Minnelijke incasso procedure

[wtr_box mode=”full_width” color_bg=”ffffff” auto_height=”on” animate=”none” animate_delay=”0″]

[wtr_divider type=”invisible” margin_top=”0″ margin_bottom=”50″]

Hoe verloopt een minnelijke incasso procedure?

[wtr_divider type=”invisible” margin_top=”0″ margin_bottom=”30″]

[wtr_five_sixth last animate=”none” animate_delay=”0″]

MENS Incasso streeft bij een minnelijke incasso procedure naar uw klantbehoud en een menselijke benadering richting de debiteur. Bij Mens Incasso wordt de debiteur gehoord en wordt geprobeerd tot een oplossing te komen die voor alle partijen geschikt is. Om een minnelijke incasso procedure in gang te zetten zal er een vordering moeten worden ingediend. Na goedkeuring en bevestiging wordt altijd een laatste sommatie gestuurd, waar bij verstrijken van het gestelde termijn een aanmaning volgt. Daarnaast benaderd Mens Incasso intensief de debiteur per telefoon. De debiteur laten overgaan tot betaling is ons streven bij onze minnelijke incasso procedure. Mocht dit niet lukken in de door ons gestelde 6 weken, dan krijgt u altijd vrijblijvend een passend advies.

[/wtr_five_sixth]

[wtr_divider type=”invisible” margin_top=”0″ margin_bottom=”90″]

[wtr_section type=”color” color_bg=”289fd1″ animate=”none” animate_delay=”0″]

[wtr_divider type=”invisible” margin_top=”0″ margin_bottom=”80″]

[wtr_one_third animate=”none” animate_delay=”0″]
incasso-procedure
[/wtr_one_third]

[wtr_two_third last animate=”none” animate_delay=”0″]

Vordering indienen

MENS Incasso biedt u de mogelijkheid een vordering snel en gemakkelijk bij ons in te dienen. Via het vordering indienen formulier kan u dit direct doen. Hierbij dient u de informatie te verstrekken over u en uw debiteur en daarbij de openstaande factuur of facturen toe te voegen. MENS Incasso zal vervolgens de vordering in behandeling nemen en per mail een bevestiging hiervan sturen. Bent u een nieuwe klant bij Mens Incasso? Dan nemen wij altijd telefonisch contact met u op om de gang van zaken met u te bespreken en eventuele vragen voor u te beantwoorden.

 

Laatste sommatie particuliere debiteuren

Bij de start van een minnelijke incasso procedure voor particuliere debiteuren is het versturen van een laatste sommatie wettelijk verplicht. Deze laatste sommatie moet qua inhoud voldoen aan de wettelijke eisen. Hierbij mogen geen incassokosten in rekening worden gebracht en moet de debiteur 14 dagen de tijd krijgen om het volledig openstaande bedrag te betalen voor er mag worden overgegaan op een incassotraject. Daarnaast moet vermeldt worden wat de eventuele incassokosten zullen zijn. In de laatste sommatie die Mens Incasso verstuurd wordt de debiteur vriendelijke verzocht ten aller tijde contact met ons op te nemen. Bij Mens Incasso wordt iedere debiteur gehoord en wordt er gezocht naar een oplossing die voor alle betrokken partijen geschikt is.

 

Laatste sommatie zakelijke debiteuren

Bij de start van een minnelijke incasso procedure voor zakelijke debiteuren is het versturen van een laatste sommatie niet verplicht. Toch stuurt Mens Incasso ook zakelijke debiteuren een laatste sommatie. Dit wordt gedaan om welwillende debiteuren die besluiten de openstaande factuur toch te betalen tegemoet te komen. Hierbij wordt de minnelijke incasso procedure alleen beëindigd wanneer het volledige bedrag is betaald.
Bij de laatste sommatie voor zakelijke debiteuren krijgt de debiteur 5 dagen de mogelijkheid het volledige bedrag te voldoen. Verder wordt vermeldt wat de eventuele incassokosten zullen zijn bij het uitblijven van betaling. De debiteur wordt duidelijk geïnformeerd dat Mens Incasso oplossingsgericht werkt en dat contact opnemen in welk geval dan ook altijd het beste is. Bij Mens Incasso wordt iedere debiteur gehoord en wordt er gezocht naar een oplossing die voor alle betrokken partijen geschikt is.

 

Aanmaning

Bij het uitblijven van betaling binnen het gestelde termijn van de laatste sommatie volgt een aanmaning naar de debiteur. In de aanmaning wordt de debiteur op de hoogte gesteld van de nieuw ontstane situatie. Hierbij worden het openstaande factuurbedrag en daarbij komende incassokosten vermeldt. Tevens worden de mogelijkheden als een betalingsregeling, hulp van een budgetbeheerder/-coach e.d. aangeboden aan de debiteur.

Wanneer respons uitblijft vanuit de debiteur wordt 14 dagen na dagtekening van de eerste aanmaning een tweede aanmaning verstuurd. Tevens blijft er intensief telefonisch contact gezocht worden met de debiteur.

