Incassobureau Rotterdam | Mens Incasso

Incassobureau Rotterdam | Mens Incasso staat klaar voor u en uw debiteur

N

Eerlijk & Helder

N

Klantbehoud

N

Persoonlijk


Direct Contact

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Incassobureau Rotterdam | Mens Incasso

Incassobureau Rotterdam | Mens Incasso is de specialist op het gebied van klantbehoud bij incassozaken. Wij benaderen debiteuren op een eerlijke en heldere manier. Incassobureau Mens Incasso hanteert een persoonlijke benadering richting debiteuren waarbij de focus ligt op een oplossing die voor beide partijen geschikt is.

Over Mens Incasso

Als trotse bewoner van Rotterdam heeft oprichter van Mens Incasso, Floris Simons, met zijn incassobureau Rotterdam dan ook gekozen om zich te vestigen. Vanuit de iconische oude Heineken Brouwerij aan de Linker Rottekade, aan de rand van het centrum van Rotterdam, verricht Mens Incasso zijn werkzaamheden en ontwikkelen zij het concept verder.
Oprichter Floris Simons is als ondernemer al jaren actief binnen Rotterdam. Ook hij heeft in het verleden een periode gehad waar het nakomen van betalingsverplichtingen helaas niet ging en een bedrijf uiteindelijk heeft moeten sluiten. Het contact met vele incassobureau, de dreigementen, de manier waarop hij behandelt werd en het constant druk blijven zetten door incassobureaus heeft er toe geleidt om Mens Incasso op te richten.
De methodes die vele incassobureaus in Nederland er op na houden om niet betaalde facturen te incasseren hebben veel meer gevolgen dan vele bedrijven realiseren. De druk, dreigementen en soms mensonterende behandeling heeft veelal een averechts effect op zowel de welwillendheid van betaling als op de keuze om in de toekomst nog verder zaken te doen.
Mens Incasso doet dit anders. Juist door de dialoog aan te gaan met debiteuren en gezamenlijk te kijken naar de oorsprong en een gepaste oplossing van de openstaande factuur helpen wij zowel onze opdrachtgevers als hun klanten naar een financieel gezondere toekomst.

Oprichter Mens Incasso bij TEDxDordrecht

TEDxDordrecht heeft in 2016 Floris Simons, oprichter van Mens Incasso, gevraagt om zijn verhaal te doen tijdens het TEDx-evenement in Dordrecht. Zijn verhaal over hoe hij behandelt werd door incassobureaus en zijn visie over hoe incassobureaus zouden moeten functioneren.

Wat Mens Incasso uniek maakt

Dat Mens Incasso als vooruitstrevend incassobureau Rotterdam gekozen heeft om zich te vestigen spreekt uiteraard voor zich. De stad aan de Maas met een florerend zakelijk hart, waar zaken doen gaat om samen doen, is de plek om de sociaal maatschappelijke aanpak in de incassowereld te introdurecen.
Onze persoonlijke aanpak waarbij debiteuren juist hulp krijgen in plaats van achtergelaten worden is dan ook goed gevallen bij vele bedrijven in Rotterdam. Waar klantvriendelijkheid voorop staat en het voeren van de dialoog veelal de oplossing biedt om ook weer samen verder te kunnen.
Onze focus op het klantbehoud van onze opdrachtgevers is dan ook onze drijfveer om alle betrokken partijen goed van dienst te zijn.

Een persoonlijke aanpak

Achter iedere onbetaalde factuur schuilt een debiteur. Een persoon met een verhaal, met problemen, met hoogte- en dieptepunten, net als iedereen. Een onbetaalde factuur is een gevolg van een achterliggend probleem. Met onze persoonlijke aanpak kijken wij samen met de debiteur waar de oorsprong ligt van het probleem. Door dit aan te pakken creëren we de mogelijkheden voor debiteuren om weer vooruit te kijken en te gaan.

Klantvriendelijkheid staat voorop

Een goed gesprek brengt veel aan het licht. Wij luisteren naar debiteuren om ze te begrijpen en aan de hand daarvan, hen te helpen waar het nodig is. Onze klantvriendelijke benadering creëert welwillendheid bij debiteuren om tot een oplossing te komen die alle betrokken partijen schikt. Onze aanpak waarbij adviseren en motiveren van debiteuren de overhand heeft zorgt voor relatie met een toekomstperspectief.

Klantbehoud is ons streven

Een debiteur die een factuur niet betaald is altijd vervelend, maar hoeveel is de relatie met deze klant waard. De meeste niet betalende debiteuren zijn wel welwillend, maar hebben niet de mogelijkheid de factuur te betalen. Dit betekend niet dat de relatie tot een einde hoeft te komen. Wij streven naar het klantbehoud van onze opdrachtgever, want wie weet is de debiteur die vandaag niet kan betalen, volgend jaar uw grootste afnemer.

Incassobureau Rotterdam? Mens Incasso!

