplossing voor zijn schulden.

Mens Incasso werkt vanuit het standpunt dat een betalingsachterstand een gevolg van een groter probleem is. Wij zoeken gezamenlijk met uw klant naar de oorzaak en bieden waar nodig hulp dit aan te pakken. Zo incasseren we uw factuur, helpen uw klant op weg en voorkomen we herhaling.

Floris Simons

Floris Simons

Oprichter

“Het inschakelen van een incassobureau hoeft niet ten koste te gaan van de relatie met uw klant. Bij ons is het incasseren van uw openstaande factuur net zo belangrijk als het juist behandelen van uw klant, zodat u in de toekomst met een gerust hart weer zaken kan doen.”

Waar wij als incassobureau Alphen aan den Rijn, haar ondernemers en diens klanten mee ondersteunen

Mens Incasso ondersteunt als incassobureau Alphen aan den Rijn, haar ondernemers en diens klanten bij incassozaken, betalingsachterstanden en schuldproblemen. Mens Incasso is meer dan een incassobureau en dient eveneens als adviseur voor uw klant die betalingsachterstanden ondervindt. Hiermee pakken we problemen bij de kern en verkleinen we de kans op herhaling.

Oprichter Mens Incasso bij TEDxDordrecht

TEDxDordrecht heeft in 2016 Floris Simons, oprichter van Mens Incasso, gevraagd om zijn verhaal te doen tijdens het TEDx-evenement in Dordrecht. Zijn verhaal over hoe hij werd behandeld door incassobureaus en zijn visie over hoe incassobureaus zouden moeten functioneren.

Incassodiensten van Mens Incasso

Bij Mens Incasso kunt u terecht voor zowel pre-, minnelijk als gerechtelijke incasso. Hetgeen wat ons onderscheidt van andere bureaus is dat wij zowel voor u, als uw klant klaar staan.

Pre-Incasso

Het blijft vervelend als een klant een factuur niet op tijd betaald. De tijd en energie die er ingestoken wordt wekt veelal frustratie op. Pre-incasso is een middel om de debiteur een duidelijke laatste herinnering te sturen, zonder dat zij hier financieel extra belast door worden.
Bij pre-incasso maakt u gebruik van de uitstraling en autoriteit van Mens Incasso, maar houdt u verdere communicatie in eigen hand. Pre-incasso is er voor bedoelt om uw klant een aankondiging van een incassoprocedure te doen.
De pre-incassobrief bevat een overzicht van openstaande facturen, uw eigen bank en contact gegevens en een duidelijk gesteld termijn waarbinnen de debiteur kan reageren. Mocht reactie of betaling uitblijven, dan starten wij graag voor u een minnelijke incasso procedure.

Minnelijke incasso

Wanneer een klant naar herinneringen en/of pre-incasso de factuur nog niet voldaan heeft, kan een minnelijk incasso traject gestart worden. Hierbij schrijven wij uw klant aan en wordt er vervolgens intensief contact gezocht om tot een oplossing te komen.
Hierbij streven wij naast het incasseren van de openstaande factuur ook om uw klant weer op weg te helpen. In vele gevallen zijn er problemen ontstaan. Met onze samenwerkende partijen zoeken wij, met de klant, naar een oplossing die weer een gezonde financiële toekomst kan creëren.
Ook bij minnelijke incasso komt het voor dat debiteuren niet reageren. Mochten wij na 30 dagen geen contact hebben met de debiteur, dan bestaat er de mogelijkheid een gerechtelijke incasso te starten.

Gerechtelijke incasso

Mocht ook na een minnelijke incasso uw klant niet over gaan tot betaling, of blijft reactie volledig uit, dan is het starten van een gerechtelijke incasso een mogelijkheid. Hierbij dragen wij het dossier over aan een gerechtsdeurwaarder die het dossier verder zal afhandelen.
Vervolgens wordt uw klant gedagvaard en zal de rechter een besluit vormen over de situatie. Dit proces kan weken, soms wel maanden duren, waarbij kosten soms hoog kunnen oplopen.
Uiteraard geven wij vooraf een advies om dit wel of niet te doen. Wanneer de verhaalmogelijkheden niet of nauwelijks aanwezig zijn, zullen wij dit traject dan ook afraden. Aan de andere kant kan het uitbrengen van een dagvaarding alleen al debiteuren er toe zetten tot betaling over te gaan. Vooraf aan deze procedure leggen wij haarfijn uit welke risico’s en kosten hierbij komen kijken.