Vier tot vijf weken na de eerste aanmaning wordt gekeken welk resultaat er geboekt is. Hierbij is volledige betaling het meest ideale. Een gemaakte betalingsregeling waarvan reeds een betaling is ontvangen zal volgens gemaakt afspraken worden voortgezet. Bij debiteuren die gemaakte afspraken niet nakomen of helemaal reageren zal er gekeken worden naar eventuele vervolgstappen. Hierbij is een gerechtelijke incasso de meest voorkomende vervolgstap. Mocht een gerechtelijke incasso niet de oplossing zijn, dan krijgt u van ons altijd een passend advies en wanneer gewenst verwijzen naar partijen die u verder kunnen helpen.
 

 

Sluiting dossier

Een dossier kan bij een minnelijke incasso procedure met verschillende uitkomsten gesloten worden.

 

 • Volledige betaling

  Wanneer een debiteur het volledige factuurbedrag met daarbij komende incassokosten heeft betaald wordt het dossier gesloten. Hierbij wordt het volledige bedrag binnen 5 werkdagen overgemaakt naar de opdrachtgever. Zowel de opdrachtgever als debiteur krijgt hier per mail bevestiging van het sluiten van het dossier

 • Compromis

  Wanneer er onenigheid is over de hoogte van de factuur door welke redenen dan ook zal Mens Incasso haar uiterste best te doen om een compromis te sluiten waar beide partijen tevreden mee kunnen zijn. Wanneer zowel opdrachtgever als debiteur hiermee akkoord gaan en betaling is uitgevoerd wordt het dossier gesloten. Beide partijen ontvangen hierbij per email een overzicht van gemaakte afspraken en bevestiging van sluiting van het dossier.

 • Geen of gedeeltelijke betaling

  Wanneer na 4 tot 6 weken een debiteur niet reageert, gemaakte afspraken niet is nagekomen en betaling is uitgebleven wordt het dossier, na overleg, overgedragen of gesloten. Wanneer het dossier wordt overgedragen is er na overleg besloten een gerechtelijke incasso te starten. Hierbij draagt Mens Incasso het dossier over aan samenwerkende gerechtsdeurwaarder en blijven wij uw contactpersoon voor al uw vragen. Wilt u meer weten over gerechtelijke incasso? Neem dan contact met ons op!

  Mocht een gerechtelijke incasso procedure niet de oplossing zijn, dan sluiten wij het dossier kosteloos. Hierbij krijgt u van ons geheel vrijblijvend een passend advies voor eventuele vervolg stappen.

[/wtr_two_third]

[wtr_divider type=”invisible” margin_top=”0″ margin_bottom=”50″]

[/wtr_section]

[wtr_section type=”color” color_bg=”ebeff0″ animate=”none” animate_delay=”0″]
[wtr_divider type=”invisible” margin_top=”0″ margin_bottom=”50″]

[wtr_box_item color_line=”ffffff” url=”#” count=”3″ last=”0″]

download

[wtr_divider type=”invisible” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″]

Wilt u gebruik maken van onze dienst? Dien dan gemakkelijk en snel uw vordering bij ons in.

[wtr_divider type=”invisible” margin_top=”0″ margin_bottom=”40″]

[wtr_button url=”https://www.mensincasso.nl/vordering-indienen/” label=”Vordering indienen” align=”center” size=”big” color=”blue” background=”filled” target=”0″ margin_left=”0″ margin_right=”0″ margin_top=”0″ margin_bottom=”0″ animate=”none” animate_delay=”0″]

[/wtr_box_item]

[wtr_box_item color_line=”ffffff” url=”#” count=”3″ last=”0″]

message

[wtr_divider type=”invisible” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″]

Heeft u een brief van ons ontvangen? Wij gaan graag met u op zoek naar de oplossing.

[wtr_divider type=”invisible” margin_top=”0″ margin_bottom=”40″]

[wtr_button url=”https://www.mensincasso.nl/brief-ontvangen/” label=”Brief ontvangen” align=”center” size=”big” color=”blue” background=”filled” target=”0″ margin_left=”0″ margin_right=”0″ margin_top=”0″ margin_bottom=”0″ animate=”none” animate_delay=”0″]

[/wtr_box_item]

[wtr_box_item color_line=”ffffff” url=”#” count=”3″ last=”1″]

chat

[wtr_divider type=”invisible” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″]

Wilt u iets vragen of iets aan ons kwijt? Wij staan u graag te woord.

[wtr_divider type=”invisible” margin_top=”0″ margin_bottom=”40″]

[wtr_button url=”https://www.mensincasso.nl/contact/” label=”Neem contact op” align=”center” size=”big” color=”blue” background=”filled” target=”0″ margin_left=”0″ margin_right=”0″ margin_top=”0″ margin_bottom=”0″ animate=”none” animate_delay=”0″]

[/wtr_box_item]

[wtr_divider type=”invisible” margin_top=”0″ margin_bottom=”45″]

[/wtr_section]

[/wtr_box]