Heeft u voor een incassobureau Rotterdam helemaal afgezocht? Bent u opzoek naar een incassobureau dat streeft naar uw klantbehoud? Een incassobureau dat uw debiteur hulp biedt in plaats van benadeelt? Een incassobureau waarbij u niet voor onverwachte kosten komt te staan? Dan is incassobureau Mens Incasso uw geschikte partner voor uw incassozaken.

Mens Incasso beschouwt als incassobureau Rotterdam als haar thuisbasis. Sinds oktober 2014 is incassobureau Mens Incasso hier dan ook actief en breiden wij ons werkgebied steeds verder uit.

Ons streven is om hulp te bieden aan zowel crediteur als debiteur en hierbij de relatie tussen beide partijen in stand te houden. Mens Incasso ziet zowel opdrachtgever als de debiteur als klant en streeft er naar om beide partijen zo goed mogelijk te ondersteunen.

Wij hebben een samenwerking met verschillende partijen die zowel crediteur als debiteur ten gunste komen. Zo werken wij samen met budgetcoaches, budgetbeheerders en bewindvoerders om debiteuren de hulp te bieden die zij wellicht nodig hebben. Daarnaast hebben wij een samenwerking met een Gerechtsdeurwaarder, welke eventuele juridische procedures voor ons en onze opdrachtgevers kan uitvoeren.

Heeft u voor een betrouwbaar incassobureau Rotterdam en omstreken helemaal afgezocht? Dan bent u bij incassobureau Mens Incasso aan het juiste adres!

Klant aan het woord

Als zelfstandig ondernemer kreeg ik voor het eerst te maken met een debiteur die verzuimde te betalen. De stap naar een incassobureau leek groot, maar door de heldere uitleg, professionele aanpak en korte lijntjes bij Mens Incasso is het factuur uiteindelijk binnen 5 weken naar mij overgemaakt. Zonder extra kosten (en tijd) voor mij als ondernemer en dat is fijn.

E. Buitendijk

Eigenaar, Blogstreet

Incassodiensten van Mens Incasso

Bij Mens Incasso kunt u terecht voor zowel pre-, minnelijk als gerechtelijke incasso. Hetgeen wat ons onderscheidt van andere bureau is dat wij zowel voor u als uw debiteur klaar staan.

Incassobureau-rotterdam-pre-incasso

Pre-Incasso

Het blijft vervelend als een debiteur een factuur niet op tijd betaald. De tijd en energie die er ingestoken wordt wekt veelal frustratie op. Pre-incasso is een middel om de debiteur een duidelijke laatste herinnering te sturen, zonder dat zij hier financieel extra belast worden.
Bij pre-incasso maakt u gebruik van de uitstraling en autoriteit van Mens Incasso, maar houdt u verdere communicatie in eigen hand. Pre-incasso is er voor bedoelt om uw debiteur een duidelijke laatste waarschuwing te geven om tot betaling over te gaan.
De pre-incassobrief bevat een overzicht van openstaande facturen, uw eigen bank en contact gegevens en een duidelijk gesteld termijn waarbinnen de debiteur kan reageren. Mocht reactie of betaling uitblijven, dan starten wij graag voor u een minnelijke incasso procedure.

incassobureau-rotterdam-minnelijke-incasso

Minnelijke incasso

Wanneer een debiteur naar herinneringen en/of pre-incasso de factuur nog niet voldaan heeft kan een minnelijk incasso traject gestart worden. Hierbij schrijven wij de debiteur op een nette manier aan en wordt er vervolgens intensief contact gezocht om tot een oplossing te komen.
Hierbij streven wij naast het incasseren van de openstaande factuur ook om uw debiteur weer op weg te helpen. In vele gevallen zijn er problemen ontstaan waar debiteuren zelf niet meer uit kunnen komen. Met onze samenwerkende partijen zoeken wij met de debiteur naar een oplossing die weer een gezonde financiële toekomst kan creëren.
Ook bij minnelijke incasso komt het voor dat debiteuren niet reageren. Mochten wij na 30 dagen geen contact hebben met de debiteur, dan bestaat er de mogelijkheid een gerechtelijke incasso te starten.

incassobureau-rotterdam-gerechtelijke-incasso

Gerechtelijke incasso

Mocht ook na een minnelijke incasso een debiteur niet over gaan tot betaling of blijft reactie volledig uit, dan is het starten van een gerechtelijke incasso de laatste mogelijkheid. Hierbij dragen wij het dossier over aan een samenwerkend gerechtsdeurwaarderskantoor die het dossier verder afhandelen.
Hierbij wordt de debiteur gedagvaard en zal de rechter een besluit vormen over de situatie. Dit proces kan weken, soms wel maanden duren waarbij kosten soms hoog kunnen oplopen.
Uiteraard geven wij vooraf aan deze procedure een advies om dit wel of niet te doen. Wanneer de verhaalmogelijkheden niet of nauwelijks aanwezig zijn zullen wij dit traject dan ook afraden. Aan de andere kant kan het uitbrengen van een dagvaarding alleen al debiteuren er toe zetten tot betaling over te gaan. Vooraf aan deze procedure leggen wij haarfijn uit welke uitkomsten en kosten hierbij komen kijken.