Wat zijn de kosten

Pre-incasso

Voor het versturen van een pre-incassobrief brengen wij € 14,95 excl. btw bij u in rekening.
Eenmalig wordt uw klant aangeschreven over te gaan tot betaling en gewaarschuwd voor een incassoprocedure.

Minnelijke incasso

Bij een minnelijke incasso zijn de kosten afhankelijk van de uitkomst van het dossier.

  • Mocht uw klant het factuurbedrag + incassokosten betalen, dan zitten er voor u geen kosten aan verbonden.
  • Mochten wij geen succes behalen met het dossier, dan zitten er geen kosten voor u aan verbonden.
  • Alleen bij onvolledige of kruisbetaling brengen wij tot maximaal 11,25% van geïncasseerde bedrag bij u in rekening, afhankelijk van de looptijd van het dossier en de hoogte van het geïncasseerde.

Gerechtelijke incasso

Kosten van gerechtelijke incasso zijn van veel factoren afhankelijk. Vooral af zullen wij uitgebreid mogelijke kosten en risico’s met u bespreken. Ongeacht de uitkomst worden gemaakte kosten 1-op-1 aan u doorgerekend.

Hoe dient u een vordering in

Iedere vordering heeft zijn eigen verhaal. Toch willen wij het u zo makkelijk mogelijk maken een dossier bij ons in te dienen. Mochten wij vragen hebben over een nieuw dossier, dan nemen we uiteraard contact met u op. Heeft uzelf vragen, u kunt altijd even bellen om de situatie met ons te bespreken.

Vordering indienen

Klik hier en ga direct naar vordering indienen

Vul de gegevens in

In slechts enkele minuten vult u de gegevens in die wij nodig hebben.

Upload de factuur

1 of meerdere facturen? Upload ze snel en gemakkelijk.

Wij doen de rest

Dezelfde dag nog gaan wij voor u aan de slag.

Wat wij voor uw klant doen

Wij bieden als incassobureau Alphen aan den Rijn, haar ondernemers en diens klanten een incassomethode met een lange termijnvisie. Hierbij helpen we niet alleen u, maar ook uw klant naar een geschikte oplossing. Door de betalingsachterstand bij de oorzaak aan te pakken, voorkomen we dat uw klant in herhaling valt. Mocht uw klant professionele hulp nodig hebben? Ons netwerk aan gespecialiseerde schuldhulpverlening staat altijd ter beschikking aan u en uw klant. Wij bieden met Mens Incasso Alphen aan den Rijn, haar ondernemers en diens klanten een oplossing bij betalingsachterstanden.

Oorzaak

Een onbetaalde factuur heeft veelal een achterliggende oorzaak. Het vinden van deze oorzaak is cruciaal om herhaling te voorkomen. Gezamenlijk met uw klant zoeken we deze oorzaak en ondersteunen uw klant dit aan te pakken.

Samenwerken

Om uw klant volledig te kunnen ondersteunen, werken we samen met verschillende organisaties en bedrijven. Van accountant tot adviesbureau, voor ieder probleem is er een oplossing. Wij inventariseren welke hulp uw klant nodig heeft en waar nodig verwijzen wij uw klant naar de meest geschikte partij.

Klantvriendelijk

Goed contact met uw klant zorgt voor een snelle afhandeling. Onze benadering is klantvriendelijk, zodat uw klant niet bedrukt voelt tijdens een incassoprocedure. Eveneens maken we problemen bespreekbaar en denken mee met uw klant deze op te lossen.

Wat Mens Incasso uniek maakt

Mens Incasso is meer dan een incassobureau. Onze diensten zijn er om als incassobureau ALphen aan den Rijn, haar ondernemers en diens klanten in de breedste zin te ondersteunen. Wij incasseren niet alleen uw openstaande factuur, maar ondersteunen uw klant om achterstanden in de toekomst te voorkomen. De persoonlijke aanpak die we hanteren bieden we met Mens Incasso Alphen aan den Rijn, haar ondernemers en diens klant een positief zicht op de toekomst. Met onze klantvriendelijke benaderen creëren we welwillendheid bij uw klant om mee te werken en problemen bij de kern aan te pakken.

Een persoonlijke aanpak

Achter iedere onbetaalde factuur schuilt een klant. Een persoon met een verhaal, met problemen, met hoogte- en dieptepunten, net als iedereen. Een onbetaalde factuur is een gevolg van een achterliggend probleem. Met onze persoonlijke aanpak kijken wij samen met uw klant waar de oorsprong ligt van het probleem. Door dit aan te pakken creëren we de mogelijkheden voor debiteuren om weer vooruit te kijken en te gaan.

Klantvriendelijkheid staat voorop

Een vriendelijke benadering zorgt voor een vriendelijk respons. Deze respons zorgt dat het contact met uw klant blijft bestaan. Ook zorgt dit voor een snelle afhandeling bij incassozaken. Uw klant voelt zich gehoord waardoor welwillendheid om tot een oplossing te komen tot stand komt.

Klantbehoud is ons streven

Wij zien ons als een verlengstuk van uw organisatie. Wij behandelen uw klant zoals uzelf ook behandeld wilt worden. Door maatwerk te leveren aan uw klant zorgen we voor een passende oplossing zonder dat uw klant zich voelt opgedrongen. Onze methoden geeft uw klant een kans te herpakken. Zo voorkomen we dan uw klant in herhaling valt.

Waarom wij als incassobureau Alphen aan den Rijn kiezen?

Omdat wij als incassobureau Alphen aan den Rijn en haar ondernemers graag helpen naar een oplossing die iedereen schikt.

Heeft u voor een sociaal maatschappelijk en klantvriendelijk incassobureau Alphen aan den Rijn afgezocht? Zoekt u dat incassobureau dat meer doet dan het incasseren van uw factuur? Dan is Mens Incasso uw geschikte partner voor uw incassozaken.
Als een centrale stad in de randstad zien wij als incassobureau Alphen aan den Rijn een belangrijke stad om onze diensten aan te bieden. Sinds 2017 is incassobureau Mens Incasso in Alphen aan den Rijn dan ook actief en breiden wij ons werkgebied steeds verder uit. Ons streven is om hulp te bieden aan zowel u, als uw klant en hierbij de relatie tussen beide partijen in stand te houden.

Mens Incasso ziet zowel u, als uw klant als partij die geholpen dient te worden. Wij hebben een samenwerking met verschillende partijen die u beiden ten gunste komen. Zo werken wij samen met budgetcoaches en adviesbureaus om debiteuren de hulp te bieden die zij wellicht nodig hebben. Ook werken we samen met gerechtsdeurwaarders, welke gerechtelijke incasso’s voor u kunnen uitvoeren.

Heeft u voor een betrouwbaar incassobureau Alphen aan den Rijn helemaal afgezocht? Dan bent u bij Mens Incasso aan het juiste adres!

Wij zijn uw ideale incassopartner

Als u de relatie met uw klant wilt behouden bij incassozaken

Indien u graag uw klant weer op weg helpt

Wanneer u houdt van heldere en eerlijke communicatie

Ingeval u open staat voor creatieve oplossingen

U voorkeur heeft naar een persoonlijke aanpak

|U een bewuste keuze maakt voor uw incassopartner

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u met ons kennismaken? Neem vrijblijvend contact met ons op via het formulier, of bel ons op onderstaande telefoonnummer.

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: 9:00u – 18:00u.
Op zaterdagen zijn wij van 11:00u tot 16:00u telefonisch bereikbaar.

Stuur ons een bericht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.